به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی اخبار ، با شیوع ویروس کرونا در پایتخت ناوگان حمل و نقل عمومی با ۲۶.۵ درصد ابتلای شهروندان به کرونا بیشترین سهم را در میزان شیوع کرونا به خود اختصاص داده است.
اما شیوع ویروس کرونا موجب شد وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا شیوه نامه بهداشتی استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی را تهیه و ابلاغ کند.
یکی از مواردی که شهروندان باید نسبت به آن آگاهی داشته باشند شیوه نامه ابلاغی وزارت بهداشت در استفاده از ناوگان تاکسیرانی در شرایط کرونایی است.
۱- شهرداریها موظفند از حداقل ناوگان مورد نیاز جهت ارائه خدمات استفاده کنند. ارائه خدمات باید به گونهای باشد که نیاز شهروندان به صورت کلی پاسخ داده شود.
۲- در تاکسیهای درون شهری حداکثر تعداد مسافران ۳ نفر با احتساب راننده در نظر گرفته شود.
۱- شهرداریها موظفند با استقرار نماینده در پایانههای پر تردد تاکسیرانی نسبت به غربالگری رانندگان و مسافران به صورت مستمر اقدام کنند و همچنین از سوار شدن مسافران دارای علائم خودداری کنند.
۲- شهرداریها موظفند نسبت به غربالگری تمام رانندگان فعال به صورت دورهای اقدام کنند و از فعالیت افراد دارای علائم بیماری، در دوران درمان جلوگیری کنند.
تبصره: فعالیت افراد فوق پس از تأیید پزشک معتمد امکانپذیر خواهد بود.
۳- رانندگان دارای بیماری زمینهای و رانندگان دارای نقص ایمنی با تأیید پزشک معتمد امکان فعالیت خواهند داشت.
۱- استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و مواد ضد عفونی توسط رانندگان الزامی است.
۲- رانندگان در زمان فعالیت باید شیشه عقب خودرو را به صورت باز یا نیمه باز قرار دهند.
۳- شهرداریها موظفند نسبت به توسعه زیرساختهای پرداخت الکترونیکی جهت کرایه تاکسی اقدام کنند. در شهرهای دارای این سامانه رانندگان باید از دریافت و پرداخت وجه نقد خودداری کنند.
۴- از تجمع رانندگان در پایانهها یا خطوط شلوغ خودداری شود.
۵- شهرداریها موظفند نسبت به تأمین تجهیزات ایمنی و ضدعفونی مورد نیاز تاکسیرانان اقدام کنند.
۱- شهرداریها موظفند نسبت به تهیه پیامهای آموزشی با محتوای چگونگی رفتار رانندگان در مقابله با کرونا ویروس اقدام کنند و از طریق فضای مجازی یا ارسال پیامک به صورت مستمر نسبت به راهبری رانندگان اقدام کنند.
۲- شهرداریها موظفند پروتکلهای بهداشتی ابلاغی را به صورت خلاصه طراحی و در ایستگاههای تاکسیرانی نصب کنند.
پاسخ ها