سازمان نظام پزشکی چگونه در زمینه خطای پزشکی ورود پیدا میکند؟
ظفرقندی: اگر بیماری بر اثر قصور پزشکی دچار نقص عضو یا عوارضی شود در صورت شکایت از پزشک معالج، سازمان نظام پزشکی به سرعت در این زمینه ورود پیدا میکند و به فرد متخلف بر اساس قانون و ضوابط تذکر داده میشود و در صورت تکرار یا حاد بودن مسئله، ممکن است پزشک متخلف برای همیشه محروم از طبابت شود.
خطای پزشکی با عوارض درمان چگونه تشخیص داده می شود؟
ظفرقندی: در برخی از موارد مسائلی پس از درمان بیماران از سوی پزشک معالج رخ می دهد که مربوط به خطای پزشک نبوده بلکه این مسئله میتواند عوارض درمان بیماری یا ماهیت خود عارضه باشد. در سازمان نظام پزشکی کارشناسان مجرب و زبدهای هستند که این گونه موارد را از یکدیگر تشخیص و در صورت سر زدن خطای پزشکی فرد متخلف بنابر آیین نامه و دستورالعملها مجازات میشود.
در چه صورت برای خطای پزشک، تشکیل پرونده داده میشود؟
ظفرقندی: در صورت بروز خطای پزشکی اگر فردی از پزشک معالج شکایتی داشته باشد، سازمان نظام پزشکی در این زمینه ورود پیدا میکند، در غیر این صورت ما نمیتوانیم بی دلیل برای فرد متخلف پرونده تشکیل داده و ورود پیدا کند.
اگر بیمار از پزشک معالج شکایتی نداشته و فرد مذکور خطای پزشکی کرده باشد؛ چطور به این تخلف رسیدگی می شود؟
ظفرقندی: در صورت مسلم شدن خطای پزشکی اگر بیمار شکایتی نداشته باشد؛ وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مربوطه جهت تکرار نشدن خطای پزشکی، ورود پیدا میکنند.
با افراد غیر پزشک متخلف چگونه برخورد می شود؟
ظفرقندی : اگر فردی صدمه به بیمار و مراجعه کننده اش بزند و اصلا پزشک نباشد پرونده اش دیگر در سازمان نظام پزشکی بررسی نشده و به دادگاه و مراجع قضائی جهت بررسی بیشتر ارسال میشود.
پاسخ ها