به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی اخبار ، برای وصول سفته میتوان از راههای مختلفی اقدام کرد، اما اولین راه آن ️از طریق اجرای اسناد رسمی است.
از آنجایی که سفته از اسناد لازمالاجراست، در صورتی که دارنده آن به وظایف قانونی خود عمل کرده باشد، میتواند علیه صادر کننده، پشت نویس و ضامن به اجرای اسناد رسمی مراجعه کند و تقاضای توقیف اموال طلب خود را داشته باشد.
راه دوم مراجعه به مراجع قضایی دادگستری است؛ دارنده سفته با تقدیم دادخواست حقوقی علیه یک یا تمام مسئولان سند تجاری میتواند اقامه دعوی کند و در صورتی که به محکومیت قطعی صادر کننده منجر شود و اگر اموالی از محکوم تحصیل نشود، میتواند به استناد قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی تقاضای بازداشت شخص محکوم را کند.
البته توجه به این نکته ضروری است که دارنده سفته اگر بخواهد از مزایای قانونی سفته برخوردار شود، باید حتما به نکاتی توجه داشته باشد.
در وهله اول دارنده سفته باید سفته را در سررسید آن مطالبه کند و در صورتی که وجه سفته پرداخت شد، هیچ مشکلی به وجود نمیآید، اما در صورت پرداخت نشدن وجه، دارنده سفته باید ظرف ۱۰ روز از تاریخ سر رسید، سفته را واخواست کند.
واخواست اعتراضی رسمی است که در واکنش به سفتهای که در سر رسید پرداخت نشده علیه صادرکننده به عمل میآید.
واخواست باید رسما به صادر کننده سفته ابلاغ شود و در برگههای چاپی که از طرف وزارت دادگستری تهیه شده نوشته میشود، البته بانکها هم واخواستنامه مخصوص به خود را دارند.
در واخواست رونوشت کامل سفته نوشته میشود و دستور پرداخت وجه سفته توسط دادگاه صادر میشود.
اگرچه بدون واخواست هم میتوان وجه را مطالبه کرد، اما بدون آن سفته مانند رسید عادی کارآیی دارد و دعوی ناشی از آن هم متزلزل است.
پاسخ ها