راه های پیشگیری از شل شدن واژن
امروزه مشکل شل شدن واژن (افتادگی واژن) به یکی از دغدغههای خانمها تبدیل شده. خیلیا فکر میکنن که با افتادگی واژن دیگه نمیتونن از رابطه جنسی لذت ببرن اما همیشه اینطور نیست. شایعترین علت این مشکل افزایش سنه! در واقع با افزایش سن ماهیچههای کف لگن ضعیف و باعث افتادگی واژن میشه. در ادامه ما علائم، عوارض و راههای درمان این مسئله رو برای شما توضیح میدیم.
عوامل موثر در افتادگی واژن چیه؟
بعضی از عوامل و شرایط مرتبط با افتادگی واژن عبارتند از:
- افزایش سن: همونطور که گفتیم با افزایش سن، عضلات و بافتهای اطراف واژن ممکنه ضعیفتر بشه که منجر به افتادگی واژن میشه.
- زایمان: زایمانهای متعدد ممکنه باعث ضعف عضلات واژن بشه ولی زایمان به تنهایی علت افتادگی واژن نیست. زایمان باعث تغییراتی در بدن میشه اما به علت خاصیت کشسانی واژن کمکم به حالت اولیهی خودش برمیگرده. اگه زایمانها متعدد و پشت سرهم باشه، بله امکان افتادگی واژن هست.
- چاقی: شل شدن واژن میتونه در افراد چاق که کاهش وزن داشتن اتفاق بیفته. در واقع علاوه بر واژن، قسمتهای دیگهای از بدن هم دچار شل شدگی و افتادگی میشه.
- ورزش نادرست: ورزشهایی که فشار زیادی روی عضلات واژن وارد میکنن یا ورزشهای سنگین ممکنه باعث این مشکل بشن.
- یائسگی: با افزایش سن و ورود به دوران یائسگی، ترشح هورمون استروژن کم میشه که این یکی از علل شایع در افتادگی واژنه.
- یبوست: فشار ناشی از یبوست که بر عضلات کف لگن وارد میشه، ممکنه باعث شل شدن واژن بشه.
علائم و عوارض شل شدن واژن چیه؟
بعضی از علائمی که افراد با افتادگی واژن رو به رو بودن شامل موارد زیر میشه:
- درد هنگام نزدیکی
- خشک شدن واژن
- بی اختیاری ادرار
- تکرر ادرار و احساس مداوم ادرار
- سوزش ادرار
- درد در لگن
- ترشحات غیر طبیعی
- خارش و عفونت واژن
بهتره بدونین که گاهی این علائم همراه باهم یا فقط یکی از اونها بروز پیدا میکنه. اگه هر کدوم از این علائم رو داشتین نگران نباشین چون این علائم ممکنه در اثر ایجاد بیماریهای دیگه (مثل عفونتها) بروز پیدا کنه پس بهتره با پزشک مشورت کنین.
افتادگی واژن ممکنه عوارض و اثرات مختلفی روی سلامت و کیفیت زندگی خانمها داشته باشه. بعضی از عوارض این مشکل عبارتند از:
- کاهش لذت جنسی
- عفونتهای مکرر
- اختلالات ادراری مثل سوزش و تکرر ادرار
- کاهش اعتماد به نفس و اختلالات روانی
- عدم راحتی در قسمت تحتانی: احساس سنگینی یا ناراحتی در ناحیه تحتانی و درد در لگن
در صورت تجربهی هر کدوم از این علائم و عوارض بهتره تا دیر نشده به پزشک مراجعه کنین.
درمان افتادگی واژن
شاید شما جزو اون دسته از خانمهایی هستین که به شدت از این وضعیت خسته شدین و دوست دارین زودتر درمان بشین. درمان افتادگی واژن بستگی به شدت و نوع این مشکل داره. پزشک میتونه فقط بر اساس تاریخچه پزشکی شما و معاینه، تشخیص دقیقی بده و گزینههای درمانی مناسب رو به شما پیشنهاد کنه. در اینجا چند روش درمانی ممکن برای شل شدن واژن رو به شما میگیم:
- تمرینات Kegel: تمریناتی هستن که به تقویت عضلات کف لگن کمک میکنن. این تمرینات میتونن به بهبود عضلات واژن و به پیشگیری از افتادگی کمک کنن.
- فیزیوتراپی: مشاوره با فیزیوتراپیست میتونه به شما در انجام تمرینات تخصصی برای تقویت عضلات کف لگن کمک کنه. برای اطلاع بیشتر در این زمینه میتونین روی این لینک کلیک کنین.
- استفاده از پروتزها: برخی از خانمها از پروتزها برای سفت شدن و تنگی واژن استفاده میکنن.
- درمانهای دارویی: در بعضی موارد، داروها ممکنه برای بهبود عضلات واژن توصیه بشن که این داروها شامل استفاده از کرمها یا ژلهای حاوی هورمونها هست که با هدف تقویت بافتهای واژن، پزشک برای شما تجویز میکنه.
- تزریق چربی به واژن
- تزریق ژل به لابیای ماژور
- لیزر درمانی: یکی از بهترین روشهای درمان شل شدن واژن است.
- جراحی: در موارد شدیدتر، جراحی ممکنه بهتر باشه تا عیبهای ساختاری یا افتادگی واژن رو برطرف کنه اما باید بدونین که جراحی باید آخرین راه حل برای درمان شل شدن واژن باشه.
هر یک از این روشها ممکنه با توجه به میزان افتادگی و شرایط هر فرد متفاوت باشه. پیشنهاد میکنیم که با پزشک خودتون مشورت کنین تا بهترین گزینه درمانی رو برای شما مشخص کنه.
سخن پایانی
میدونین که بهتره قبل از بروز هر مشکلی در بدن پیشگیری کنیم. تغذیه سالم، ورزش، رابطه جنسی منظم و عدم مصرف دخانیات مهمترین روشهای پیشگیری از ابتلا به افتادگی واژن هستن. پس قبل از بروز این مشکل مراقب سلامتی خودتون باشین.
پاسخ ها