شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان شورای متشکل از احزاب اصلاح طلب و شصیتهای حقیقی است که درباره سیاست کلان اصلاحطلبان تصمیم گیری میکنند.
عبدالواحد موسوی لاری که در زمان دولت اصلاحات، ریاست وزارت کشور را بر عهده داشت، دلیل این استعفا را شرایط جسمانی عنوان کرده است.
او در بخشی از استعفانامه خود البته اظهار امیدواری کرده که با رفتن وی شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان دست به اصلاح ساختاری خود بزند و نقش احزاب پررنگتر شود.
"نقش احزاب" از این سو در نامه سید عبدالواحد موسوی لاری گنجانده شده که پس از انتخابات سال ۹۶ نقش احزاب ناگهان در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان از نصف هم پایینتر آمد.
احزابی همچون حزب اتحاد ملت ایران به همراه افراد حقیقی در شورای عالی اصلاح طلبان یکه تاز میدان شدند و همین امر سبب شد حجتالاسلام هادی خامنهای دبیرکل مجمع نیروهای خط امام، رسول منتجب نیا قائممقام وقت حزب اعتماد ملی، مرحوم محمدرضا راه چمنی دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری عضویت خود را در شورای عالی اصلاح طلبان لغو و یا به صورت تعلیق در آوردند
مسئله شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در حزب اعتماد ملی آنقدر بالا گرفت که طرفداران عضویت در شورای عالی به اعتقاد برخی از تحلیلگران سیاسی کودتای حزبی راه انداختند و رسول منتجبنیا را ساقط و الیاس حضرتی را به جای وی به منصب قائم مقامی رساندند.
هرچند عبدالواحد موسوی لاری دلیل اصلی استعفا نامه خود را شرایط جسمانی عنوان کرده، اما اشاره او به نقش احزاب نشان میدهد که او از کمرنگ شدن نقش احزاب در شورای عالی دلگیر و ناراحت است.
اختلاف احزاب اصلاح طلب با شورای عالی زمانی بالا گرفت که حزب اتحاد ملت و احزاب و اقماری و در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به وسیله اعضای حقیقی و حقوقی اقماری خود که داشتند شورای عالی را از دادن یکی لیست انتخاباتی بازداشتند.
پاسخ ها