حجت الاسلام موسوی،کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های اخبار ازقم ،با اشاره به اهمیت دعا در لیالی قدر گفت:دعا اظهار بندگى است و تواضع و فروتنى و سرفرود آوردن در برابر خالق معاشقه معشوق و راز و نیاز با محبوب و گفت و گو از شوق وصال و یا ناله از فراق است، فریاد از موانع راه است.
او افزود:دعا وسیله ساز است و گاهى خود وسیله است، یعنى همان طور که دارو وسیله شفاست، دعا هم وسیله شفاست. همان طور که آب و خوراک وسیله سیرى است، دعا هم گاهى یکى از وسایل سیرى است.
این کارشناس مذهبی در ادامه با اشاره به پیام های مهم شب های قدر می گوید:زمان بسیار مهم است. ما در پرتو استفاده از زمان وبهره وری از زمان خاص میتوانیم به رشد مورد نظر خود نزدیک شویم. گاهی یک لحظه میتواند در سرنوشت یک عمر انسان نقش داشته باشد. گاهی شخصی با چند ثانیه افتخاری بزرگ برای خود رقم میزند که قهرمان المپیک می شود.
او گفت:پیگیری فرد با پیگیری گروهی تفاوت معنی داری دارد. برخی برنامهها را با پیگیری جمعی بهتر میتوان به سر انجام رسانی. مسیر ما مشترک است. شب قدر، فرصت همنوایی وتوجه به یکدیگر است.
حجت الاسلام موسوی عنوان کرد:روانشناسان یکی از شاخههای اعتماد به نفس را نوع معنوی آن دانسته اند. یعنی قبول کنیم برخی از توانمندیها از حیطه ازاده واختیار ما خارج است، تنها به دست خداوند انجام میشود.
او ادامه داد:شب قدر، شب برنامه ریزی معنوی و مادی و تمرینی است برای طراحی چشم انداز زندگی ماندگار.
موسوی افزود:شبهای قدر، شبهای گفتن ماوشنیدن خدا است مادربرنامههای این شب، سخن گفتن باخدارا درشکلهای نماز، دعا و ذکر داریم.
این کارشناس مذهبی بیان کرد:همان گونه در مسائل روز مره زندگی دنبال تنوع بخشی هستیم در برنامههای معنوی هم چنین لذتی وجود داردعدهای درشبهای قدربانمازهای مستحبی خود را به خدا نزدیک میکنند و هزار نام زیبای خدا را در دعای جوشن کبیر میخوانند.
او می گوید:هیچ وقت برای آغاز دیر نیست. هر گاه تصمیم جدی برای تحول در خودمان دیدیم، آغازی پر افتخار برای زندگی معنوی و تضمین موفقیت هاست. یک انفجار بزرگ گاهی تنها منتظر یک جرقه کوچک کبریت است.
موسوی ادامه داد:عبور از خود خواهی، رمز رسیدن به خدا است. شبهای قدر، فرصت دگر خواهی است. دیگران را بخواهیم تا آنان ما را بخواهند. ودر این عالم تنها نباشیم. بیاد هم باشیم.
حجت الاسلام موسوی در ادامه با بیان این که اعمال شبهای قدر بر دو نوع است،افزود:اعمالی که در هر سه شب انجام میشود و به اعمال مشترک معروف است و اعمالی که مخصوص هر یک از شبهای مبارک نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم است.
او با اشاره به اعمال مشترک شب های قدر ادامه داد:
۱- بهتر است مقارن غروب آفتاب غسل کرده و نماز عشا با غسل خوانده شود.
۲-خواندن ۲ رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه سورهی توحید را خوانده و بعد از نماز هفتاد مرتبه گفته شود: اَستَغفُرِاللهَ وَ اَتوبُ اِلَیهِ.
۳-قرآن مجید را باز کرده و در مقابل خود گذاشته و دعای زیر را بخوانید.
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ بِکِتابِکَ الْمُنْزَلِ وَما فیهِ وَفیهِ اسْمُکَ الاْکْبَرُ وَاَسْماَّؤُکَ الْحُسْنى وَما یُخافُ وَیُرْجى اَنْ تَجْعَلَنى مِنْ عُتَقاَّئِکَ مِنَ النّارِ پس هر حاجت که دارد بخواهد.
۴) مصحف شریف (قرآن کریم) را بر سر گرفته و مناجات زیر را بخوانید و بعد از آن حاجت خود را از خدا بخواهید:
اَللّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ وَبِحَقِّ مَنْ اَرْسَلْتَهُ بِهِ وَبِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فیهِ وَبِحَقِّکَ عَلَیْهِمْ فَلا اَحَدَ اَعْرَفُ بِحَقِّکَ مِنْکَ** پس ده مرتبه بگوید بِکَ یا اَللّهُ ** و ده مرتبه بِمُحَمَّدٍ و ده مرتبه بِعَلی ** و ده مرتبه بِفاطِمَةَ ** و ده مرتبه بِالْحَسَنِ ** و ده مرتبه بِالْحُسَیْنِ ** و ده مرتبه بِعَلِىّ بْنِ الْحُسَیْنِ ** و ده مرتبه بُمَحَمَّدِ بْنِ عَلِی** و ده مرتبه بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ **و ده مرتبه بِمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ**و ده مرتبه بِعَلِىِّ بْنِ مُوسى** و ده مرتبه بِمُحَمَّدِبْنِ عَلِی **و ده مرتبه بِعَلِىِّ بْنِ مُحَمَّدٍ ** و ده مرتبه بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِی
و ده مرتبه بِالْحُجَّةِ پس هر حاجت که دارى طلب کن.
۵) زیارت بارگاه امامحسین (ع) و خواندن زیارت آن حضرت:
۶) احیا داشتن (بیدار ماندن و عبادت کردن) در این شبها. در روایات بسیاری از پیامبر (ص) و معصومین (ع) نقل شده است هر کس شب قدر را احیا کند، گناهان او آمرزیده شود.
۷) فضیلت و پاداش بسیار دارد که صد رکعت نماز خوانده شود و بهتر است که در هر رکعت بعد از سورهی مبارک حمد، ده مرتبه سورهی توحید خوانده شود.
در این شبهای مبارک، اعمال زیر نیز سفارش شده است:
۱) خواندن ۲ رکعت نماز برای سلامتی امام زمان (عج) و تعجیل در ظهور آن حضرت
۲) خواندن ۲ رکعت نماز برای شادی روح همهی درگذشتگان و اسیران خاک و ۲۵ بار گفتن ذکر "اللهم اغفرلی لجمیع المومنین و المومنات و المسلمین و المسلمات"
۳) خواندن ۲ رکعت نماز تقدیم به اهل بیت پیامبر (ص) و خواندن دعای توسل
۴) خواندن ۲ رکعت نماز حضرت زهرا (س): در رکعت اول بعد از حمد صد مرتبه سوره قدر و در رکعت دوم بعد از حمد صد مرتبه سوره توحید
۵) خواندن سورههای مبارک دخان و قدر
اعمال شب بیست و یکم:
۱) خواندن دعای جوشنکبیر
اعمال شب بیست و سوم:
۱) خواندن سورههای مبارک عنکبوت، روم و دخان
۲) هزار مرتبه خواندن سورهی قدر
۳) خواندن دعاهای جوشنکبیر، مکارمالاخلاق و افتتاح
۴) خواندن دعای فرج"
۵) خواندن ۸ رکعت نماز و طلب استغفار و دعا برای خلق خدا
پاسخ ها