معامله گری به خرید و فروش برای کسب سود گفته می شود
معامله گری به خرید و فروش و پیش بینی قیمت ها در بازارهای مالی گفته می شود. کسی که معامله گر یا تریدر است می تواند با خرید و فروش سهام، سود کسب کند. در واقع معامله گر می تواند هم با افزایش قیمت ها و هم با کاهش قیمت ها برای خود سود بدست آورد به شرطی که تمامی تکنیک های معامله و ترید در بازارهای مالی را بداند. در این مطلب از شما را با روشهای معامله گری آشنا می کنیم.
در دنیای امروز ما، معامله گری را با بازارهای مالی و بورس می شناسیم. کسی که تریدر است می تواند بازار را تحلیل کند و با خرید و فروش سهام سود کسب کند. روش های مختلفی برای ترید وجود دارد که یک معامله گر با توجه به دانش و زمانی که در اختیار دارد و همچینین میزان تسلط بر بازار و ریسک پذیری یک یا چند روش معامله را در بازار بورس برمی گزیند.
بورس تنها یک بازار فیزیکی نیست بلکه یک بازار آنلاین هم هست که در آن سهام به شکل آنلاین خرید و فروش می شود. در بازار های فیزیکی دیگر هم روزانه معاملات بسیاری انجام می شود. مثلا خرید و فروش طلا و سکه یا خرید و فروش خودرو.
البته در این معاملات اغلب هدف کسب سود با بالا رفتن قیمت کالا یا ارز است اما در بازارهای مالی آنلاین یا بورس فرد معامله گر چه قیمت ها بالا برود و چه پایین بیاید می تواند سود کسب کند.
معامله در بازار بورس کار ریسکی است. شاید شما هم کسانی را دیده باشید که در بورس دائما ضرر می کنند به طوری که در طول زمان کل سرمایه خود را از دست می دهند. باید گفت که اگر یک تریدر حرفه ای نباشید و در واقع ندانید چه زمانی باید بخرید و کی باید بفروشید، چه سهامی را باید بخرید و کدام یک را باید بفروشید و مواردی از این دست احتمالا شما هم متحمل ضرر خواهید شد. پس حتما در این بازار آموزش ببینید و بعد وارد شوید.
معامله گری در بازارهای مالی به معنای خرید و فروش سهام است
ترید در بازار بورس و یا رمز ارزها روش های بسیار متنوعی دارد. کسی که خود را معامله گر می داند باید اولا تمامی روش ها را به خوبی بشناسد و دوما بداند هر ارز یا هر سهمی در بازار در آینده در چه وضعیتی قرار می گیرد. در واقع معامله گر باید بداند سهام در آینده افزایش قیمت خواهد داشت و یا کاهش.
این میزان افزایش یا کاهش چقدر است و دقیقا در چه زمانی اتفاق می افتد. گاهی با یک ساعت تاخیر در معامله فرد معامله گر متحمل ضرر هنگفتی می شود. این است که باید الفبای ترید را به خوبی بداند. در ادامه شما را با تعدادی از روش های معامله در بازار بورس آشنا می کنیم.
این روش معامله گری روزانه است. در واقع در معاملات روزانه فرد معامله گر تنها یک روز برای معامله وقت دارد. در این روش معامله گر با تحلیل های مختلف و تکنیکال از بازارهای مالی به مدت یک روز وقت دارد که سهام بخرد یا بفروشد و در واقع در یک روز سود کند یا حتی ضرر کند. این روش معامله گری یکی از روش های کوتاه مدت است که معمولا از چند ساعت تا نهایتا چند ماه زمان می برد.
معامله گری می تواند روزانه باشد
یکی دیگر از روش های کوتاه مدت معامله در بازار بورس روش سوئینگ ترید است. در این روش فرد بین چند روز تا چند هفته اقدام به معامله در بازار بورس می کند. این روش هم برای کسب سود از افزایش و کاهش قیمت ها است و فرد معامله گر با روش های تکنیکال اقدام به تحلیل بازار می کند. عموما اگر فرد حرفه ای باشد در این مدت به سود مورد نظر خود خواهد رسید و پس از رسیدن به سود مورد نظر بازار را ترک خواهد کرد.
یکی از طولانی ترین روش های معامله گری در بازار بورس روش پوزیشن ترید است. در این روش معامله گر هم باید به تحلیل های تکنیکال مسلط باشد و هم به تحلیل های بنیادی. بازه زمانی برای کسب سود در این روش بین چند ماه و حتی چند سال است. در واقع سود و زیان های کوتاه مدت تاثیری در سود این روش ندارد و فرد معامله گر در واقع به دنبال کسب سود در آینده است نه زمان حاضر.
شبیه ترین روشی که می توان به سرمایه گذاری تشبیه کرد همین روش پوزیشن تریدینگ است. در سرمایه گذاری هم افراد به دنبال کسب سود در آینده های اغلب طولانی هستند و به سود و زیان وجه سرمایه گذاری خود در کوتاه مدت اهمیتی نمی دهند.
اما اگر بخواهیم تفاوت این دو روش را بدانیم آن است که در سرمیه گذاری فرد تنها با افزایش قیمت دارایی خود سود می کند و با کاهش قیمت آن متضرر می شود اما در روش پوزیشن تریدینگ فرد معامله گر می تواند هم از افزایش و هم از کاهش سهام سود کسب کند.
معامله گری ممکن است بلند مدت باشد
این روش معاملاتی اغلب توسط شرکت های بسیار بزرگ انجام می شود. در واقع معامله گر شرکت های بزرگی هستند که با صرف کردن هزینه های زیاد به انجام معامله در بازار بورس می پردازند.
این روش معاملاتی از دیگر معاملات سریع و کوتاه مدت است که معامله گر به خرید و فروش های زیادی دست می زند تا به سود برسد. معامله در این روش معاملاتی پیچیدگی های خاصی دارد و فرد با استفاده از نرم افزارها و الگوریتم هایی پیچیده در بازار بورس سود کسب می کند.
اسکالپ ترید یکی دیگر از روش های معامله گری در بازار بورس است که معامله گر تنها یک سهم خریداری نمی کند بلکه چندین سهم را خریداری می کند و روی هر کدام به سود های کوچک کوچک می رسد. در واقع با جمع شدن سودهای کوچک از تعداد زیادی سهام وی به یک سود بزرگ می رسد.
در روش اسکالپ ترید مدت و دوره زمانی انجام معامله در بازار به کمترین زمان تغییر قیمت ها در بازار بستگی دارد. مثلا اگر یک روزه قیمت ها تغییر کند این معامله یک روزه است، اگر 10 روزه تغییر کند می شود 10 روزه و الی آخر.
روش اسکالپ ترید یک روش بسیار ریسکی است زیرا اگرچه سودهای حاصله کوچک است اما یک زیان بزرگ می تواند کل آن ها را بر باد دهد؛ بنابراین اگر تحلیل بلد نیستید اصلا با این روش معامله گری وارد بازار بورس نشوید.
معامله گری یا تریدینگ نیاز به دانش و تخصص دارد
تحلیل کردن بازار کار هر کسی نیست و کسی که می خواهد ترید کند باید با توجه به نوع معامله خود و مدت زمان آن یک یا چند روش تحلیلی را مورد استفاده قرار دهد. در ادامه ما دو روش اصلی تحلیل در بازارهای مالی و بین المللی را برای شما توضیح داده ایم:
یکی از روش های مهم و اصلی در تحلیل بازارهای مالی که همیشه باید استفاده شود تحلیل تکنیکال است. در این روش فرد معامله گر تنها به تغییرات قیمتی سهام توجه می کند.
در واقع این تنها نمودارهای قیمت هستند که ابزار او برای تحلیل بازار هستند و نه چیز دیگری. در این روش فرد معامله گر با در نظر گیری تغییرات یا در ردیف خریداران قرار می گیرد یا فروشندگان. اگر روند قیمت صعودی باشد می خرد و اگر روند نزولی باشد می فروشد.
روش تکنیکال یک ایراد اساسی دارد و آن است که مواردی که در تغییرات قیمت ها تاثیر دارند را در نظر نمی گیرد و اینگونه است که ممکن است در بلند مدت ضرر کند. تحلیل تکنیکال معمولا به درد معاملات کوتاه مدت می خورد کسی که می خواهد در بازار های بلند مدت سرمایه گذاری کند به تحلیل فاندامنتال و بنیادی نیاز دارد.
کسی که با روش بنیادین در بازارهای مالی فعالیت می کند به تمامی عواملی که می تواند در قیمت ها تاثیر بگذارد توجه می کند.
از جمله عواملی که لازم است بدان توجه کند به این شرح است: تحریم های بین المللی، تصمیمات داخلی بانک ها و بانک مرکزی، میزان سود و بهره های بانکی، تغییرات جهانی قیمت ارز، طلا و کالاهای اولیه و مهم مانند آهن، مس و ...، احتمال جنگ، اعتصابات و اعتراضات کارگری، رکود اقتصادی در کشور، تصمیمات بین المللی و مواردی از این دست که همگی در کوتاه مدت یا دراز مدت می تواند بر روند قیمت ها تاثیر بگذارد و گاهی به شدت بازار را تغییر دهد. پس تحلیل بنیادی به معنای در نظر گرفتن تاثیر این عوامل بر صعود و نزول قیمت ها در بازار مالی است.
معامله گری با روش های تکنیکال و بنیادی انجام می شود
کلام پایانی
معامله گری در بازار های مالی به معنای خرید و فروش انواع سهام ارائه شده در بازارها است که فرد با خریدن و فروختن آن ها سود بدست آورد. کسی که در این بازار فعالیت می کند باید با روش های تحلیل بازار آشنایی داشته باشد و علاوه بر اینکه باید بداند که قیمت ها در آینده چه روندی را پیش خواهند گرفت باید بتواند به خوبی تحلیل کند که چه چیزهایی بر رند قیمت ها تاثیر گذار خواهند بود. با چنین تحلیل هایی فرد می داند چه زمانی باید سهام بخرد یا بفروشد و به این شکل در بازار بورس متضرر نخواهد شد.
گردآوری: بخش دانش کسب و کار
پاسخ ها