اشرف غنی و عبدالله عبدالله، دو رقیب انتخابات ریاست جمهوری افغانستان روز روز دوشنبه (۱۹ حوت/ اسفند) در اقدامی عجیب هر دو به عنوان رئیسجمهور منتخب افغانستان سوگند یاد کردند.
در حالی که کمیسیون انتخابات افغانستان در تاریخ ۲۹ دلو/ بهمن اشرف غنی را برنده انتخابات این کشور اعلام کرده بود، عبدالله عبدالله مدعی شد که در انتخابات تقلب شده و او به عنوان پیروز حقیقی انتخابات دولت خود را تشکیل خواهد داد.
تنش های سیاسی میان دو رقیب انتخاباتی افغانستان پس از مراسم تحلیف نیز افزایش یافت و احتمال می رود در روزهای آینده این تنش ها وارد فاز جدی تر شده و دو دولت موازی اقداماتی جدی علیه یکدیگر انجام دهند.
در همین راستا «سید محمد جمال فکوری بهشتی»، نماینده مردم بامیان در پارلمان افغانستان در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان اخبار ، برخی تبعات تشکیل دو دولت موازی در افغانستان را تشریح کرده است که متن آن را در زیر مشاهده می کنید:
تنش های انتخاباتی موضع طالبان را تقویت می کند
فکوری بهشتی اظهار داشت: از نظر ظاهری اشرف غنی، رئیس جمهور فعلی یکسری امتیازاتی نسبت به عبدالله عبدالله دارد؛ به عنوان مثال کمیسیون انتخابات افغانستان ایشان را به عنوان برنده انتخابات و رئیس جمهور اعلام کرده بود.
وی بیان داشت: نکته دوم این است که سازمان ملل متحد که از کشورهای جهان نمایندگی می کند نیز روند انتخابات و کار کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان را به رسمیت شناخته است و همچنین اکثریت قاطع دیپلمات های خارجی مقیم افغانستان نیز در مراسم تحلیف اشرف غنی شرکت کردند اما عبدالله عبدالله این ویژگی ها را نداشت.
نماینده مردم بامیان در پارلمان افغانستان افزود: باور من این است که برگزاری دو مراسم تحلیف، تاثیرات منفی در کار حکومتی ایجاد خواهد نمود و در مجموع موضع طالبان را در افغانستان تقویت می کند.
وی اضافه کرد: با این تنش ها، انتخابات از روند ملی خارج می شود و آن را به جنجال های قومی می کشاند.
نماینده مردم بامیان در پارلمان افغانستان در پایان گفت: تلاش هایی از طریق جامعه بین المللی به راه افتاده است؛ امیدوار هستیم این تنش ها از طریق مذاکره حل شود و دکتر عبدالله منصرف شده و در یک حکومت فراگیر که توسط اشرف غنی ساخته می شود همکاری کند.
پاسخ ها