محمد کوشافر فعال محیط زیست و استاد دانشگاه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استانهای اخبار
از اصفهان
، با بیان اینکه قطع و جاری شدن پیوسته آب زاینده رود باعث بروز آسیب به اکوسیستم منطقه می شود بیان کرد: هرچند خشکی پیوسته زاینده رود بسیار زیان بار است، اما از سویی باز و بسته شدن آب رودخانه نیز خسارتهای متعددی از جمله تنزل ویژگیهای خاک منطقه اصفهان را به همراه دارد و باعث کاهش سطح آب زیرزمینی میشود که به دنبال این اتفاق، پدیده فرونشست زمین رخ میدهد.
او ادامه داد: آثار تاریخی متعددی که در استان موجود است، متعلق به کل کشور بوده که میتوانند درآمدهای ارزی بسیار خوبی برای کشور داشته باشند که پدیده فرونشست زمین میتواند آسیبهای جبران ناپذیری را به این آثار وارد کند و علاوه بر این امکان آسیب به سکونتگاههای مردم نیز وجود دارد.
کوشافر در ارتباط با لزوم وجود فضای سبز در اصفهان گفت: در غرب اصفهان کارخانجات صنعتی واقع شده که آلودگی ناشی از این مراکز صنعتی و از طرفی خشکی زایندهرود، تالاب و بحران آب باعث شده که ریزگردها و گردوغبار نیز به آلودگی هوای اصفهان اضافه شوند در نتیجه یکی از راهکارها برای کاهش تاثیر منفی آلودگی روی سلامت مردم، وجود فضاهای سبز است.
این فعال محیط زیست اضافه کرد:در ارتباط با لزوم وجود فضای سبز باید این نکته را در نظر گرفت که گیاهانی که نیاز کمی به آب دارند و متناسب با شرایط اکولوژیک منطقه هستند همانند درخت و گیاهان چوبی کاشته شود ، ما با کاشت گیاهان یکساله و چمن مخالف هستیم البته سازمان پارکها و فضای سبز این ادعا را دارد که در چند سال اخیر به سمت کاشت چمنهای کم آب رفته است.
او در پایان اظهار داشت: پدیده افتادن درختها در اصفهان که در چند روز اخیر بیشتر شاهد آن بودیم، دلایل مختلفی دارد، اما یکی از مهمترین آنها بحران زاینده رود است که باعث کاهش سطح آب زیرزمینی شده و توان جذب آب درختان تنومند در گذر زمان کاهش یافته است که این سبب ضعیف شدن درختان و درنتیجه سقوط آنها خواهد شد.
پاسخ ها