رشته پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه برای بسیاری از ایرانیان و حتی برای بسیاری از افراد در دنیا مورد توجه ویژه ای می باشد. بسیاری از افراد در کودکی شغل پزشکی را بعنوان شغلی که در آینده می خواهند داشته باشند در نظر می پرورانند و در خصوص ان رویا پردازی می کنند. اما قبولی در این رشته و زیر شاخه های آن چندان آسان نیست و برای قبولی در این رشته باید با بسیاری از داوطلبان رقابت کرد تا با کسب رتبه قبولی بالا جواز ورود به دانشگاه های پزشکی را دریافت نمود.
تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه یک فرصت عالی برای تمامی افرادی ست که تمایل دارند در رشته پزشکی تحصیل نمایند. علاقه مندان به رشته پزشکی و دندانپزشکی برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه دو راه پیش رو دارند. افراد و اتباع مقیم در ترکیه می بایست برای ورود به دانشگاه های ترکیه با هزینه بالاتر در دانشگاه های غیر دولتی و خصوصی ترکیه ثبت نام نمایند. و یا می توانند بعد از شرکت در کنکور ترکیه و کسب رتبه بالا در دانشگاه های دولتی ثبت نام نمایند.
دانشگاه های غیر دولتی رشته های پزشکی در ترکیه جزو دانشگاه های ممتاز می باشد. منتهی افرادی که علاقه مند به ثبت نام و ادامه تحصیل در این دانشگاه ها هستند می بایست هزینه های تحصیلی خود را بطور کامل از حساب خود پرداخت نمایند و نمی توانند از سوبسیدهای دانشگاه بهره مند شوند. منتهی اگر افراد دانشجو نمرات ممتازی را در دروس خود کسب کنند می توانند هزینه های خود را کاهش دهند زیرا این دانشگاه ها برای تشویق چنین دانشجویانی شرایط خاصی را برای انها در نظر می گیرند.
دانشگاه های دولتی برای دانشجویان خود شرایط بسیار عالی را در نظر می گیرند این شرایط شامل عدم دریافت شهریه دانشگاه و همینطور فراهم نمودن خوابگاه برای افراد غیر بومی می باشند. در خصوص این خوابگاه ها شهریه ای دریافت نمی شود و یا میزان شهریه خوابگاه ها بسیار پایین می باشد. علاوه بر همه این موارد سالن های غذاخوری دانشجویی با ژتون و هم چنین هزینه های حمل و نقل بسیار پایین می باشد. دانشگاه ها سعی نموده اند در محوطه دانشگاهی خود شرایط رفاهی برای دانشجویان خود فراهم نمایند. لذا شما به عنوان دانشجو اگر تمایلی به خروج از محوطه دانشگاه نداشته باشید نیز می توانید از مراسم فرهنگی و رفاهی در محوطه دانشگاه بهره مند شوید.
برای ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه اگر اهل ترکیه باشید باید در کنکور ترکیه شرکت نمایید و ریز نمرات خود را تسلیم دانشگاه کنید تا با کسب رتبه بالا اجازه پذیرش در این دانشگاه ها را داشته باشید. اما اگر به عنوان تبع کشوری دیگر غیر از ترکیه باشید می بایست در آزمون مخصوص اتباع خارجی علاقه مند به تحصیل در ترکیه شرکت نمایید. نام این آزمون و امتحان برای اتباع خارجی آزمون یوس می باشد.
همانگونه که در مطالب قبلی عنوان کردیم آزمون یوس کنکور ورود به دانشگاه های ترکیه برای افراد غیر ترکیه ای می باشد. ولی این آزمون در مقایسه با کنکور ایران تفاوت هایی دارد. سیستم پذیرش در دانشگاه های ترکیه شبیه سیستم پذیرش دانشجو در اغلب کشورهای اروپایی و امریکایی می باشد. به این معنی که در ترکیه و بیشتر کشورهای دیگر دانشگاه ها خود مسئول برگزاری آزمون و جذب دانشجو هستند. یعنی هر دانشگاه با توجه به منابع آزمون های یوس سوالاتی را طراحی نموده و از داوطلبان ورود به ان دانشگاه آزمون می گیرند و از بین افراد متقاضی کسانی که رتبه های بالایی را کسب می کنند جذب می نمایند.
منابع آزمون یوس برای تمام رشته های دانشگاهی یکسان است و تنها تفاوت نوع طراحی سوالات برای هر رشته می باشد. لذا افراد متقاضی برای شرکت در این آزمون ها می بایست بعد از تهیه منابع با مطالعه انها خود را آماده شرکت در این آزمون ها نمایند.منابع آزمون یوس درباره ریاضیات و هندسه و هوش می باشد. البته برخی از دانشگاه ها اطلاعات عمومی را نیز جزو آیتم های سوالات آزمون یوس در نظر می گیرند. بنابراین برای مطالعه ابتدا مطالعه شوید که دانشگاه مورد نظر شما در رشته مورد نظرتان از کدام منابع سوالاتی طراحی می شود.
پاسخ ها