عصب کشی دندان یکی از کارهایی است که وقتی خرابی و پوسیدگی دندان زیاد میشود و عفونت و خرابی به ریشه ها میرسد، نیاز به انجام آن است.
در واقع دندانپزشک با از بین بردن و تخلیه عصب های دندان و پاک کردن عفونت داخل آنها، پوسیدگی و درد دندان را متوقف می کند، که به این کار اصطلاحا عصب کشی میگویند.
اما گاهی اوقات میشود که اصلا افراد به دلیل نداشتن درد، چک آپ های سالیانه خود را انجام نمی دهند و متوجه میزان پوسیدگی و خرابی دندان خود نمی شوند و دندان بیشتر خراب میشود و یا گاهی اوقات به دلیل درد دندان، به متخصص هم مراجعه میکنند و با اینکه متخصص عصب کشی را تجویز کرده است، باز هم برای انجام اناقدام نمی کنند. در این محتوا می خواهیم بررسی کنیم که اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه میشود؟ با ما همراه باشید.
زمانی که عفونت و خرابی به ریشه یا عصب دندان میرسد نیاز به عصب کشی است؛ در واقع زمانی که پالپ یا بخش نرم دندان، از بین میرود و این خرابی و عفونت از این بخش گذشته و به عصب میرسدف شما درد زیادی را احساس می کنید. در این شرایط لازم است که عصب کشی انجام شود، که عصب کشی بسته به میزان خرابی، میتواند یک یا چند کاناله باشد.
علاوه بر این در صورت ایجاد ترک روی دندان و یا ایجاد حفره های بزرگ دندانی، اگر این موارد به ریشه و عصب دندان برسد باید اقدام به عصب کشی کنید.
انجام ندادن عصب کشی و پیشروی آن باعث می شود شما موارد زیر را تجربه کنید، در واقع شما با مشاهده علائم زیر تا حدودی میتوانید حدس بزنید که نیاز به درمان عصب دندان دارید، البته باید بگوییم هر درد زیادی به معنی نیاز به عصب کشی نیست.
درد های زیاد و طاقت فرسا که طولانی مدت است
حساسیت بالای دندان ها به دما: با خوردن چیزهای سرد و گرم دندان به شدت واکنش نشان میدهد.
دردهای مکرر و حتی شبانه
تغییر رنگ دندان و پوسیدگی شدید
شلی و آبسه کردن دندان
در صورت مشاهده این علائم و مراجعه به پزشک و تشخیص پزشک به عصب کشی، حتما برای این کار اقدام کنید. حالا بخوانیم که اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه میشود:
در صورتی که دندان عفونت داشته باشد و برطرف نشود، این عفونت به نواحی کناری، از جمله لثه و دندان های کناری سرایت می کند. این مشکل به خصوص برای بیمارانی که سیستم ایمنی آنها به خطر افتاده است، مانند بیمارانی که شیمی درمانی دریافت می کنند یا در حال آماده سازی برای پیوند عضو هستند، خطر عفونت مشکل ساز است.
خراب شدن دندانهای کناری: عدم عصب کشی نه تنها باعث خراب تر شدن دندان اصلی میشود، بلکه باعث خرابی و پوسیدگی دندانهای سالم شما هم می شود.
از دست رفتن دندان: خرابی بیش از اندازه دندان بعد از مدتی فقط ت=نیاز به کشیدن دارد. که بعد از آن شما باید به دنبال دندان مصنوعی یا ایمپلنت باشید که هزینه ای گزافی برای شما دارد.
امیدواریم حالا که فهمیدید که اگر دندان را عصب کشی نکنید چه میشود، در صورت تشخیص پزشک، در کمترین زمان اقدام به ترمیم و درمان ریشه دندان خود کنید.
پاسخ ها