به گزارش گروه استانهای اخبار از اهواز ، این روزها از هر طرف به خوزستان که نگاه میکنیم، ردپایی از بحران به چشم میخورد که حاصل بی تدبیری و بی مسئولیتی برخی مسئولان است که فقط اسم مسئول را به دوش میکشند.
ماجرای بالازدگی فاضلاب و آبگرفتگی معابر در بیشتر مناطق کلانشهر اهواز، سریالی پر بیننده است که شاید رکورد پیگیری خبرگزاریها و البته رکورد پاسکاری و وعده و وعیدهای مسئولان را شکسته باشد.
در خوزستان که مردمش از سازگاری با شرایط، زبانزد عام و خاص شده اند و شلاق بی تدبیری مسئولان را به جان میخرند، حتی اعلام حالت آماده باش در زمان بارندگی شدید و تاکید بر حضور مسئولان مربوطه در نقاط بحرانی نتیجهای به دنبال ندارد.
تماشای زنده و مستقیم مناطق درگیر آبگرفتگی و فوران فاضلاب در معابر اصلی و فرعی یک کلانشهر چه دردی از شهروندان درمان میکند؟
از فاضلاب که بگذریم به ایستگاه جدیدی میرسیم که میتوان مستنداتی از نشست زمین در برخی مناطق شهرستان کارون که در سالهای گذشته، جزئی از کلانشهر اهواز بوده را مشاهده کرد.
شهرستان کارون دارای شهرها و روستاهای بسیاری است که در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر نشست زمین در منطقه گاومیش آباد تا گندم کار دست به دست میشود.
بخشی از این شهرستان در کنار رودخانه کارون بنا شده که ساکنان آن با کسب پروانه ساخت اقدام به ساخت خانه کرده اند و مستندات و مجوزهای آنها نیز موجود است.
به منظور بررسی این بحران جدید با مسئولان جدید گفت و گو کردیم که چیزی جز پاسکاری و شانه خالی کردن از مشکل بوجود آمده شنیده نشد.
معصومه خنفری فرماندار شهرستان کارون در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای اخبار از اهواز ، گفت: در سالهای گذشته، حد فاصل گاومیش آباد تا گندم کار جزئی از رودخانه کارون بوده و خاک آن از نوع جلگهای است.
او افزود: رفته رفته با خشک شدن رودخانه کارون و کاهش سطح آب بر اثر خشکسالیهای اخیر، شرایطی فراهم شد تا اهالی این مناطق با کسب مجوز و پروانه ساخت اقدام به احداث خانه کنند.
خنفری تصریح کرد: با توجه به بارندگیهای فراوان طی پارسال در استان، سفره های آب زیرزمینی که خشک شده بودند، مجدد غنی شدند و سبب شسته شدن خاک زیرین و در نتیجه نشست زمین شده است.
این مقام مسئول بیان داشت: نشست زمین به حدی است که برای ورود به بعضی از خانهها باید دو تا سه پله پایین رفت و جادهای که شهرداری احداث کرده، بر خانهها مسلط است.
فرماندار شهرستان کارون با بیان اینکه، زمانی که ساکنان پروانه ساخت دریافت کرده اند، این شهرستان زیر نظر ارگانهای متولی از جمله؛ راه و شهرسازی و بنیاد مسکن خوزستان بوده، اظهار کرد: رسیدگی به این مشکل در حوزه تخصص و مسئولیتهای فرمانداری نیست و راه و شهرسازی و بنیاد مسکن استان باید پاسخگو باشند.
شیخی رئیس بنیاد مسکن شهرستان کارون در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای اخبار از اهواز ، گفت: در صورتی که نشست زمین در شهر اتفاق افتاده، متولی کار و رفع مشکل شهرداری این شهرستان است و در صورتی که در بافت روستا این اتفاق رخ دهد، بنیاد مسکن باید پاسخگو باشد که با اعزام کارشناسان به منطقه موردنظر بررسیها انجام میشود.
او افزود: منطقه گاومیش آباد تا گندم کار در حوزه کاری و مسئولیت بنیاد مسکن نیست و شهرداری متولی رسیدگی به مشکلات این مناطق است چراکه در حوزه استحفاظی شهرستان کارون به شمار میرود.
به سراغ رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان کارون رفتیم تا پاسخگو او را بشنویم.
فریدون ساکی رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان کارون در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای اخبار از اهواز ، گفت: طی ۳ سال گذشته این اداره راه اندازی شده و مجوز و پروانه ساخت هم صادر نشده است.
او اظهار کرد: موضوع نشست زمین و رسیدگی به این مشکل با اداره راه و شهرسازی نیست و صدور سند و مجوز احداث منزل در روستاها با بنیاد مسکن و صدور مجوز برای احداث در شهرها نیز بر عهده شهرداری است.
پس از پیگیریها مکرر پاسخهای رنگارنگی از مسئولان شنیدیم و در آخر هیچکس مسئولیت این بحران را که میتواند خطرات بسیاری برای ساکنان داشته باشند را بر عهده نگرفت.
موضوعی که جالب توجه است، این است که وقتی حادثهای رخ میدهد، مسئولان هر یک در جایگاه خود وعده پیگیری و برخورد با افراد خاطی را میدهند و جالبتر اینکه شعارها فقط در حد حرف میماند و آتش محاکمه با گذشت چند روز خاموش میشود.
تکلیف ساکنان این مناطق چیست؟ خطر بیخ گوششان رژه میرود و هیچکس پاسخگو نیست.
بالاخره صاحب شهرستان کارون چه کسی است و ساکنان فریاد خود را باید به گوش چه کسی برسانند؟ شهری که حاشیه رودخانه است و در زمان خشکسالی و کاهش سطح آب بدون توجه و پیش بینی این موضوع که تغییرات شرایط اقلیمی ثابت نیست و هر لحظه احتمال بالا آمدن آب وجود دارد، مجوز و پروانه احداث برای متقاضیان زمین صادر شده است.
آیا مسئولان منتظرند اتفاقی تلخ رخ دهد تا سینه سپر کنند و در صف اول وعده ها بایستند؟
گزارش از ملیحه گریزی نسب
پاسخ ها