به گزارش گروه استانهای اخبار از بوشهر ، مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: بخش فراساحل فاز ۱۴ پارس جنوبی، امروز (پنجشنبه، ۲۹ اسفند) با ارسال گاز آخرین سکوی این طرح به خشکی، بهطور کامل در مدار بهرهبرداری قرار گرفت و تکمیل شد.
محمدمهدی توسلیپور افزود: با بهرهبرداری از سکوی ۱۴ D، ظرفیت برداشت گاز غنی از بخش فراساحل فاز ۱۴ پارس جنوبی به ۵۶ میلیون مترمکعب در روز، معادل ظرفیت نهایی این طرح رسید.
او به زمان نصب این سکو در ۱۲ بهمن اشاره و بیان کرد: با تلاش گروههای حاضر در عملیات هوکآپ و راهاندازی، این سکو بدون احتساب شرایط نامساعد دریا، در مدت زمان ۱۹ روز کاری به بهرهبرداری رسید.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: سکوی ۱۴ D شامل عرشه، جکت سکو و مشعل، پایلها، پل ارتباطی به همراه روسازه مشعل در مجموع بیش از هفت هزار تن وزن دارد و ساخت، نصب و عملیاتیسازی این سازه، مشابه دیگر سکوهای این طرح، بهطور کامل به دست مهندسان، متخصصان و پیمانکاران ایرانی اجرا و بومیسازی شده است.
توسلی پور افزود: سه سکوی دیگر فاز۱۴ پارس جنوبی شامل ۱۴ B۱۴ ،A و ۱۴ C پیش از این هر کدام با ظرفیت برداشت روزانه ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب نصب و عملیاتی شده بود و سکوی چهارم نیز با رعایت تمامی الزامهای ایمنی راهاندازی، و ارزیابی بهداشت و سلامت تیم راهاندازی، در مدار تولید قرار گرفت.
او گفت: مطابق اولویت وزارت نفت در برداشت حداکثری گاز از پارس جنوبی، فاز ۱۴ بهعنوان آخرین طرح در حال توسعه این میدان (به استثنای فاز ۱۱)، توانست در کنار دیگر طرحهای درحال بهرهبرداری به این مهم دست یابد.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی عنوان کرد: در بخش پالایشگاه نیز این طرح در صدر اولویتهای کاری شرکت نفت و گاز پارس قرار دارد و انتظار میرود در سال ۹۹ افزون بر واحدهای جانبی، نخستین ردیف پالایشی با دریافت گاز از دریا به بهرهبرداری برسد.
توسلیپور با گرامیداشت ۷۰ سالگی ملی شدن صنعت نفت ایران و همزمانی این روز با بهرهبرداری از آخرین سکوی گازی فاز ۱۴ پارس جنوبی، این دستاورد را نتیجه تکاپوی تلاشگران این صنعت تا لحظات پایانی سال ۹۸ عنوان کرد و گفت: انتخاب مهندسان و کارگران صنعت نفت در دهههای گذشته، استقلال و خودکفایی در بهرهبرداری از منابع عظیم این کشور بوده و امروز نیز در شرایط سخت تحریم از خواسته خود عقبنشینی نمیکنند.
پاسخ ها