به گزارش گروه وبگردی اخبار ، در فصل بهار با توجه به اینکه فصل زنده شدن طبیعت و شکوفا شدن درختان است، انسانها تمایل دارند بیشتر به استراحت بپردازند و حالت خواب آلودگی به آنها دست میدهد و بسیاری از افراد بدون آنکه خودشان بخواهند مبتلا به کسالت بهاری میشوند.
فرزاد مردانی، پزشک اورژانس در چهارمحال و بختیاری در گفتگو با ایسنا گفت: خواب آلودگی بهاری از دیدگاه پزشکی بیماری محسوب نمیشود، بلکه این حالت ناشی از تغییرات بدن به واسطه گذر از فصل زمستان به فصل بهار بوده و این امر کاملا طبیعی است.
مردانی اظهار کرد: بسیاری از افراد از این تغییرات خلقی شاکی هستند هرچند در بسیاری از موارد با گذر از فصل بهار این عارضه از بین میرود.
وی در ادامه افزود: در واقع ساعت بیولوژیک بدن که با ساعات طولانی شب تنظیم شده در حال حاضر در فصل بهار نمیتواند با طولانی شدن روز هماهنگ شود، بنابراین فرد در این فصل با اختلال خواب از نوع پرخوابی مواجه میشود.
مردانی تاکید کرد: به طور کلی در فصل بهار سطح هورمونهای بدن جابهجا شده و همچنین حجم گاز co ۲ که وارد بدن میشوند نیز تغییر میکند و همین موضوع یکی از دلایل کسالت و خواب آلودگی بهاری است.
به گفته وی با دوش صبحگاهی با آب سرد، ورزش صبحگاهی، مصرف میوهجات و سبزیجات فصلی، رعایت بهداشت خواب و تنظیم زمان خواب در شب، دوری از فضای مجازی و خواب مفید در شب میتوان با این کسالت مقابله کرد.
مردانی تصریح کرد: فصل بهار فصل مناسبی برای نوشیدن آب است و پیاده روی روزانه در مدت زمان نیم ساعت نیز تاثیرگذار خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به امتحانات دانش آموزان و دانشجویان توصیه کرد: این افراد به منظور دوری از این خواب آلودگی و ایجاد شادابی و طراوت ورزش صبحگاهی و نوشیدن آشامیدنیهای طبیعی را در برنامه روزانه خود قرار دهند.
مردانی با تاکید بر پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرحجم، مصرف بیش از حد قهوه و چای به منظور دوری از خواب آلودگی بهاری، ادامه داد: افراد در فصل بهار و برای مقابله با خواب آلودگی این فصل از مصرف بیش از حد نمک، مصرف بیش از حد نوشیدنیهای انرژیزا و هر نوع خوراکی که بدن را از حالت طبیعی خارج کرده به منظور دوری از خواب آلودگی مصرف میشود، خودداری کنند.
مردانی در پایان یادآور شد: قرار دادن دمای محیط بین ۲۰ تا ۲۱ درجه سانتی گراد به ایجاد فضایی با نشاط و طراوت کمک خواهد کرد.
منبع: ایسنا
پاسخ ها