به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی اخبار ،ابرماه فروردین ۹۹ در بیشتر کشورهای جهان درحالی در آسمان شب نقش بست که به دلیل جلوگیری از سرایت ویروس مرگبار کرونا افراد درخانهها به تماشای این رویداد منحصربه فرد پرداختند.
ابرماه زمانی روی میدهد که ماه در نزدیکترین فاصله اش به سیاره زمین قرارداشته باشد که در اثر آن بزرگتر و درخشانتر از مواقع عادی در آسمان شب مشاهده میشود.
این ابرماه به نام ماه صورتی نام گذاری شد که البته رنگ ماه در آن صورتی نخواهد شد، اما به دلیل وقوع اولین ابرماه در بهار نام خود را از نوعی گل وحشی در قاره آمریکای شمالی گرفته که اوایل بهار شکوفا میشده است.
سرخ پوستان اولیه قاره آمریکای شمالی روییدن این گل را آغاز فصل بهار و کشاورزی میدانستند.
به دلیل وجود ۱۲ ماه سال، در هر سال ۱۲ ماه کامل روی میدهد، اما ابرماه به حالتی گفته میشود که در حالت ماه کامل، قمر زمین در نزدیکترین فاصله مدار خود به زمین قرار داشته باشد که در اثر آن اندکی بزرگتر و درخشانتر از حالت عادی مشاهده می شود.
کارشناسان تخمین میزنند درسال ۲۰۲۰ حداکثر ۴ ابرماه روی خواهد داد که ابرماه آتی روز ۷ ماه میخواهد بود.
در زمان بروز پدیده ابرماه، ممکن است اقیانوسها در کره زمین دچار دگرگونی شوند، زیرا نیروی گرانش کره ماه بر زمین افزایش پیدا میکند که درنتیجه آن جزر و مد شدید روی میدهد که میتواند تا چند روز پس از وقوع ابرماه ادامه پیدا کند.
طغیان آبهای ساحلی و بروز توفان در دریا هم از دیگر دگرگونیهای آب و هوایی در اثر بروز پدیده ابرماه است.
منبع:CNN
پاسخ ها