عمل زیبایی بینی به دلایل مختلفی از جمله متقارن شدن سوراخهای بینی، کم کردن ارتفاع بینی، برطرف کردن انحراف بینی، رفع قوز بینی و بالا بردن نوک بینی انجام میشود.
جراحی بینی سبب افزایش اعتماد به نفس شده و تعاملات اجتماعی فرد را افزایش میدهد. اما این جراحی همانند سایر عملهای زیبایی ممکن است عوارض موقت و یا دائمی داشته باشد. یکی از این عوارض مشکل خط افتادن روی بینی بعد از عمل یا ایجاد هاله های خطی اطراف بینی است.
** قبل از هر چیز در نظر داشته باشید که در جراحی بینی گوشتی در مقابل جراحی بینی استخوانی به دلیل اینکه غضروف ضعیفتری وجود دارد و برای کوچک کردن بینی باید حجم زیادی از بافت بینی برداشته شود احتمال خط افتادن روی بینی بعد از عمل بیشتر است.
**همچنین خط افتادن روی بینی بعد از عمل عارضه ای ناخوشایند است که ممکن است سبب مشکلاتی نظیر سخت شدن تنفس شود. بنابراین برای بهبود کیفیت زندگی و افزایش اعتماد به نفس برای این مشکل پیشنهاد میشود به بهترین جراح بینی در تهران مراجعه نمایید.
1. تورم و کبودی
2. درد
3. خونریزی از بینی
4. کج شدن بینی
5. عفونت
6. عدم تقارن سوراخهای بینی
7. ایجاد اسکار و گوشت اضافه اطراف بینی
8. از دست دادن حس بویایی
9. ایجاد مشکلات تنفسی
10.کرخت شدن پوست بینی
11.خط افتادن روی بینی
یکی از عوارض شایع این جراحی، خط افتادن روی بینی بعد از عمل است. این عارضه به دنبال تورم و التهاب شدید بینی ایجاد میشود.
لازم به ذکر است در صورت رفع نشدن این مشکل تا یکماه بعد از عمل باید سریعا به جراح خود مراجعه نمایید.
در بیشتر موارد برداشتن برآمدگی روی پل یا پشت بینی مستلزم کاهش ارتفاع غضروف و استخوان است که برآمدگی را ایجاد میکند.
پس از کاهش قسمت بالای غضروف، بخشی از غضروف ممکن است به سمت داخل جمع شود.
در این موارد میتوان پیوند غضروف را برای خنثی کردن تمایل دیوارهها به سمت داخل استفاده کرد.
از طرفی ممکن است دیوارههای غضروف نسبت به قسمت بالایی بینی افتاده شود.
این رویداد منجر به ایجاد خط روی ناحیه ای که غضروف نسبت به استخوان بالایی میریزد.
اگر این فروپاشی و تحلیل سبب ایجاد مشکلات تنفسی شود به دلیل باریک شدن راه هوایی شود جراحی ترمیمی بهترین راه حل است. همچنین میتوان از پیوند غضروف برای تغییر موقعیت دیواره جانبی غضروف بینی استفاده کرد تا بینی اصلاح شود.
از مهمترین علل خط افتادن روی بینی بعد از عمل میتوان به برداشتن بیش از حد غضروف(خصوصا در بینیهای گوشتی)، جابجایی غضروف، چسب زدن غیر اصولی، عدم رعایت مراقبتهای بعد از عمل و ضربه به بینی در حین دوران نقاهت اشاره کرد.
ابتدا لازم است صبور بوده و تا انتهای دوران نقاهت صبر کنید. چرا که به دلیل چسب زدن غیر صحیح ممکن است یک طرف بینی ورم بیشتری داشته باشد و یک طرف حالت فرورفتگی پیدا کرده باشد.
چنانچه پس از گذشت چند ماه این عارضه برطرف نشد، میتوان راههای زیر را امتحان کرد:
در صورتی که هیچ یک از راههای فوق در خصوص رفع خط افتادن روی بینی بعد از عمل، عملی نبود زیباجو باید جراحی ترمیمی انجام دهد. عمل بینی ترمیمی به طبع از عمل بینی اولیه سخت تر بوده و به زمان بیشتری نیاز دارد. برای این کار توصیه میشود حداقل تا یکسال صبر کرده و در صورت رفع نشدن مشکل بعد اقدام نمایید.
پاسخ ها