دندانها اجزاء بسیار مهمی در بدن هستند که علاوه بر تاثیر گذاشتن بر چهره افراد، در فرآیندهای مهمی نظیر جویدن و صحبت کردن نقش کلیدی ایفا میکنند. از دست دادن دندان در اثر عواملی نظیر شکستگی، پوسیدگی، ضربه و... اتفاقی است که اکثر افراد در طول زندگی خود آن را تجربه میکنند.
اگر قصد کاشت دندان دارید باید اطلاعات کافی در مورد این درمان و روش های نوین بکار رفته در آن بدانید. کاشت ایمپلنت دندان در تهران با بهره گیری از خدمات مرکزی معتبر در این زمینه می تواند نتایج مطلوبی داشته باشد. دندانهای از دست رفته میتوانند چهره افراد را دستخوش تغییر کنند و زیبایی آن را به خطر بیاندازند. افرادی که دندانهای جلویی خود را از دست دادهاند به خوبی میتوانند تایید کنند که این اتفاق در فرآیندهای مربوط به گفتار و صحبت کردن آنان نیز اختلال ایجاد نموده است. بنابراین جایگزینی دندان از دست رفته رویای بسیاری از افراد است.
خوشبختانه برای جایگزینی دندان از دست رفته امروزه روشهای بسیاری وجود دارد که ایمپلنت دندان یکی از ماندگارترین آنان است. ایمپلنت دیجیتال نوینترین و با دقتترین روش کاشت ایمپلنت است. در ادامه با ایمپلنت به روش دیجیتال بیشتر آشنا خواهید شد.
در ابتدا بهتر است با ایمپلنت به طور کلی آشنا شویم. ایمپلنت، کاشت ایمپلنت، جراحی ایمپلنت، جراحی کاشت دندان و... همه نامهایی هستند که به این روش نسبت داده میشوند. در این روش جایگزینی، ابتدا تاج دندان از دست رفته برای ساخته شدن قالبگیری شده و به به لابراتور دندانپزشکی فرستاده میشود.
مهمترین مزیت ایمپلنت، داشتن ساختاری ریشه مانند است. در واقع با ایجاد برش در لثه و دریل کردن استخوان فک، ساختاری پیچ مانند به نام فیکسچر (پایه ایمپلنت) در آن قرار میگیرد. فیکسچر از جنس فلز تیتانیوم است؛ فلزی که در بین تمامی فلزات، سازگاری بالاتری را با بدن انسان نشان میدهد. پس از جوش خوردن فیکچسر با استخوان فک و گذشتن دوره نقاهت جراحی، اباتمنت به آن متصل میشود. اباتمنت در واقع پایهای برای قرارگیری تاج مصنوعی دندان است.
با قرارگیری تاج، فرآیند کاشت ایمپلنت به پایان میرسد. فرآیندی که در نتیجه آن، دندان از دست رفته با ظاهر و کارایی سابق، بازیابی میشود.
پیدایش روش های جدید در کاشت دندان، درمان را آسان تر و دقیق تر نموده است، همانطور که در وب سایت دکتر سعید کریمی آمده است:
کاشت ایمپلنت بدون جراحی که به روش پانچی نیز موسوم است، روشی نوین جهت کاشت ایمپلنت است که با کمترین درد، خونریزی و جراحی محدود کاشت انجام شده که عوارض ناشی جراحی حداقل است، این روش درمانی از مدرن ترین روش های کاشت دندان است.
تکنولوژی در هر زمینه، باعث بالا رفتن کیفیت و دقت کارها میشود. ایمپلنت دندان نیز به کمک تکنولوژی توانسته است از حالت سنتی خود بیرون آمده و با انجام علمیتر، دقیقتر و سریعتر، تجارب و نتایج بهتری را برای افراد رقم زند.
تصاویر دیجیتالی تهیه شده از طریق دستگاههای اسکنر دهانی، میتوانند هر آنچه که دندانپزشک متخصص برای انجام ایمپلنت به آن نیاز دارد را به طور کامل ارائه دهند. این تصاویر حاوی اطلاعات مربوط به بافت لثه فرد و آناتومی دندانهای او هستند.
علاوه بر آناتومی دندان و بافت لثه، برای وارد نشدن آسیب به عصب، تهیه سی تی اسکن نیز کمک کننده است. در این نوع سی تی اسکن، شکلی سه بعدی که نشان دهنده وضعیت استخوان فرد، سینوسها و رشتههای عصبی او است؛ به دست میآید.
در این مرحله، باید تصاویر تهیه شده در مرحله اول و دوم در کنار یکدیگر قرار گیرند. در نتیجه ترکیب این دو، میتوان مدل سه بعدی از وضعیت استخوانها، فک، لثه و... تهیه کرد. مدلی که به فرد متخصص اجازه میدهد تا بتواند به خوبی محل برش، محل دریل، میزان قطر و طول ایمپلنت را مشخص کند و طرح درمان خود را طراحی کرده و به تایید برساند.
راهنمای جراحی (surgery guide) در واقع ساختاری شابلون مانند است که در آن، محل اتصال ایمپلنت به طور دقیق و میلیمتری مشخص شده است. در روش ایمپلنت دندان دیجیتالی، راهنمای جراحی کمک میکند تا با مشخص شدن دقیق محل اتصال، کمترین برش ایجاد شده و استخوان فک نیز در محل برش دریل شود. در روش سنتی با ایجاد برشی طولانی، گاها انجام بخیه نیز در لثه صورت میگیرد.
پس از آمادهسازی محل قرارگیری فیکسچر با استفاده از راهنمای جراحی، فیکچسر که قطر و طول آن با استفاده از روشهای دیجیتال تعیین و ساخته شده است در محل مورد نظر قرار داده میشود.
پس از جوش خوردن فیکسچر و ترمیم محل قرارگیری آن (حدودا ۸-۱۲ هفته) اباتمنت و سپس روکش (تاج دندان مصنوعی) نیز قرار داده شده و فرآیند ایمپلنت به روش دیجیتال به پایان میرسد. فرآیندی که نتیجه آن بازیابی دندان از دست رفته با بهترین کیفیت و ظاهر خواهد بود.
مزایای ایمپلنت دندان به روش دیجیتال
همانطور که گفته شد؛ در ایمپلنت دیجیتال برخلاف نوعی عادی ایمپلنت، با استفاده از تصاویر تهیه شده محل میلیمتری جراحی مشخص میشود. از طرفی این محل با استفاده از راهنمای جراحی به طور دقیق برش خورده و دریل میشود. راهنمای جراحی از ایجاد برش یا دریل اضافی جلوگیری میکند. قطر و طول فیکسچر در این روش به طول دقیق مشخص شده و از وارد شده هرگونه آسیب به عصب، جلوگیری میشود.
در نوع سنتی ایمپلنت دندان، محل تقریبی قراردهی فیکسچر مشخص شده و اطراف آن برش خورده و دریل میشود. گاهی این برش به حدی زیاد است که لثه فرد به بخیه نیاز پیدا میکند. این یعنی درد بیشتر! از طرفی هر چه میزان بریدگی بیشتر باشد؛ دوره نقاهت نیز طولانیتر خواهد بود. در روش دیجیتال با به حداقل رسیدن این موارد، درد کمتر و دوره نقاهت کوتاهتر خواهد بود.
با کوتاه شدن دوره نقاهت، روند درمان و آماده شدن محل ایمپلنت دندان نیز سریعتر خواهد بود.
همانطور که خواندید، برای انجام ایمپلنت نیاز است تا استخوان فک فرد دریل شود و فیکسچر درون آن قرار گیرد. برای انجام اینکار به استخوان فک قوی و سالم نیاز است. واقعیت این است که با از دست رفتن هر دندان، فعالیت فک و لثه در محل دندان از دست رفته کاهش مییابد. این مسئله باعث میشود که فک رفته رفته تحلیل رود. فک تضعیف شده توانایی خود را برای حفظ ایمپلنت دندان از دست میدهد. بنابراین برای انجام ایمپلنت، توصیه میشود که افراد به محض از دست دادن دندانها به جایگزینی آن اقدام کند. اقدام دیر هنگام (سالها بعد) ممکن است با شکست مواجه شود.
البته گفتنی است که بازگردانی استحکام به فک با استفاده از روش پیوند زدن استخوان، میتواند صورت گیرد. انجام اینکار چندین مرحله زمانبر و طولاتی به فرآیند ایمپلنت اضافه کرده و هزینه آن را تا حدی قابل توجهی افزایش میدهد.
ایمپلنت دندان نوعی جراحی است؛ بنابراین لازم است تا در زمان انجام آن بدن از سلامت کافی برای بر آمدن از پس دوره نقاهت آن بر بیاید. به عنوان مثال اگر فردی دچار فشار خون بالا است باید مدتی کاملا تحت نظر پزشک قرار گیرد؛ فشار خون اون به طور دقیق کنترل شده تا این مسئله در روند درمان مشکل ساز نباشد.
دندان ایمپلنت شده، اگرچه مصنوعی است اما لثه قرار گرفته در زیر آن بیشتر از سایر قسمتهای لثه، مستعد عفونت است. رعایت بهداشت دهان و دندان نکتهای کلیدی در موفقیت کاشت ایمپلنت است. فرد باید خود را به انجام نکات بهداشتی و رعایت نکات مهم پایبند سازد.
همانطور که در وب سایت دکتر اشکان مصطفی نژاد آمده است:
در چند ماه پس از انجام عمل بهتر است که به طور مکرر توسط دندانپزشک معالج خود معاینه شوید تا اطمینان یابید که در طول دوره نقاهت مشکل خاصی وجود نداشته باشد.
نکات بهداشتی در خصوص حفظ سلامت دهان و دندان، مسواک زدن به موقع، استفاده از خمیر دندان مناسب، استفاده مرتب از نخ دندان و دهانشویه در مواقع لازم است. گفتنی است که استعمال سیگار و سایر انواع دخانیات مانند قلیان پس از انجام جراحی حداقل تا چندین هفته ممنوع میباشد. همچنین خوب است بدانید که نباید از دندان ایمپلنت شده به عنوان ابزاری برای باز کردن درب اشیا یا شکستن پوسته سبت برخی از خوراکیهای مغزدار استفاده کرد!
پاسخ ها