کانال تخفیف (offch.com)

کانال تخفیف (offch.com)

سایت دریافت رایگان انواع کد تخفیف دیجی کالا، اسنپ فود، اسنپ، اکالا، نماوا، علی بابا، اسنپ مارکت و صدها برند معتبر دیگر. خرج کمتر، خرید بیشتر! با کانال تخفیف.

۱۲ تا از برترین فیلم ‌های کمدی ایرانی



سینمای ایران را می‌توان به دو دوره قبل و بعد انقلاب تقسیم کرد، که تأثیرات فرهنگی و سیاسی این دو دوره باعث شده است که دو نوع متفاوت از سینما در ایران شاهد باشیم. اگر به سینمای ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ توجه کنیم، مشاهده می‌شود که فیلم‌های زیادی در ژانرهای مختلف تولید شده‌اند. همواره فیلم‌های کمدی یکی از محبوب‌ترین و پردرآمدترین فیلم‌های ایران بوده‌اند. در این مقاله، به بررسی دوازده فیلم برتر کمدی ایرانی که در چهل سال گذشته ساخته شده‌اند می‌پردازیم.

معرفی دوازده فیلم برتر کمدی تاریخ سینمای ایران


سینمای ایران در طول سال‌ها با فراز و نشیب‌های زیادی روبرو شده است. پس از انقلاب و به ویژه در زمان جنگ، فیلم‌های کمدی به دلیل شرایط سختی که بر مردم حاکم بود، بسیار کمتر فراوان بودند. با پایان جنگ و در دهه ۶۰، فیلم‌سازان آثار کمدی - اجتماعی متفاوتی را در سینمای ایران به روی پرده می‌بردند و این سبک فیلم‌سازی تقریباً تا دهه ۸۰ ادامه داشت.
پس از آن و در ۲۰ سال اخیر، تولید فیلم‌های کمدی با ماهیت سیاسی بیشتر دیده می‌شود. اکنون فیلم‌های کمدی در انواع مختلف تولید می‌شوند و به روی پرده می‌روند. این تنوع در فیلم‌سازی می‌تواند مخاطبان مختلف را راضی نگه دارد و این ممکن است یکی از دلایل محبوبیت بالای این آثار باشد. حالا زمان آن رسیده که به برترین فیلم‌های کمدی ایرانی بپردازیم. این لیست به ترتیب از قدیمی‌ترین تا جدیدترین آثار را پوشش می‌دهد.


اجاره‌ نشین ‌ها (از بهترین فیلم‌های کمدی ایرانی در دهه ۶۰)

بعد از جنگ که حال و هوای ایران به یک دسته شادی و خوشحالی نیاز داشت، "اجاره‌نشین‌ها" درست در همین زمان منتشر شد. این فیلم با تم کمدی اجتماعی و ترسیم لایه‌های مختلف جامعه، فضای سینمای ایران را تغییر داد. از این حیث، این اثر می‌تواند مهم‌ترین فیلم کمدی سینمای ایران نامیده شود.
این فیلم داستان یک ساختمان را روایت می‌کند. ساختمانی که صاحب آن درگذشته و میراث او برای فرزندانش موکول شده است. طرف دیگر این ماجرا ساکنان هستند که قصد دارند آپارتمان‌ها را به دست آورند. مواجهات این افراد با یکدیگر می‌تواند بسیار جذاب باشد. همچنین حضور بازیگران بزرگ سینمای ایران در این اثر، آن را به یک فیلم محبوب تبدیل کرده است.

فیلم کمدی آدم برفی


"آدم برفی" در سال ۱۳۷۳ تولید و در جشنواره فجر روی پرده رفت. پس از آن این فیلم توقیف شد و تا ۳ سال بعد نتوانست مجوز اکران دریافت کند. در همین سال "آدم برفی" به پرفروش‌ترین و پرتماشاگرترین فیلم تبدیل شد. این فیلم به دلیل داستان منحصر به فردش در شرایط سختی که در آن زمان حاکم بود، حواشی زیادی ایجاد کرد. این امر باعث شد که مخاطبان تمایل زیادی برای تماشای آن داشته باشند.
داستان فیلم از جایی شروع می‌شود که "عباس خاکپور" تصمیم می‌گیرد راهی عجیب را برای دریافت ویزای آمریکا امتحان کند. او خود را به شکل یک زن در می‌آورد تا بتواند به واسطه ازدواج با یک فرد مقیم آمریکا به این کشور مهاجرت کند. در همین حین عشق به سراغ او می‌آید و ماجراهای جالبی به دنبال آن اتفاق می‌افتد.

فیلم جذاب مارمولک


یکی از جذاب‌ترین و متفاوت‌ترین فیلم‌های کمدی تاریخ سینمای ایران بدون شک "مارمولک" است. این فیلم موفق شد در بیست‌و‌دومین دوره جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین نویسنده و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از آن خود کند. طنز انتقادی و اجتماعی "قاسم خانی" در کنار بازی چشم‌گیر "پرویز پرستویی" در این اثر توانست به شدت برای مخاطبان جذاب باشد. به طوری که هنگام اکران این فیلم در سینما تقریباً در تمام سانس‌ها سالن مملو از جمعیت بود.
داستان این فیلم بیانگر زندگی شخصی به نام "رضا" است که به جرم سرقت در زندان قرار گرفته است. این فرد در طی یک اتفاق در بیمارستان بستری می‌شود و در ادامه با لباس روحانیت از بیمارستان فرار می‌کند. او مجبور می‌شود مدتی در یک شهر به عنوان امام جماعت زندگی کند. تناقض در شخصیت "رضا" و انتظاری که مردم از او دارند، نقطه عطف و بخش جذاب این ماجرا است.

کمدی موزیکال مکس

کمدی موزیکال "مکس" می‌تواند به عنوان یکی از برترین فیلم‌های کمدی ایرانی در دهه 80 میلادی معرفی شود. این اثر با خلاقیت پیمان قاسم‌ خانی در ایجاد شخصیت ‌ها و نگارش داستان ‌های طنز انتقادی، توجه خاص بسیاری از منتقدان سینما را جلب کرده است. در زیرسطح داستان، به واقعیت ‌ها، چالش‌ ها و نحوه‌ ی مقابله با آن‌ها اشاره شده است. این فیلم در نگاه اول ممکن است چنین به نظر نیاید، اما در واقع "مکس" یک داستان اجتماعی با هدف بهبود روابط سیاسی است.
در داستان، وزارت ارشاد ایران تصمیم می‌گیرد تا از برجستگان موسیقی تجلیل کند، اما در یکی از دعوت ‌نامه‌ها به جای یک موسیقیدان برجسته، برای یک خواننده کاباره ‌ای به نام "مکس" ارسال می‌ شود. حالا این خواننده کاباره به عنوان یک مفخر موسیقی ایرانی به کشور وارد می ‌شود و داستان ادامه می ‌یابد.

 ورود آقایان ممنوع


 از بهترین فیلم‌های کمدی ایرانی نیز یکی از جذاب‌ترین‌هاست. این فیلم از ابتدای اکران با استقبال بسیاری از مخاطبان همراه بوده و به عنوان دومین فیلم پرفروش در زمان اکران شناخته شده است. با فروش بیش از 5 میلیارد تومان، این اثر در جشنواره فیلم فجر نیز ویشکا آسایش را به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن معرفی کرده است.

نهنگ عنبر

 ساخته‌ی دیگری از سامان مقدم، سال‌ ها پس از انتشار "مکس" به عنوان یک فیلم جنجالی دیگر در صحنه سینمای ایران قرار گرفت. این فیلم، پس از گذر از مراحل مختلف سانسور، به عنوان یکی از محبوب ‌ترین و بهترین فیلم‌های کمدی ایرانی شناخته شد. با نگاهی اجتماعی و انتقادی، "نهنگ عنبر" با زنده کردن اوضاع دهه 60 ایران، موفق به جلب توجه بسیاری شد.

گشت ارشاد

هر زمان که از بهترین فیلم‌های کمدی ایرانی صحبت شود، "گشت ارشاد" به شدت به چشم می‌آید. این فیلم را می‌توان به عنوان جسورترین و متفاوت‌ترین فیلم کمدی سینمای ایران دانست. "گشت ارشاد 1" در تابستان سال 91 تولید شد و در مدت کوتاهی اکران شد، اما تا امروز کمتر کسی است که این اثر را ندیده باشد. این فیلم، داستان سه نفر را به تصویر می ‌کشد که خود را به عنوان ماموران گشت ارشاد معرفی کرده و از این طریق مردم را اخاذی می ‌کنند.

هزارپا
 

یکی از فیلم ‌های برجسته سینمای ایران است که از ابتدای اکران، موفق به شکستن رکوردها و تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران شده است. این اثر جذاب با بازی بی‌نظیر رضا عطاران و جواد عزتی، به عنوان یک فیلم جذاب و پرموفق شناخته می‌شود. کارگردانی همیشه معروف ابوالحسن داوودی، این فیلم را با موضوع اجتماعی و سیاسی به تماشاگران ارائه می‌دهد. داستان "هزارپا" درباره‌ی فردی است که خود را به جای یک مجروح جنگی معرفی کرده و از این راه، داستانی جذاب و پر از تناقض بین شخصیت‌ها و اتفاقات دشوار را روایت می‌کند.

مهمان مامان

 یکی از محبوب ‌ترین فیلم‌های سینمای ایران است که نه تنها در ژانر کمدی، بلکه در میان تمامی آثار اکران شده، جایگاه ویژه‌ای دارد. صمیمیت و سادگی این فیلم به حدی است که بیننده احساس می ‌کند دارد یک قسمت از زندگی واقعی یک خانواده را تماشا می ‌کند. "مهمان مامان" عادات و فرهنگ‌های ایرانی مانند مهمان‌نوازی را به خوبی به تصویر می‌ کشد. داستان از یک خانه شلوغ و پرهیاهو آغاز می‌شود؛ خانواده‌ای که با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می ‌کنند و ناگهان میزبان یک زوج جوان می ‌شوند. این فیلم نشان می ‌دهد چگونه همدلی و کمک به یکدیگر می‌تواند مشکلات مالی و اقتصادی را حل و فصل کند.

مصادره


"مصادره"، فیلمی جذاب از مهران احمدی است که در تجربه کارگردانی برای اولین بار، توانسته است با فضای داستانی موفق به جلب توجه بخصوص مخاطبان شود. بزرگترین نقطه قوت این فیلم، حضور بازیگران توانمند نظیر جواد عطاران و هومن سیدی است. داستان فیلم درباره یک نیروی ساواک است که با شرکت در قرعه‌کشی یک زمین 500 متری برنده می‌شود، اما با برخی اتفاقات پس از انقلاب، مجبور به مهاجرت از کشور می ‌شود. این فیلم به زیبایی به بررسی سرنوشت این نیرو پرداخته و از طریق داستان، مسائل اجتماعی و سیاسی را مطرح می ‌کند.

چشم و گوش بسته


"چشم و گوش بسته" یک داستان جذاب و بسیار متفاوت است که در آن، دو نفر با نقص ‌های حسی چگونه یکدیگر را تکمیل می‌ کنند. این ماجرا از یک قتل در یک مغازه آغاز می ‌شود که تنها دو شاهد دارد؛ یکی ناشنواست و صدای گلوله را نشنیده، بنابراین بسیار دیر به محل حادثه می ‌رسد و تنها جنازه را می ‌بیند. دیگری اما همه صداها را شنیده ولی نابیناست و چیزی ندیده است. ترکیب این دو شخصیت و ماجراهایی که با وجود ناتوانی‌ها کنار هم طی می‌ کنند، برای بیننده بسیار جالب است. بازی بی ‌نظیر حیایی و افشاری در کنار هم این اثر را به یکی از بهترین فیلم‌ های کمدی ایرانی تبدیل کرده است.

رحمان 1400

یکی از پرحاشیه ‌ترین فیلم ‌های کمدی ایرانی است که در سال 1397 اکران شد. این فیلم به بررسی اختلاف طبقاتی با خنده پرداخته و ماجرا از این قرار است که رحمان، پس از متوجه شدن به ابتلا به سرطان و فهمیدن نزدیکی به مرگ، تصمیم به کارهایی می ‌گیرد تا به خانواده ‌اش پس از مرگش زندگی راحت ‌تری فراهم کند. این فیلم با استقبال خوب مخاطبان روبه ‌رو شده و با وجود توقیف موقت، پس از پخش، توانسته است توجه بسیاری را جلب کند.
 

منبع: بهترین فیلم های کمدی ایرانی

 

کانال تخفیف (offch.com)
کانال تخفیف (offch.com) سایت دریافت رایگان انواع کد تخفیف دیجی کالا، اسنپ فود، اسنپ، اکالا، نماوا، علی بابا، اسنپ مارکت و صدها برند معتبر دیگر. خرج کمتر، خرید بیشتر! با کانال تخفیف.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋