به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی اخبار ، تیمی از مهندسان دانشگاه آلبرتا در حال اصلاح تکنیک جدید تصویربرداری هستند که میتواند تعداد جراحیهای مکرر را که بیماران برای از بین بردن تومورهای سرطانی انجام میدهند، کاهش دهد.
این تیم از میکروسکوپ سنجش از دور ماوراء بنفش فوتوواستاتیک (UV-PARS) برای تصویرسازی سریعتر و تجزیه و تحلیل بافت تومور حین جراحی استفاده میکند.
در گذشته از روش بافت شناسی برای تعیین اینکه آیا تمام تومور حین عمل جراحی برداشته شده است یا خیر، استفاده میشد که فرآیندی زمانبر بود و هفتهها به طول میانجامید.
سرپرست این تیم تحقیقاتی درباره این روش جدید درمانی تصریح کرد: در این روش پزشکان تنها کمتر از ۰/۱ درصد از حجم تومور را مورد بررسی قرار میدهند. فناوری UV-PARS تصاویری مانند بافت شناسی را ارائه میدهد که با دادههای تشخیصی که قبلاً به دست آمده قابل مقایسه است، بدون اینکه نیازی به ارسال بافت برای تجزیه و تحلیل باشد.
این گروه تحقیقاتی تلاش میکند این فناوری را بهبود ببخشد تا بتواند سرعت بیشتری را برای تجزیه و تحلیل بافتها و ایجاد یک مدل کوچکتر که برای استفاده بالینی بالقوه در چند سال آینده مناسب باشد، کسب کند.
این تیم همچنین در تلاش است تا استفاده از این فناوری را از سطح بافت زنده ارتقا داده و برای استفاده در داخل بدن انسان و یا حیوان زنده ایمن کند. نور ماوراء بنفشی که در UV-PARS استفاده میشود، برای استفاده عمومی روی بافت زنده بیخطر نیست، مگر اینکه روشی باشد که در آن لایههای بافتی برداشته میشوند، آنچه در حال حاضر در جراحیها نیز رایج است.
پاسخ ها