شستن دستها روشی مؤثر برای مقابله با ویروس کرونا است، اما بسیاری از افراد بعد از شستن دستهایشان شک دارند که دستشان کاملاً از ویروس پاک شده است یا خیر.
یک شرکت آمریکایی به نام «پث اثپات» PathSpot اسکنری ساخته است که میتواند وجود ویروس بر روی دست را تشخیص دهد. این اسکنر میتواند نظارتی باشد بر کارگرانی که در صنف تهیه و عرضه موادغذایی در هر مکانی فعالیت دارند.
از آنجا که زمان زیادی نمانده است به باز شدن رستورانها و شروع دوباره فعالیت آنها، برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و اطمینان از بیخطر بودن غذاها، باید پروتکلهای جدیدی برای سالم بودن مواد غذایی اجرا شود.
مواردی که رستورانها در هنگام شیوع ویروس کرونا باید رعایت کنند از جمله بررسی تب مشتریان، پوشیدن ماسک توسط پرسنل و... است. البته در برخی رستورانها به کمک این اسکنر جدید میتوانند دست مشتریان را اسکن کنند تا از تمیز بودن دست آنها از هرگونه ویروس مطمئن شوند.
شرکت رباتیک Miso اخیراً با همکاری با شرکت «پث اثبات» اقدام به ساخت این اسکنرهای دستی کردند که میتواند بر شستشوی دستها نظارت داشته باشد.
این اسکنر، روی دیوار کنار سینک نصب میشود و این امکان را به افراد میدهد تا پس از شستن دستها آنها را بررسی کنند، برای این کار، تنها کافی است که افراد، دستان خود را زیر آن قرار دهند تا براساس میزان پاکیزگی دستها، نور سبز یا قرمز از آن منتشر شود.
به گفته کریستین شیندلر، مدیر عامل شرکت پث اسپات، این اسکنر تنها به چند ثانیه زمان برای بررسی تمیز بودن دستها نیاز دارد و با استفاده از آن میتوان عوامل بیماریزا را به سادگی شناسایی کرد.
به گفته شیندلر اکثر افراد شستشوی دستها را یا زیر ۲۰ ثانیه انجام میدهند و یا از صابون برای شستشو استفاده نمیکنند.
این شرکت، اسکنر خود را در رستورانها روی صدها مشتری آزمایش کرد و دریافت که این فناوری میتواند تاثیر بالایی در کاهش آلودگی داشته باشد.
اسکنر پثاسپات در حال حاضر نمیتواند وجود ویروس کرونا را تشخیص دهد، اما میتواند آلایندههای عفونی را شناسایی کند.
با این وجود، این اسکنر از نظر جنبهی رفتار اجتماعی، میتواند ابزاری مناسب باشد، زیرا کارکنان میتوانند از تمیزی دستهای خود مطمئن شوند.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا باتوجه به شیوع بیماری بین کارگرانی که از موادغذایی آلوده شدند، میزان انتقال میکروب از دست به مواد غذایی را ۸۹ درصد اعلام کرد.
همچنین از زمان شیوع ویروس کرونا تکنولوژی به کمک تشخیص این ویروس آمده است تا از انتشار بیشتر آن جلوگیری کند.
از این رو بر اساس تحقیقاتی که توسط تیم اپاکو انجام شده است، یکی از بهترین راهها برای کنترل شیوع ویروس کرونا، استفاده از تکنولوژی دوربین مداربسته است.
امکانات و قابلیتهای چند جانبه دوربین حرارتی و کارساز شدن آنها در تشخیص کرونا موجب شده تا درخواست برای تولید و نصب دوربین مداربسته افزایش یابد.
استفاده از دوربین مداربسته حرارتی در کشورهایی مانند چین و شهر ووهان که سرمنشا ویروس کرونا بوده است، بسیار نتیجه بخش گزارش شده است.
این دوربین مداربسته براساس امواج الکترومغناطیسی (فروسرخ) که سطوح از خود منتشر میکنند اطلاعات مورد نیاز را تولید میکند. افراد و اجسام از خود حرارت و امواج فروسرخ منتشر می کنند و دوربین حرارتی قادر است تا این امواج را به طور دقیق ثبت و اندازهگیری کند.
شرکت برین کراپ که رباتهای ضدعفونیکننده تولید میکند، در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی ۳۶ میلیون دلار سرمایهگذاری کرد.
سازمانهای بزرگ و کوچک روز به روز بیشتر به این موضوع توجه میکنند که چگونه از رباتها برای افزایش فاصلهگذاری اجتماعی استفاده کنند و تعداد کارمندان لازم برای حضور در محلکار را کاهش دهند، همچنین از رباتها برای انجام کارهایی که کارگران نمیتوانند در خانه انجام دهند، استفاده میشود.
والمارت بزرگترین فروشگاه زنجیرهای آمریکا، در حال استفاده از رباتها برای تمیز کردن سطوح فروشگاهها است، در کره جنوبی از رباتها برای اندازهگیری دما و تحویل ضدعفونی دست استفاده شده است.
بیمارستان فورتیس، نیز یک ربات هوشمند را در ورودی خود مستقر کرده است تا همه افراد، ازجمله کارکنانی که وارد ساختمان میشوند را کنترل کند.
ویروس کرونا باوجود اینکه بسیاری از مشاغل را تعطیل کرد، اما باعث شد تا بسیاری از شرکتهای دانش بنیان و تکنولوژی در عرصه مبارزه با کرونا فعال باشند.
پاسخ ها