آبگوشت را میتوان جزو غذاهای مشهور و سنتی ایران دانست که طرفداران بیشماری هم دارد. در واقع این غذا را میتوان به نوعی سنتیترین غذای ایرانی برشمرد که همیشه بهانهی خوبی برای دورهمیهای خانوادگی است.
آبگوشت به همراه نان سنگک، سبزیخوردن، پیاز و البته دوغ ایرانی بهنوعی نماد غذای سنتی در ایران محسوب میشود. در طبخ این نوع غذا از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی (و یا رب گوجه فرنگی) و برخی حبوبات از قبیل نخود و لوبیا استفاده میشود. خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و حبوبات درست میشود. این غذا در دو مرحله خورده میشود اول آب آن را با تکههای نان مخلوط نموده و میخورند (تلیت).
بقیه مواد را میتوان با گوشتکوب کاملاً کوبیده یا نکوبیده با نان، پیاز و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن میل میکنند (گوشت کوبیده). در صورت پخته شدن در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی مینامند. برخی افراد از طریق تلیت کردن، نانهای بیات و نسبتاً خشک آنها را به مصرف مفید میرسانند.
آبگوشت سیستانی تقریباً مشابه آبگوشتهای معمول ایرانی است با این تفاوت که طعم واقعی و اصیل آن را ادویهی محلی این استان یعنی آچار میسازد. بهجز آچار که استفاده از آن برای چشیدن طعم اصیل آبگوشت زابلی واجب است، گوشت، سیبزمینی، پیاز، زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجهفرنگی به همراه روغن محلی، دیگر مواد اصلی این غذای خوشمزه را تشکیل میدهند. شما میتوانید با طبخ این غذا، طعمی متفاوت از آبگوشت را به همراه خانواده تجربه کنید.
ادویه آچار یکی از ادویههای معروف استان سیستان و بلوچستان است که ساخته دست افراد این سرزمین است و از ترکیب گندم، تخم شوید.
گشنیز، زیره، زردچوبه، پیاز ونمک تهیه میشود؛ که طرز تهیه این ادویه را جداگانه توضیح خواهیم داد.
مواد لازم
پیاز متوسط: ۱ عدد
گوشت مرغ محلی یا گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی متوسط: ۳ عدد یا (رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری)
آچار (ادویه زابلی): ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
آب: ۵ لیوان
لپه: ۳ قاشق غذاخوری
مراحل پخت
مرحله ۱
ابتدا پیاز را در روغن کمی تفت میدهیم.
مرحله ۲
گوشت را داخل آن ریخته و با هم تفت میدهیم.
مرحله ۳
رب گوجه فرنگی یا گوجه رنده شده، آچار، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم میزنیم.
مرحله ۴
در آخر به آن آب و لپه را اضافه کرده و میگذاریم تا کاملا بپزد.
مرحله ۵
حدود ۴ الی ۵ ساعت زمان لازم است تا مواد به خوبی پخته شده و لعاب لازم در غذا بیفتد.
منبع: غذالند
پاسخ ها