او هجوم ملخهای محلی را نتیجه بارندگیهای اخیر عنوان کرد و گفت: سالهایی که حجم بارندگی افزایش پیدا میکند، هجوم حشرات نیز زیاد میشود و این ملخها نیز جزو این دسته از حشرات هستند.
او با بیان اینکه ملخهای محلی به عنوان آفت شناخته نمیشوند تصریح کرد: هنوز به پیک حمله ملخهای صحرایی نرسیدهایم و براساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) احتمالا در نیمه دوم اردیبهشتماه سال جاری شاهد افزایش هجوم این ملخها به استان کرمان باشیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ادامه داد: طبق پیشبینیها امسال تعداد ملخهای صحرایی نسبت به سال گذشته بیشتر است.
او افزود: در برخی از مناطق شهرستانهای قلعهگنج و حاشیه جازموریان شاهد ریزش ملخهای صحرایی بودیم و هم اکنون در حال مقابله با آنها هستیم و خوشبختانه تا این لحظه خسارتی به مزارع کشاورزی وارد نشده است.
به گفته علیمراد سرافرازی معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور، مبارزه با ملخ صحرایی از سال گذشته تاکنون در سطح ۱۰۸ هزار هکتار از اراضی ۶ استان کشور انجام شده است البته با توجه به پیشبینی و هشدار هجوم این نوع ملخ از سمت پاکستان و هندوستان و عربستان باید آمادگی لازم را داشته باشیم.
ملخهای صحرایی تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میتواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف ازجمله جنگل ها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.
فائو، به عنوان نهاد پیشروی سازمان ملل در زمینه توسعه کشاورزی و تامین امنیت غذایی، با پایش مداوم وضعیت جهانی ملخهای صحرایی، هشدارهای زود هنگام و پیشبینیهای لازم را اعلام میکند.
پاسخ ها