او ادامه داد: این توربین به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات، صبح امروز از کارخانه شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (توگا) به نیروگاه دوکوهه خوزستان ارسال شد و با بهرهبرداری از این نوع توربین، راندمان ۴۰ درصد در سیکل ساده گازی و ۵۹ درصد در سیکل ترکیبی حاصل میشود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا اضافه کرد: با توجه به تکنولوژی پیشرفته این توربین و درخواست وزارت نیرو مبنی بر توربینهای با بازده بالا ما توانستیم با شرکت زیمنس آلمان یک توافقی برای ساخت این توربین داشته باشیم در حال حاضر مراحل ساخت آن توسط متخصصین ایرانی ساخته و برای بهره برداری به نیروگاه اندیمشک انتقال یافت.
بهمنی اضافه کرد: استفاده از توربین کلاس F مپنا، سبب مصرف سوخت کمتر و سازگاری زیست محیطی بیشتر در تولید برق حرارتی میشود نیروگاه سیکل ترکیبی دوکوهه اندیمشک، این نیروگاه در قالب مجموعه قرارداد ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاههای کلاس F، بین گروه مپنا و شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی احداث میشود و شامل یک واحد توربین گازی ۳۰۷ مگاواتی، یک بویلر بازیافت حرارتی سه فشاره، یک واحد بخار به ظرفیت ۱۴۱ مگاوات و سیستم خنککن هوایی است.
او بیان کرد: در حال حاضر قراردادهایی با شرکت برق حرارتی وزارت نیرو بسته شده و ۱۲ قرار داد یرای ساخت این توربین نهایی شده و قرار است توسط متخصصین ایرانی شرکت مپنا ساخته شود.
بهمنی افزود:شرکت احداث و توسعه پروژههای ویژه مپنا (توسعه ۳) به نمایندگی از گروه مپنا، پیمانکار اصلی پروژه، به عنوان دومین سیکل ترکیبی کلاس F پس از نیروگاه هنگام بندرعباس است. کارفرمای پروژه، شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی و مشاور کارفرما شرکت مهندسی قدس نیرو است.
پاسخ ها