چهارشنبه و پنجشنبه این هفته آمارهای مربوط به سه شاخص کلیدی از جمله شاخص قیمت مصرفکننده، شاخص قیمت تولیدکننده و مطالبات بیمه بیکاری در آمریکا اعلام خواهد شد که هر کدام میتوانند تأثیر محسوسی در تعیین مسیر بازار ارزهای دیجیتال برای روزهای آینده داشته باشند.
به گزارش کوین دسک، نرخ تورم سالانه آمریکا ماه گذشته به ۴درصد سقوط کرد و ظاهراً از زمان اعلام نرخ قبلی تاکنون نیز، تورم در این کشور رو به کاهش بوده است. در همین حال، به نظر میرسد بانک مرکزی آمریکا قصد دارد در پایان ماه جاری میلادی (۲۶ ژوئیه/ ۴ مرداد) نرخ بهره بانکی را پس از یک دوره تثبیت، مجدداً افزایش دهد.
نرخ تورم یا همان شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ماه ژوئن آمریکا قرار است فردا ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران اعلام شود. یک روز پس از آن نیز، یعنی پنجشنبه همین هفته شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) اعلام خواهد شد.
میزان کاهش تورم در این دوره میتواند روی تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای افزایش یا عدم افزایش نرخ بهره در پایان ژوئیه تأثیر مستقیم داشته باشد و سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال نیز منتظر دیدن نرخهایی هستند که بتواند عدم افزایش نرخ بهره برای دومین دوره متوالی را توجیه کند.
رویکرد بانک مرکزی آمریکا در انقباضیترکردن سیاستهای خود تا اینجای کار موفقیتآمیز بوده و نرخ تورم را در این کشور از ۹درصد در اوت سال ۲۰۲۲ (مرداد ۱۴۰۱) به ۴درصد در مه (اردیبهشت) سال جاری رسانده است. البته اخیراً کارشناسان اقتصادی نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کردهاند که ادامه این روند میتواند به شکلگیری رکودی شدید در اقتصاد در آمریکا منجر شود.
۱. شاخص قیمت مصرفکننده
شاخص قیمت مصرفکننده در آمریکا از زمان رسیدن به اوج خود در سال گذشته پیوسته در حال کاهش بوده است. کارشناسان اقتصادی در مجموع توافقنظر دارند که CPI این دوره احتمالاً کمی بیشتر از ۳درصد خواهد بود. ادوارد مویا (Edward Moya)، تحلیلگر ارشد مجموعه اواندا (Oanda) نیز انتظار دارد نرخ تورم این دوره ۲.۸درصد اعلام شود.
او همچنین به نرخ تورم هسته (Core CPI) اشاره کرده و گفته است این شاخص که در آن هزینههای مواد غذایی و انرژی در نظر گرفته نمیشود، میتواند تحتتأثیر افزایش قیمتها در بازار مسکن، همچنان بالا باقی بماند.
آنتونی ترنچف (Antoni Trenchev)، بنیانگذار مجموعه نکسو (Nexo) نیز اخیراً در اظهارنظری گفته است اگر نرخ تورم (CPI) مربوط به ماه ژوئن در آمریکا طی روزهای آینده کمتر از حد انتظار اعلام شود، بیت کوین میتواند تا ۳۵٬۰۰۰ دلار رشد کند و در غیر این صورت، اگر نرخ اعلامی بیشتر از حد انتظار کارشناسان باشد، ممکن است به زیر ۳۰٬۰۰۰ دلار بازگردد.
۲. شاخص قیمت تولیدکننده
شاخص قیمت تولیدکننده تغییرات قیمتها در سطح عمدهفروشی (تولید) را اندازهگیری میکند که معمولاً مصرفکنندگان نیز در آینده با آن مواجه خواهند شد. PPI ماه مه آمریکا به ۱.۱درصد سقوط کرده بود که از ۲.۲درصد ماه ماقبل خود و ۱.۵درصد پیشبینیشده هم کمتر بود. حالا توافق کارشناسان این است که این نرخ برای ماه ژوئن احتمالاً ۰.۴درصد اعلام خواهد شد.
۳. مطالبات بیمه بیکاری در آمریکا
روز پنجشنبه آمارهای مربوط به مطالبات بیمه بیکاری در آمریکا برای هفته منتهی به ۸ ژوئیه (۱۷ تیر) نیز منتشر میشود. دادههایی که اخیراً منتشر شدهاند تصویری متفاوت از بازار کار آمریکا به نمایش میگذارند. طبق آمارهای اعلامی از سوی مرکز تحقیقاتی «ADP»، بخش خصوصی در آمریکا در ماه ژوئن نزدیک به نیممیلیون شغل جدید ایجاد کرده که دو برابر انتظار کارشناسان است.
این نتایج قوی و غیرمنتظره در حمایت از ادامه روند اعمال سیاستهای پولی انقباضی توسط بانک مرکزی آمریکاست. قویبودن بازار کار یعنی اقتصاد کشور در حال رشد است و معمولاً منجر به افزایش قیمتها (رشد تورم) در آینده میشود.
افزایش جزئی مطالبات بیمه بیکاری در دوره قبل و آمار متوسط مشاغل بخش غیرکشاورزی در ماه ژوئن تا حدی در مخالفت با نتایج قوی اشتغال در بخش خصوصی است. حال اگر شاهد افزایش مطالبات مربوط به بیمه بیکاری در روز پنجشنبه باشیم، این مخالفت پررنگتر میشود.
پاسخ ها