قسمتهای مورد استفاده درخت ازگیل، برگ و میوه آن است. اسم فارسی ازگیل «اردف» و «گیل» بوده است.
ازگیل، میوه درختی است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان میرسد. گلهای درخت ازگیل، سفید و میوهآن شبیه زالزالک است، با این تفاوت که میوه ازگیل درشتتر و قهوهای رنگ و طعمش شیرین و کمی گس است. هسته آن را میکارند و درخت ازگیل را به درخت گلابی نیز پیوند میزنند. قسمتهای مورد استفاده درخت ازگیل، برگ و میوه آن است. اسم فارسی ازگیل «اردف» و «گیل» بوده است.
ازگیل سرشار از ویتامینهای «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسید سیتریک است.
ازگیل دارای مقدار زیادی هیدرات کربن است که مولی انرژی است.
ازگیل دارای مادهای به نام تانن است که بهترین دارو برای درمان عفونتهای روده بزرگ است.
ازگیل در تقویت خون بدن مؤثراست.
ویتامین «ب» ازگیل، اعصاب را تقویت میکند و از نظر تغذیه اهمیت دارد.
ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه لذیذ، مطبوع و تقویت کننده مصرف میکنند و از آن شربت و کنسرو ازگیل تهیه میکنند.
مصرف ازگیل خام یا کنسرو ازگیل در معالجه اسهال ساده اثر قطعی دارد.
خورن ازگیل خام و خصوصاً نارس آن که تانن بیشتری دارد در معالجه خونریزیهای داخلی مانند:بواسیر، خونریزی رحمی و ... اثر شفا بخش دارد.
ازگیل در معلجه ورم روده به کار میرود، به این منظور باید ۲۳۰ گرم ازگیل رسیده را پس از جدا کردن پوست و دانه، در کمی شیر حل نموده و مصرف نمود.
در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است.
ازگیل قبض کننده رودهها است. ازگیل کار رودهها را تنظیم میکند. ازگیل ادرار آوراست.
ازگیل دارای اسید مالیک، تانن، اسید سیتریک و اسید تاتاریک است و از نظر غذایی شبیه «به» است.
ازگیل میوهای بسیار مقوی است، زیرا قدرت اُسمزی خون را بالا میبرد.
ازگیل به علت داشتن املاح سیتریک، رمالیکو تاتاریک، ترشی خون را از بین میبرد.
ازگیل مواد معدی را مرتب میکند و برای اسهال بسیار مفید است.
میوه تازه و رسیده ازگیل یا کنسرو آن برای درمان اختلاق قاعدگی خانمها کاملاً مفید است.
جوشانیده نیم گرم برگ ازگیل، سالک را درمان میکند.
جوشانده برگ ازگیل به صورت بالا، پوستهای ظریف را تقویت میکند و برفک را معالجه مینماید.
غرغره کردن با جوشانده برگ ازگیل، آبسه دهان و گلو را درمان میکند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگیل غرغره شود، آنژین را معالجه مینماید
منبع:irannaz.com
پاسخ ها