خشك كردن انواع توت ها در خانه
خشک کردن میوه میتواند به حفظ مواد مغذی و استفاده آن در فصول مختلف کمک کند. روشهای مختلفی برای خشک کردن میوه وجود دارند. برخی از فواید توت شامل حفظ سلامت قلب، کاهش التهابات، تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از بروز بیماریهای سرطانی هستند. در این مقاله ، به روشهای مختلف خشک کردن انواع توت، مدت زمان نگهداری، علت سیاه شدن توت خشک و نحوه نگهداری آن پرداخته میشود.
خشک کردن توتها یک روش مفید برای حفظ آنها برای مدت طولانی است و همچنین میتواند به عنوان یک روش سالم برای تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین افزایش مصرف فیبر و ویتامینها به عنوان میان وعده تنقلاتی مورد استفاده قرار گیرد. در اینجا به برخی از روشهای خشک کردن توتها اشاره خواهیم کرد.
بهترین روش برای خشک کردن توتها با استفاده از فر است. برای این کار، توتها را بر روی یک تابه پخته شده ریخته و در دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد برای مدت چهار تا پنج ساعت درون فر قرار دهید. باید مراقب باشید که توتها خشک نشوند، بلکه به صورت سفت و چسبنده باقی بمانند. پس از خشک شدن، توتها را از فر خارج کرده و آنها را به مدت چند ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا خنک شوند.
خشك كردن انواع توت ها
خشک کردن توت با استفاده از نور آفتاب یکی از روشهای قدیمی و مورد استفاده است. اما باید به این نکته توجه داشت که نباید توتها را در نور مستقیم آفتاب بیش از حد قرار داد، زیرا ممکن است در این صورت کمی سیاه شوند.
خشك كردن توت در خانه
در این روش، توتها را به صورت تک تک روی صفحات دستگاه خشک کن قرار داده و به مدت چند ساعت خشک کنید. این روش به دلیل سادگی و سرعت خشک کردن، بسیار محبوب است.
روش خشك كردن توت
برای خشک کردن توت سفید، روشهای مختلفی وجود دارد، اما یکی از رایجترین روشها استفاده از نور آفتاب است. برای خشک کردن توت سفید با استفاده از نور آفتاب، میتوانید این مراحل را دنبال کنید:
- توتها را با آب خنک بشویید. برای جلوگیری از سیاه شدن توتها پس از خشک شدن، میتوانید مقداری آبلیمو به آب شستشو اضافه کنید.
- توتها را پس از ۱۰ دقیقه آبکشی کنید.
- توتها را بر روی پارچه حولهای با فاصله از هم بچینید، تا هوا به خوبی بتواند حول آنها گردش کند.
- توتها را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید. اما بهتر است توتها به مدت حداقل ۳ تا ۴ روز بیشتر در نور مستقیم آفتاب قرتر د اده نشوند، زیرا ممکن است در این صورت کمی سیاه شوند.
- پس از گذشت ۳ تا ۴ روز، توتها را به مدت یک هفته در سایه پهن کنید تا به خوبی خشک شوند. پهن کردن توتها در سایه باعث میشود که آنها در طول فرآیند خشک کردن از رطوبت هوا در امان باشند.
شیوه خشك كردن انواع توت ها در خانه
برای خشک کردن توت سیاه، میتوانید این مراحل را دنبال کنید:
- توتهای سیاه را در یک سوم محلول آب در سرکه خیس کنید و پس از گذشت پنج دقیقه، مطمئن شوید که سرکه به خوبی عمل کرده است.
- توتهای سیاه را با آب خنک بشویید.
- توتها را خشک کنید. برای این کار، میتوانید از حوله استفاده کنید، زیرا پارچههای پارچهای ممکن است در صورت شکستن توت، آب را لکه دار کنند.
- دستگاه خشک کن را در دمای ۱۳۵ درجه فارنهایت تنظیم کنید و توتها را تقریباً برای ۱۸ تا ۳۰ ساعت خشک کنید.
- اطمینان حاصل کنید که توتها کاملاً سرد و خنک شدهاند. هنگامی که شاه توت خشک شده را بین انگشتان بمالید، خرد میشوند و مانند کاغذ چینی به نظر میرسند.
روش ابتدایی و معمول برای خشک کردن میوه، استفاده از نور آفتاب است. برای خشک کردن توت فرنگی، میتوانید این مراحل را دنبال کنید:
- بهتر است روزی برای خشک کردن توت فرنگی انتخاب کنید که هوا آفتابی و گرم باشد و رطوبت هوا کمتر از ۶۰ درصد باشد.
- توت فرنگیها را روی سینی توری استیل ضدزنگ، پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون با کمی فاصله از هم بچینید.
- سینی را روی دو عدد آجر قرار دهید تا از زمین فاصله بگیرد و جریان هوا موجب سریعتر خشک شدن توتها شود.
- بر روی سینی یک توری نازک بیندازید و آن را زیر نور آفتاب قرار دهید. اگر زیر سینی ورق آلومینیوم یا قلع قرار دهید، توت فرنگیها سریعتر خشک میشوند.
- برای افزایش سرعت خشک شدن توتهای فرنگی، میتوانید در زیر سینی یک ورق آلومینیوم یا قلع قرار دهید.
- هوای خنک شب میتواند میوه را دوباره مرطوب کند. بنابراین، سینی را در شب در جایی سرپوشیده قرار دهید.
- هر روز چند بار به توتها سر بزنید و توتهای فرنگی چروکیده و جویدنی (ترد) را جمع آوری کنید.
- بعد از چهار روز، توت فرنگیها کاملاً خشک میشوند و میتوانید آنها را درون یک ظرف مناسب نگهداری کنید.
خشك كردن توت در منزل
در روش سنتی خشک کردن توت، یکی از دلایل سیاه شدن توت خشک، قرار دادن آن در معرض نور مستقیم آفتاب است. برای جلوگیری از سیاه شدن توت، پس از گذشت ۳ تا ۴ روز از خشک کردن در نور مستقیم آفتاب، باید آن را به مدت یک هفته در سایه قرار داد. همچنین، برای خشک کردن توت، رطوبت نسبی کمتر از ۶۰ درصد توصیه میشود.
اگر نور یا سایه کافی برای خشک کردن توت فرنگی در دسترس نیست، میتوانید از روشهای دیگری مانند استفاده از فر یا میوه خشک کن استفاده کنید. با استفاده از این روشها، میتوانید به راحتی توتهای خشک خوشمزه و بدون ایجاد سیاهی تهیه کنید.
پس از خشک شدن توتها و خنک کردن آنها در دمای اتاق، بهتر است آنها را در درون ظرفی دربسته قرار داده و در یک مکان تاریک و خنک نگه دارید تا ماندگاری آنها بیشتر شود. همچنین، میتوانید از طریق نگهداری در یخچال یا فریزر، ماندگاری توتهای خشک شده را بیشتر کنید.
توتهای خشک شده را میتوان به عنوان میان وعده، تنقلاتی، در تهیه دسر و شیرینی، در مخلوط کردن با مواد دیگر برای تهیه مواد خوراکی و غیره استفاده کرد. این توتها به عنوان یک منبع پرفایده از ویتامینها و مواد مغذی مختلف برای بدن ما مفید هستند و میتوانند به سلامتی و روحیه ما کمک کنند.
گردآوری: بخش خانه داری
پاسخ ها