پارگی کیسه آب اتفاقی عادی است که از آمادگی نوزاد برای به دنیا آمدن خبر میدهد. اما بسیاری از مادران نمیدانند که پاره شدن کیسه آب چگونه است و چه حالتی دارد. بنابراین خبرنگار نینیسایت در گفتگو با دکتر نسرین زارعپور، متخصص زنان و زایمان، به سوال خانمها درباره زمان پاره شدن کیسه آب پاسخ میدهد.
پاره شدن کیسه آب در سنین مختلف بارداری اتفاق میافتد و اگر در زمان غیر از کامل شدن جنین صورت بگیرد عواقبی خواهد داشت. از نشانههای پارگی کیسه آب میتوان به خروج ناگهانی مایع آبکی و یا نشت مایعی آبکی، رقیق و بی رنگ که گاهی زرد کهربایی است و در بعضی موارد سبز رنگ است اشاره کرد. این رنگ سبز مایع آبکی ممکن است در اثر مدفوع کردن جنین باشد. البته بعضی خانمهای باردار زمانی که کیسه آبشان پاره میشود تصور میکنند آبی که از آنها خارج میشود ادرار است.
خانمهای باردار گاهی آب ناشی از پاره شدن کیسه آب را با ترشحات واژنی اشتباه میگیرند. مادران باردار باید بدانند که ترشحات واژنی، غلظت بیشتری دارند و حالتشان لزج و چسبنده است. در حالیکه قوام آب درون کیسه آب، کاملا شبیه آب معمولی است. البته استثنا هم وجود دارد و گاهی تشخیص بین پاره شدن کیسه آب و ترشحات واژنی سخت است. بنابراین در صورت بروز این اتفاق، خانم های باردار حتما باید توسط پزشک معاینه شوند تا پس از انجام بعضی تستها مشخص شود که آب خارج شده از آنها، ناشی از پارگی و یا نشت کیسه آب است.
پارگی کیسه آب
گاهی قبل شروع دردهای زایمانی و گاهی پس از شروع این دردها اتفاق میافتد. اما مادرن باردار بهتر است در هر حالتی آرامش خودشان را حفظ کنند و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند و توسط او معاینه شوند.
خانمهای بارداری هستند که تا پایان هفته 40 بارداری
، هیچ دردی ندارند و کیسه آبشان پاره نشده است و نگران هستند که این موضوع مشکلی برای فرزندشان ایجاد کند. معمولا بارداری طبیعی گاهی تا ٤١هفته طول میکشد. البته بهتر است خانمهای باردار به ویژه در هفتههای آخر بارداری، تحت مراقبت کامل پزشکی قرار بگیرند و تستهای سلامت جنینشان توسط متخصصان بررسی شود. مادران باردار هم باید حرکات جنینیشان را چک کنند تا در صورت کاهش حرکات، به متخصص مراجعه کنید.
اگر دردهای زایمان تا زمان تعیین شده شروع نشوند، خانمهای باردار باید بستری شوند تا متخصصان به روش مصنوعی برایشان درد زایمان ایجاد کنند. البته این مادران نباید در چنین شرایطی نگران بیمار شدن نوزادشان باشند چون هیچ مشکلی برای او پیش نمیآید و آنها زایمانی عادی خواهند داشت.
نزدیکی همسران در ماههایبارداری بیخطر است اما این کار نباید در ماه آخر بارداری انجام شود. چون ممکن است منجر به پارگی کیسه آب نوزاد شود.
پاسخ ها