چراغ نشانگر یک هشدار دهنده است
چراغ نشانگر یک چراغ چشمک زن یا ثابت است که معمولا در رنگ قرمز وجود دارد. چراغ نشانگر در وسایل نقلیه برای هشدار دادن به رانندگان دیگر استفاده می شود. اما چراغ نشانگر تنها در خودروها استفاده نمی شود بلکه به عنوان یک هشدار دهنده ی آتش سوزی هم می تواند در ساختمان ها نصب شود. چراغ های نشانگر خودرو با چراغ نشانگر آتش نشانی فرق دارد. در این مطلب از شما را با انواع چراغ نشانگر و کاربرد آنها آشنا می کنیم.
شاید در بعضی مکان ها دیده اید که هنگام بروز خطر و به ویژه خطر آتش سوزی همراه با پخش صدای بوق یا آژیر چراغ های نشانگر هم در محیط های مختلف روشن می شوند. این چراغ می تواند هم به شکل چشمک زن باشد و هم ثابت. نوع چشمک زن معمولاً برای القای خطرناک بودن موقعیت بهتر است و از لحاظ روانی تاثیر بهتر و بیشتری دارد.
به جز چراغ نور ثابت و چشمک زن ممکن است چراغ حالت گردان یا ثابت و بدون حرکت هم داشته باشد. معمولا چراغ های گردان موقعیت پر خطر را بهتر نمایش می دهند و برای اینکه چراغ های نور ثابت بهتر عمل کنند اغلب آن ها را به شکل گردان در نظر می گیرند. چراغ های بدون حرکت هم می تواند هم چشمک زن باشد هم نور ثابت؛ در این مدل ها چراغ به دور خود نمی چرخد.
چراغ های نشانگر هشدار دهنده اغلب با صدای آژیر همراه می شوند. این چراغ ها برای افرادی که توانایی شنوایی ندارند بسیار مناسب است و می تواند به آن ها کمک کند که متوجه بروز حادثه بشوند. این وسیله را در جای های مختلفی از یک ساختمان نصب می کنند. امکان دارد آن ها را در راهرو ها یا راه پله ها ببینید و حتی برای امنیت بالاتر سر در اتاق ها هم ممکن است نصب شده باشند. نور این چراغ ها مانند اکثر چراغ های نشانگر قرمز است که هشدار دهندگی آن را چندین برابر می کند.
چراغ نشانگر می تواند چشمک زن یا نور ثابت باشد
در بدنه خودرو تعداد زیادی چراغ وجود دارد. چراغ ها بنا بر موقعیت می توانند ثابت یا به شکل چشمک زن یا فلاشر عمل کنند. از جمله چراغ های خودرو با توجه به مدل و برند خودرو: حداقل دو چراغ در جلو، دو چراغ در قسمت پشتی و یک چراغ ترمز در پشت، چراغ های نشانگر در قسمت گوشه بدنه خودرو، چراغ های هشدار خطر و چراغ های راهنما هستند.
این چراغ ها هر کدام بنا بر موقعیت عملکرد خاصی دارند. چراغ های جلو خودرو اغلب رو شن هستند. چراغ های عقب هم معمولا زمانی که خودرو در حالت ترمز قرار بگیرد روشن می شوند. البته در بعضی شرایط لازم است چراغ ها را روشن بگذاریم.
چراغ های خطر در هنگام وقوع خطر و احتمال آسیب به خودرو روشن می شوند. اما چراغ های نشانگر و فلاشرهای راهنما چراغ هایی هستند که اگر فرد بخواهد تغییر مسیر بدهد یا اینکه لاین خود را عوض کند لازم است متناسب با سمت مورد تغییر چراغ راهنما را روشن کند. گاهی راننده هر دو راهنمای خود را روشن می کند معمولا این حالت در شرایطی رخ می دهد که مشکلی پیش آمده و راننده خودرو با روشن کردن هر دو راهنما می خواهد آن را به دیگر رانندگان ابلاغ کند تا خطری رخ ندهد.
چراغ نشانگر خودرو یک هشدار دهنده برای خطر است
چراغ نشانگر در مجموع برای هشدار دادن است فرقی نمی کند شما درباره چراغ نشانگر خودرو صحبت کنید یا چراغ خطر در ساختمان ها و آتش نشانی ها و ... این چراغ ها اغلب برای دادن هشدار قبل از اینکه حادثه ای رخ دهد تعبیه می شوند. طبیعتا عملکرد چراغ های نشانگر خودرو کمی پیچیده تر است و کسی که راننده است باید به خوبی بداند عملکرد و کاربرد هر چراغ در چه مواردی است.
چراغ های هشدار دهنده بروز آتش سوزی یا خطرات دیگر در ساختمان ها عملکرد ساده تری دارد و معمولا برای تکمیل عملکرد آن ها از ابزارهای دیگری مانند آژیر خطر یا دستگاه های تشخیص آتش سوزی به نام دتکتور هم استفاده می شود. اما در خودروها چراغ ها و نحوه کاربرد آن ها بدون هیچ نوع صدا یا هشدار دهنده ای به خودی خود گویا هستند؛ به همین دلیل است که در هنگام رانندگی دید کافی و کامل ضرروی است و شما باید با دقت کامل رانندگی کنید.
چراغ نشانگر باعث کاهش تلفات می شود
چراغ نشانگر یا فلاشر در بعضی موارد کاملا ضرروی است. چراغ های خودرو مانند سایر اجزای خودرو همگی برای یک رانندگی ایمن و بدون آسیب ضروری هستند. اگر یک چراغ به هر دلیل دچار شکستگی یا قطعی باشد شما باید در اولین فرصت آن را درست کنید. چراغ های هشدار دهنده نیز در مکان های پر جمعیت و جاهایی که احتمال بروز خطر و آتش سوزی و حتی بلایای طبیعی دیگر وجود دارد کاملا ضرروی هستند.
طبیعی است که این وسیله در کنار سایر لوازم هشدار دهنده می تواند کمی زودتر از فراگیر شدن آتش سوزی شما را در جریان قرار دهد و به این شکل از بروز آسیب های زیاد در اثر حادثه جلوگیری به عمل می آید.
پس همان طور که ذکر شد اولین و مهم ترین کاربرد این چراغ ها هشدار خطر قبل از وقوع حادثه یا هشدار در صورت بروز حادثه است. که همین ویژگی به نوبه خود پیامدهای مثبت متعددی را به دنبال دارد از جمله: جلوگیری از وقوع حادثه، کاهش تلفات و کاهش خسارات ناشی از حوادث و بالا رفتن ایمنی است.
چراغ نشانگر در رنگ های متنوعی وجود دارد
کلام پایانی
چراغ نشانگر یک چراغ الکتریکی است که با کمک نیروی الکتریسیته کار می کند این چراغ اغلب در رنگ قرمز تولید می شود و هنگامی که خطر در کمین باشد روشن می شود. در واقع چراغ های نشانگر آتش سوزی با کمک دتکتور و آژیر خطر وقوع آتش سوزی را پیش بینی کرده و قبل از فراگیری آن را هشدار می دهد. در مورد وقوع دیگر اتفاقات هم چراغ عملکرد مشابهی دارد.
چراغ نشانگر چه برای رانندگی ایمن مورد استفاده قرار گیرد چه برای زندگی ایمن در مجموع یک وسیله بسیار کاربردی و مهم است. استفاده از این تجهیز ایمنی در اکثر مواقع ضروری است.
گردآوری: بخش دانش کسب و کار
پاسخ ها