به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ،مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در حاشیه سفر یک روزه خود به منطقه آزاد ارس و بازدید از مجموعه کردشت گفت: مجموعه تاریخی کردشت واقع در بخش نوردوز منطقه آزاد ارس به بخش خصوصی واگذار میشود.
میرزایی گفت: صندوق احیا بعنوان متصدی واگذاری ابنیه تاریخی به بخش غیردولتی است و در همین راستا در نشستی که با معاون فرهنگی گردشگری و اجتماعی منطقه آزاد ارس و سایر مدیران داشتیم مقرر شد مجموعه کردشت به بخش خصوصی واگذار شود و امیدواریم بتوانیم گامهای مؤثری در واگذاری این بنا به بخش غیردولتی برداریم.
میرزایی منطقه آزاد ارس را متمایز از سایر مناطق آزاد کشور عنوان کرد و افزود: احترام به ادیان و مذاهب مختلف و همسایگان مرزی با رعایت حفظ حدود و اقتدار ملی در ارس به وفور مشاهده میشود که این یکی از قابلیتها و شاخصهای ویژه ارس است که متمایز با تمام مناطق کشور میباشد.
او در ادامه با تاکید بر اینکه احیای آثار فرهنگی تاریخی پلی برای انتقال ارزشهای تاریخی و پایدار به آینده است؛ گفت: علیرغم تمام محدودیتهای مالی، آثار تاریخی ارزشمند متعلق به همه ادیان به بهترین وجه در منطقه آزاد ارس مرمت و نگهداری شده است تا به عنوان یک دستاورد برای همه دورهها و گردشگران عرضه شود.
معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه ازاد ارس نیز در این نشست توجه به آثار تاریخی و جذب گردشگران این حوزه را یکی از استراتژیهای منطقه ازاد ارس عنوان کرد و گفت: منطقه ازاد ارس تمام تلاش خود را جهت حفظ، نگهداری و مرمت ابنیه تاریخی موجود در منطقه به کار میبرد تا این ثروت را به یک نقطه پرقوت و ارزشمند برای جذب گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کند.
او مهمترین هدف از توجه ویژه به حفظ ابنیه تاریخی در ارس را انتقال ارزشهای تاریخی به آینده و پایدار سازی ارزشها دانست و افزود: ضروری است با همکاری مشترک با این صندوق نسبت به شناسایی سرمایه گذاران متخصص و متعهد این حوزه اقدام کنیم تا ارزش این آثار حفظ شود.
مجموعه تاریخی کردشت در ۸۰ کیلومتری شرق جلفا پس از گذر از پایانه مرزی نوردوز و روستای دوزال در روستای تاریخی کردشت قرار دارد
این مجموعه شامل هشت بنای تاریخی از جمله حمام بزرگ، عمارت، حمام کوچک، مسجد غریب، دیوانخانه، یخچال، قلعه کردشت و ساخلو پادگان نظامی بوده و قدیمیترین آنها مسجد غریب مربوط به دوره زندیه است.
پاسخ ها