به گزارش گروه وبگردی اخبار ، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه فرنگی آشنا کنیم.
این دستور تهیه سوفله پنیر ساده است که در صورت تمایل، مواد دیگری را هم میتوانید به آن اضافه کنید؛ مثلاً اسفناج، گوشت گوساله و… را به مخلوط زرده تخممرغ اضافه کرده و سپس با سفیده تخممرغ مخلوط کنید. پخت این سوفله ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت طول میکشد و با مقدار مواد زیر برای ۳ الی ۴ نفر سوفله داریم.
مواد لازم برای تهیه سوفله پنیر:
کره: ۳ ق غخوری
آرد: ۳ ق غخوری
شیر همدمای اتاق: ۱ فنجان
تخممرغ: ۵ عدد که زرده و سفیدهی آنها را باید جدا کنید
پنیر پیتزا: ۳.۴ فنجان
نمک: ۱ ق چخوری
فلفل سیاه: ۱.۲ ق چخوری
طرز تهیه سوفله پنیر:
ابتدا فر را در دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد گرم کرده و قالب ۲ لیتری سوفله را چرب کنید. سپس در ماهیتابه کره را با حرارت متوسط ذوب کنید. پس از ذوب کره، آرد را اضافه کرده، هم بزنید تا کره، جذب آرد شود. همزدن را تا ۱ دقیقه ادامه دهید.
شیر را کم کم اضافه کرده و مرتب هم بزنید. در صورت گلوله گلوله شدن مخلوط، همزدن را ۲ دقیقهی دیگر ادامه داده تا مخلوط صاف شود و شیر غلیظ شود. ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و زردهها، پنیر، نمک و فلفل را اضافه کرده و همبزنید و بعد از آن مخلوط را کنار گذاشته. در یک کاسهی بزرگ، سفیدههای تخممرغ را با کمی نمک، به وسیلهی همزن خوب بزنید تا کاملاً فرم بگیرد. تقریباً ۱.۴ سفیدهی تخممرغ را به پنیر اضافه کرده و هم زده تا سبک و پفکی شود. بقیهی سفیده را هم با حرکات دورانی لیسک، زیر و رو کنید. در آخر سوفله را به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در فر بپزید تا پف کند و وقتی خلال دندان را در مرکز سوفله فرو کردید، نباید چیزی به آن بچسبد.
نکات لازم برای پخت یک سوفله خوشمزه:
پف سوفله، پس از خروج از فر و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ماندن در محیط، تا اندازهای کمتر میشود، اما طعم خود را همچنان حفظ میکند.
سوفلهی آمادهی پخت را تا ۲ ساعت قبل از پخت هم میتوانید در یخچال نگه دارید.
قالب را حتما خوب چرب کنید؛ چون در غیر این صورت، سوفله به آن میچسبد.
علاوه بر چرب کردن قالب، مقداری آرد یا پودر نان هم داخل قالب بپاشید.
وقتی زردهی تخممرغ و پنیر را با هم میزنید، پنیر کاملاً مخلوط نشده و کمی گلوله گلوله میماند که جای نگرانی نیست.
مقادیر تعیین شده در دستور پخت سوفله را فقط زمانی دو برابر کنید که قصد استفاده از دو عدد قالب سوفله را دارید. در غیر این صورت مایه سوفله سرریز شده و داخل فر کثیف میشود.
چیکن پات پای یا پای ظرفی مرغ یکی از آن غذاهای خوشمزه است ک با خمیر و برخی مواد دیگر درست میشود و تهیهی این غذا آنچنان نیازی به صرف انرژی ندارد. این پات پای یا پای ظرفی خوشمزه و دوست داشتنی را میتوانید به آسانی درست کنید و در مهمانیها و روزهای پر مشغلهی هفته از خوردن آن لذت ببرید. البته در تهیه این غذا بهتر است که از یک کرم کرم غلیظ سوپ مرغ استفاده شود که دستور تهیه آن را در ادامه همین مقاله برایتان آورده ایم.
مواد مورد نیاز
الف. یک قاشق غذاخوری روغن سبزیجات
ب. یک عدد پیاز متوسط، خرد شده (تقریبا نصف فنجان)
پ. حدود ۳۰۰ گرم کرم غلیظ سوپ مرغ
ت. نصف فنجان شیر
ث. ۲۸۰ گرم نخود فرنگی و هویج یخ زده
ج. ۲ فنجان گوشت مرغ یا بوقلمون پخته شدهی مکعبی
چ. خمیر هزارلا، برای پر کردن مواد داخل آن (طرز تهیهی خمیر هزارلا را میتوانید با یک جستجوی ساده در گوگل پیدا کنید)
طرز تهیه چیکن پات پای یا پای ظرفی مرغ
الف. روغن را در ماهیتابهای بریزید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. پیاز را داخل ماهیتابه بریزید و هر از گاهی آن را هم زنید تا نرم شود.
ب. اکنون، سوپ، شیر، نخود فرنگی، و هویج را نیز داخل ماهیتابه بریزید و حرارت دهید تا مواد به جوش بیایند.
پ. حرارت را کم کنید. درب ظرف را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه مواد به همین حالت بمانند تا سبزیها نرم شوند. سپس، مرغ را اضافه کنید. شعله را کمی بیشتر کنید تا کل مواد بار دیگر به جوش بیایند و بپزند.
ت. خمیر هزارلا را طبق دستورالعملهای موجود بپزید و به شکل نان درآورید؛ به طوری که داخل آن خالی باشد.
ث. با یک قاشق ترکیب مرغ را داخل نان قرار دهید.
ج. در صورت تمایل، میتوانید یک پوشش از جنس نان نیز برای آن درست کنید.
طرز تهیه کرم غلیظ سوپ مرغ
مواد مورد نیاز
الف. ۶ قاشق غذاخوری کره
ب. دو سوم فنجان آرد
پ. دو سوم فنجان شیر
ت. دو سوم فنجان آب مرغ
ث. یک چهارم قاشق چای خوری پودر سیر
ج. یک چهارم قاشق چای خوری پودر پیاز
چ. نمک و فلفل به میزان لازم
دستورالعمل
الف. کره را داخل ماهیتابهی کوچکی روی حرارت ملایم ذوب کنید.
ب. آرد را به کره اضافه، و با هم ترکیب کنید تا به خمیر تبدیل شوند.
پ. شیر و آب مرغ را نیز اضافه کنید. تمام مواد را به خوبی به هم بزنید تا خمیر آرد کاملا حل شود. حتما با یک قاشق تمام آردی را که به دیوارهی ظرف چسبیده است، نیز با سایر مواد ترکیب کنید.
ت. پودر سیر، پودر پیاز، نمک، و فلفل را اضافه کنید.
ث. شعلهی گاز را زیاد کنید و مواد را آنقدر به هم بزنید تا به کرم نرم و غلیظ سوپ مرغ تبدیل شوند.
این مقدار مناسب برای ۴ نفر است. زمان آماده سازی مواد: ۴۵ - ۵۰ دقیقه و زمان پخت: ۴۰ - ۵۰ دقیقه است.
مواد لازم پیتزا کالزونه
آرد:۲/۵ پیمانه
شیر:یک پیمانه
زرده تخم مرغ:یک عدد
پنیر پیتزا:۲۰۰ گرم
کالباس:۲۰۰ گرم
قارچ سرخ شده:یک پیمانه
خمیرمایه:یک قاشق چایخوری
گوجه فرنگی:۵ عدد
پیاز:یک عدد
سیر:دو حبه
پودر نعنا:به مقدار دلخواه
آویشن:به مقدار دلخواه
نمک:۱/۲ قاشق چایخوری
روغن:سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه پیتزا کالزونه
آردها را درون کاسهای ریخته وسط آن را گود نموده خمیرمایه، شیر ولرم و نمک را اضافه میکنیم و خوب مالش میدهیم تا خمیر شود، سپس روی آن را پوشانده و به مدت یک الی دو ساعت در جای گرم استراحت میدهیم. گوجه فرنگیها را پوست گرفته و بعد به همراه پیاز حلقه میکنیم، سپس کالباس و سیر را نیز خرد میکنیم.
رب گوجه فرنگی، آرد سوخاری، نمک و فلفل را با هم مخلوط میکنیم.
خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و نیمی از آن را در کف سینی چرب شده پهن میکنیم و مخلوط آرد و رب را روی خمیر میمالیم.
روی خمیر را ابتدا با حلقههای برش داده شده گوجه فرنگی پر میکنیم و سپس روی آن کمی نمک، فلفل، آویشن و پودر نعنا میپاشیم و بعد سیر، قارچ، کالباس، پیاز و پنیر را میریزیم.
قسمت دیگر خمیر را به صورت دایره باز نموده روی مواد قرار میدهیم و اطراف دوخمیر را برش زده، مرتب میکنیم و دور تا دور خمیر را با چنگال دوخت میزنیم.
سپس روی کالزونه را با مخلوط زرده و کمی شیر تزئین میکنیم و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در جای گرم قرار میدهیم و بعد آن را درون فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ الی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار میدهیم.
نکات تکمیلی در مورد پیتزا کالزونه
پیتزا کالزونه جزو پیتزا میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۵۰ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۵۰ دقیقه میباشد.
پیتزا کالزونه را میتوانید در وعده نهار - میان وعده - شام - سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
در ادامه طرز تهیه چند غذای خاص و خوشمزه دیگر را نیز مشاهده می کنید.
طبخ غذاهای محلی کرمانشاه در قرنطینه خانگی
طرز تهیه خورش مرغ کاری با ماست؛ یک غذای هندی خوشمزه
طرز تهیه خوراک مرغ و سبزیجات قفقازی
طرز تهیه ته چین آلو و اسفناج با مرغ
نکاتی برای طرز تهیه خوشمزهترین آش جو
منابع: اوکالا، مجله بازده، نمناک، هنر در خانه
پاسخ ها