علمی و خواندنی

علمی و خواندنی

چند کلمه آموزنده و خواندنی و علمی

راهنمای جامع برای انتخاب درزگیر مناسب برای پروژه شما



انواع خمیر درزگیر, خمیر درزگیر لاستیکی, بستن درزها و شکاف ها با خمیر درزگیر

خمیر درزگیر برای بستن درزها و شکاف ها بسیار مناسب است

 

آشنایی با خمیر درزگیر بهترین وسیله برای آب بندی 

خمیر درزگیر محصولی کاربردی برای درزگیری و بند کشی است. این محصول کاربردهای گسترده ای دارد از جمله بستن درزهای موجود بین درب ها و پنجره ها، بستن شکاف ها و ترک ها روی دیوارها و کاشی ها، بندکشی بین کاشی و سرامیک، پر کردن چاله چوله ها، ترکیب با ملات و دوغاب برای چسباندن مصالح مختلف و ... در این مطلب از قصد داریم شما را با انواع خمیر درزگیر آشنا کنیم.

معرفی خمیر درزگیر

خمیر درزگیر همان طور که از نامش مشخص است یک ماده خمیری شکل است که اصلی ترین کاربرد آن آب بندی و درزگیری است. این خمیر اغلب به شکل تزریقی بین شکاف ها و درزها وارد می شود و با توجه به نوع مواد داخلش طی مدت زمان مشخصی خشک می شود. وقتی خمیر خشک بشود کاملا سفت و سخت می شود و درزها و شکاف ها کاملا مسدود می شوند. 

 

استفاده از این محصول یک پیشرفت شگرف است و به شما کمک می کند به جای تخریب و بازسازی یک نقطه آن را ترمیم کنید. مثلا زمانی که کاشی ها و سرامیک ها یا بخشی از دیوار ترک برداشته شما می توانید با ماستیک های درزگیر آن ها را به بهترین شکل ممکن درزگیری کنید.

 

این خمیرها واقعا محکم هستند و نگرانی بابت اینکه ترک ها مجددا باز شوند وجود ندارد. کاربردهای این محصول به درزگیری محدود نمی شود و برای آب بندی های دیگر، چسباندن انواع کاشی و سرامیک، بندکشی ها و ... هم کاربرد دارند.

 

انواع خمیر درزگیر, خمیر درزگیر لاستیکی, مقاومت خمیر درزگیر

خمیر درزگیر بسیار محکم و مقاوم است

 

انواع خمیر درزگیر 

خمیرهای درزگیر را براساس ماده تشکیل دهنده اصلی به انواع مختلفی تقسیم بندی می کنند. این مواد ممکن است از لحاظ میزان چسبندی، مقدار زمانی که برای خشک شدن نیاز دارند، رنگ و بافت و موارد مشابه این با هم تفاوت داشته باشند اما در حالت کلی کارایی آن ها یکسان است و از همه شان می توان برای کلیه کارهای بند کشی، آب بندی، چسباندن مصالح و کاشی و ... استفاده کرد. در ادامه با آن ها بیشتر آشنا خواهیم شد. 

 

خمیر درزگیر بر پایه پلی سولفاید

ماده اصلی تشکیل دهنده این نوع خمیر رزین پلی سولفاید است. این خمیر به صورت دو جزئی تولید می شود. خمیرهای پلی سولفاید یک ویژگی متفاوت دارند و این است که به دو صورت مایع و خمیری تولید می شوند. نوع مایع آن باید داخل سطوح یا درزهایی که افقی هستند ریخته شود؛ چراکه در صورت استفاده در درزها و یا سطوح عمودی قطعا بیرون می ریزد. 

 

نوع خمیری آن قابل استفاده در سطوح عمودی و افقی است و مانند سایر خمیرها به شکل تزریقی وارد درز و شکاف ها شده یا برای آب بندی استفاده می شود. میزان چسبندگی این محصول نسبتا بالا است و می توان از آن برای متریال های چوبی، سنگی، سیمانی، فلزی، سفالی و بسیاری دیگر استفاده کرد.

 

انواع خمیر درزگیر, خمیر درزگیر لاستیکی, تولید خمیر درزگیر بر پایه مواد مختلف

خمیر درزگیر بر پایه مواد مختلفی تولید می شود

 

خمیر درزگیر بر پایه پلی اورتان 

پلی اورتان به جهت در دسترس بودن بیشترین استفاده را برای ساخت خمیرهای درزگیر دارد و به همین جهت خمیرهایی که بر پایه رزین های پلی اورتان هستند در دسترس تر بوده و کاربرد آن ها گسترده تر است. خمیر درزگیر پلی اورتان به شکل تک جزئی تولید می شود و با افزودن برخی مواد دیگر به قدری محکم می شود که اغلب به عنوان محکم ترین نوع خمیرهای درزگیر شناخته می شود.

 

اگر می خواهید کارهای بازسازی، بند کشی، کاشی کاری، سنگ کاری و سایر فعالیت هایی را انجام دهید که نیاز به خمیر درزگیر دارد باید ببینید تا چه حد مکان و منطقه مورد نظر در معرض رفت و آمد یا عوامل طبیعی است.

 

اگر منطقه پر رفت و آمد است و در معرض عوامل طبیعی زیادی قرار دارد بهتر است از خمیرهای پلی اورتان استفاده کنید که می تواند در برابر این موارد مقاومت خیلی خوبی از خود نشان دهد. خمیر های پلی اورتان علاوه بر اینکه بسیار محکم هستند و در برابر عوامل طبیعی مقاوم اند نسبت به سایر خمیر ها هم زودتر خشک می شوند.

 

خمیر درزگیر سیلیکونی

درزگیرهای سیلیکونی بر پایه اکریلیک و آب هستند. این خمیر درزگیر بسیار مقاوم و محکم است و معمولا برای متریال های متنوع تری استفاده می شود. از جمله متریال هایی که می توان از این محصول استفاده کرد: شیشه، آلومینیوم، چوب، فلز، پی وی سی، بتن و سنگ است. اگر بخواهیم بیشترین کاربرد این محصول را بدانیم اغلب از آن برای آب بندی و درز کشی بین پنجره های جنس آلومینیوم و پی وی سی استفاده می شود. 

 

انواع خمیر درزگیر, خمیر درزگیر لاستیکی, استفاده از خمیر درزگیر برای آب بندی

خمیر درزگیر برای آب بندی هم استفاده می شود

 

خمیر درزگیر بر پایه اپوکسی

یکی دیگر از انواع خمیرهای درزگیر بر پایه اپوکسی هستند. این محصول را با افزودنی های دیگری ترکیب می کنند. خمیرهای اپوکسی برای درزهای انبساطی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. این محصول را با رزین های پلیمری ترکیب می کنند و با این ترکیب محصول قابلیت چسبندگی فوق العاده ای پیدا می کند.

 

از ویژگی های برتر این خمیر درزگیر داشتن رنگ های متنوع است و به همین جهت برای هماهنگی با هر نوع متریال می توان از این تنوع رنگی سود جست. از خمیر اپوکسی بیشتر در نما و درزهای ساختمان استفاده می کنند. 

 

کاربردهای مختلف خمیر درزگیر

کاربردهای این محصول متنوع است و در بسیاری از کارهای ساخت و ساز و بنایی و سنگ کاری مورد استفاده قرار می گیرد. اکثر افراد در منزل خود یک خمیر درزگیر دارند تا زمانی که ترک یا شکستگی بین کاشی ها، شیشه  و سرامیک ها به وجود آمد فورا آن ها را درزگیری کنند. در ادامه به کاربردهای این محصول اشاره می کنیم:

• از این محصول برای آب بندی کردن کف استخر، مخزن های آب، کولرهای آبی و ... استفاده می شود؛ زیرا این محصول در برابر آب و رطوبت کاملا مقاوم است.

 

• برای آب بندی کاشی و سرامیک ها و دیوارهای سرویس های بهداستی، حمام، آشپزخانه، تراس و بالکن 

 

• بند کشی بین کاشی ها، سرامیک ها و سنگ هایی که در دیوار و کف مورد استفاده قرار می گیرد. بند کشی یکی از مراحل عملیات کاشی کاری است و برای پوشاندن درزهای مابین کاشی و سرامیک پس از چیدمان آن ها انجام می شود.

 

• برای بازسازی بناهایی که ترک های جزئی و کوچکی دارند یا برای ترمیم ترک های کاشی و سنگ های قدیمی.

 

• برای ترکیب با ملات و دوغاب برای چسباندن مصالح مختلف در کاشی کاری و سنگ کاری.

• برای بستن راه ورود حشرات مختلف به داخل ساختمان مانند مگس ها، سوسک و دیگر حشرات مزاحم.

 

• برای پر کردن حفره ها یا سوراخ های کوچک که روی دیوارها ایجاد شده است. 

 

• می توان برای مسدود کردن درزها و حفره هایی که روی دیوارها یا بین پنجره ها ایجاد شده استفاده کرد و یک عایق صدا و عایق حرارتی بسیار خوب ایجاد کرد.

 

انواع خمیر درزگیر, خمیر درزگیر لاستیکی, خمیر درزگیر بر پایه پلی اورتان

خمیر درزگیر در کارهای ساختمانی کاربرد گسترده ای دارد

 

کلام پایانی 

خمیر درزگیر یک محصول مناسب و کاربردی است که معمولا از رزین های اپوکسی، پلی اورتان و پلی سولفاید ساخته می شود. این محصول همان طور که مشخص است بافت خمیری دارد البته در بعضی نمونه ها مانند انواع سیلیکونی نوع مایع آن هم موجود است. خمیر درزگیر معمولا شیری رنگ است اما در مدل اپوکسی تنوع رنگی بیشتری در آن وجود دارد. کاربرد عمده این محصول برای درزگیری سوراخ ها و شکاف ها، آب بندی کردن و همچنین برای بندکشی در کاشی کاری است. 

 

گردآوری: بخش دانش کسب و کار

 

علمی و خواندنی
علمی و خواندنی چند کلمه آموزنده و خواندنی و علمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋