به گزارش گروه وبگردی اخبار ، دنبال دستور باقلوای ماه رمضان میگردید؟ یا شاید فر ندارید و دنبال نوعی باقلوای بدون فر هستید. کیک باقلوا رو که میشناسید. میخوام یه شیرینی جدید بهتون معرفی کنم که ماه رمضون امسال درست کنید و ازش لذت ببرید.
پنکیک باقلوا
زمان آماده سازی
۳۰ دقیقه
زمان پخت
۲۰ دقیقه
برای
۱۰ عدد
مواد لازم برای پنکیک باقلوا
شیر ۱ پیمانه
آب ۱ پیمانه
آرد ۱ و ۱/۲ پیمانه
خمیر مایه ۱ قاشق چیاخوری
شکر ۱ قاشق چیاخوری
نمک ۱ قاشق چیاخوری
برای شربت:
آب ۲ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
آب لیمو ترش ۱ قاشق چایخوری
گردوی خرد شده به مقدار لازم
تخم مرغ ۱ عدد
روغن برای سرخ کردن
به این شیرنی ترکیهای در اصل Yassı Kadayıf گفته میشه، یعنی «کادایف تخت»! داشتم دنبال دستور شیرینیهایی میگشتم که با رشته کادایف تهیه میشن که اتفاقی تو یه سایت ترکیهای به این دستور برخوردم. البته برخلاف تصور توی این نوع باقلوا از کادایف استفاده نمیشه. حتی از خمیرهای آماده مثل یوفکا هم استفاده نمیشه. بلکه مایه ش رو خودتون خیلی راحت با مواد ساده درست میکنید. بعد هم مثل پنکیک به شکل دایرههای کوچک سرخ میکنید (البته فقط یک طرفش رو). بعد هم وسط این پنکیکهای کوچک گردوی خرد شده یا هر مغزی که دوست دارید میریزید و توی روغن سرخش میکنید. پس این باقلوا بدون فر تهیه میشه. در آخر هم مثل هر باقلوای دیگهای اون رو توی شربت میندازید تا شیرین و خوشمزه بشه.
یه نکته که باید حتما توجه کنید اینه که خمیر این باقلوا از پنکیکهای معلولی شل تره و موادش یه مقدار فرق داره. پس نمیشه از مایه پنکیک ساده استفاده کرد. به نظرم پنکیک باقلوا میتونه یه شیرینی خوشمزه برای ماه رمضان باشه. پس بدون معطلی بریم سراغ طرز تهیه مرحله به مرحله باقلوای ماه رمضون.
طرز تهیه پنکیک باقلوا مخصوص ماه رمضان
مرحله اول: تهیه شربت پنکیک باقلوا
اول از همه شربت را تهیه کنید. آب و شکر را در قابلمه یا شیرجوشی بریزید و روی شعله قرار دهید. هم بزنید تا شکر در آب حل شود. بعد از این که به جوش آمد شعله را کم کنید و صبر کنید به غلظت مناسب برسد. (حدود ۱۵ دقیقه)
مرحله دوم:
برای تهیه مایه باقلوا پنکیک، همه مواد پنکیک را در کاسه شیشهای بریزید و مخلوط کنید. (کاسه نباید فلزی باشد) سپس روی ظرف را بپوشانید و حدود ده دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید. به این ترتیب روی خمیر حباب ایجاد میشود. تابه نچسبی را روی شعله داغ کنید. در صورت نیاز مقدار خیلی کمی روغن هم به کف تابه بمالید. حال با یک ملاقه کوچک از مایه بردارید و با فاصله به شکل پنکیک روی آن بریزید. وقتی روی پنکیکها پر از حباب و طرف دیگرشان سرخ شد آنها را از تابه خارج کنید.
مرحله سوم:
وسط سمت سرخ نشده هر کدام از پنکیکها مقداری گردوی خرد شده بریزید. سپس پنکیک را از وسط تا کنید و دو لبه را با انگشتان دست به هم فشار دهید تا به هم بچسبند (شبیه پیراشکی).
مرحله چهارم:
روی پنکیکهای باقلوا از تخم مرغ زده شده بمالید و آنها را در روغن داغ سرخ کنید. بعد از سرخ شدن آنها را از روغن خارج کنید و روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود.
مرحله پنجم:
حال آنها را داخل شربت که کمی خنک شده بریزید و دو دقیقه صبر کنید. سپس با یک کفگیر سوراخ دار پنکیک باقلوا را خارج کنید. این باقلوا را همراه چای نوش جان کنید.
نکات تهیه باقلوای ماه رمضان:
– پنکیک باقلوا روز اولی که درستش میکنید ترد هست، ولی وقتی بماند نرم میشود.
– در غلظت شربت دقت کنید. اگر شربت رقیق باشد شیرینی شما نرم میشود. اگر بیش از حد غلیظ باشد درست به خورد باقلوا نمیرود.
– به جای مغز گردو میتوانید از بادام، پسته، فندق، بادام زمینی یا حتی پودر نارگیل یا ترکیب آنها استفاده کنید.
– در صورت تمایل میتوانید برای خوش عطر شدن پنکیک باقلوا نصف قاشق چایخوری دارچین یا هل به مایه آن اضافه کنید.
منبع: ایران کوک
پاسخ ها