تتر (USDT) را میتوان یکی از تاثیرگذارترین استیبل کوینهای موجود در بازار رمزارزها به شمار آورد که از جولای سال ۲۰۱۴ تا به امروز توانسته است ثبات قیمتی خوبی را به نمایش بگذارد. حالا با گذشت بیش از ۱ دهه از عرضه تتر، بسیاری از کارشناسان دنیای کریپتوکارنسی، آن را به عنوان جایگزین دلار آمریکا به رسمیت شناختهاند و روزبهروز شاهد گسترش نفوذ این استیبل کوین در بازار رمزارزها هستیم؛ به طوری که در بسیاری از صرافیها به عنوان جفت معاملاتی در نظر گرفته شده است. تتر ثابت کرده است که در شرایط بحرانی میتواند ثبات خود را به خوبی حفظ کند؛ اما مدتی است که در برخی از مقالات به این موضوع که ارتباطی میان انتشار تتر و رشد ارزش بازار ارز دیجیتال وجود دارد، اشاره گنگی شده است و به همین علت ما در این مطلب به دنبال بررسی این واقعیت هستیم که آیا تتر در رشد بیت کوین و سایر رمزارزها در دهه اخیر تاثیری داشته است؟ اگر شما هم در این باره کنجکاو هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
بنیاد تتر (Tether Holdings Limited) یک شرکت فعال در حوزه بلاکچین است که در سال 2014 راهاندازی شد. این بنیاد شهرت خود را مدیون توکنی است که در آن سال به بازار عرضه نمود؛ توکن این بنیاد، تتر (USDT) نام دارد که ارزش آن همواره برابر با 1 دلار آمریکاست. در واقع، در ازای عرضه هر 1 واحد از توکن USDT، یک دلار ذخیره میشود و این توکن نماینده آن دلار در بازار کریپتوکارنسی است. این که چرا با وجود ثابت بودن ارزش این رمزارز همچنان شاهد محبوبیت خرید تتر در میان معاملهگران رمزارزی هستیم، به کاربردهای آن در دنیای رمزارزها ارتباط دارد.
به عنوان مثال در شرایط بحرانی نظیر شرایطی که در سال 2018 رخ داد و از آن به زمستان سرد رمزارزها یاد میشود، معاملهگران با تبدیل رمزارزهای خود به تتر از سقوط ارزش دارایی خود جلوگیری کردند. از طرفی برخی از صرافیهای ارز دیجیتال مثل صرافی کیف پول من، بازار تتری راهاندازی کرده است که در آن یک طرف جفت معاملاتی تتر است (مثل BTC/USDT) و مزیت اصلی مشارکت در بازار تتری، کارمزد بسیار کمی است که این صرافی برای آن در نظر گرفته است.
در حال حاضر این استیبل کوین دارای ارزش بازار 120 میلیارد دلاری است و در رتبه سوم بازار رمزارزها قرار گرفته است که این موضوع به خودی خود اثبات کننده سطح نفوذ و جایگاه ویژه تتر در بازار رمزارزهاست. لازم به ذکر است که حجم معاملات روزانه تتر از 51.5 میلیارد دلار فراتر رفته و روزبهروز شاهد افزایش این حجم معاملات روزانه هستیم و به نظر میرسد که تتر به خوبی توانسته است جای پای خود را در دنیای کریپتو سفت کند. از طرفی در حال حاضر بسیاری از شبکههای بلاکچینی نظیر بلاکچین اتریوم، پالیگان، ترون، TON و غیره از این ارز دیجیتال پشتیبانی میکنند و بستری را برای انتقال سریع و با کارمزد حداقلی آن ایجاد کردهاند.
به طور کلی، هدف تتر دستیابی به 2 عملکرد کلیدی در اکوسیستم رمزارزهاست که این 2 عملکرد به شرح زیر هستند:
• ثبات قیمتی: این رمزارز با گره زدن ارزش خود به دلار آمریکا به دنبال جلوگیری از نوسانات قیمتی بوده که اصولاً در سایر ارزهای دیجیتالی به چشم میخورد. قابلیت ثبات قیمتی، این توان را در اختیار تتر قرار میدهد تا به عنوان یک منبع ذخیره موقت ارزش پایدار عمل نماید.
• تامین نقدینگی: تتر قادر است جریان پول را میان رمزارزها و ارزهای سنتی مثل دلار تسهیل کند و امکان انجام معاملات رمزارزی را برای معاملهگران در هرکجای جهان که باشند، فراهم آورد؛ در نتیجه، دیگر نیازی به حواله دلار و غیره در بازار رمزارزها نیست.
در یک کلام، تتر به دنبال استفاده از مزایای ارزهای فیات و سنتی در دنیای کریپتوکارنسی است و بستری را برای انتقال آسان و ثبات فراهم آورده است.
در حال حاضر که ارزش بازار تتر از رقم 120 میلیارد دلار فراتر رفته است، این سوال ذهن تحلیلگران را به خود مشغول ساخته که آیا انتشار توکنهای تتر جدید و عرضه آن به بازار موجب رشد ارزش بازار ارزهای دیجیتالی نیز میگردد؟ ریشه این سوال در همبستگی موجود میان انتشار توکن و روند صعودی بازار رمزارزهاست که در بازههای مختلف تاریخ به نمایش درآمده است. به عنوان مثال، در اکتبر سال 2017، تتر در بازه زمانی 4 روزه به انتشار بیش از 450 میلیون واحد پرداخت و پس از گذشت حدود 2 ماه از این رویداد، ارزش کل بازار رمزارزها با رشد 2 برابر مواجه شد!
از طرفی این موضوع در آوریل سال 2019 و می سال 2021 نیز به نحوی تکرار گردید؛ به طوری که در آوریل سال 2019 حدود 300 میلیون واحد توکن و در می سال 2021بیش از 1 میلیارد توکن وارد چرخه بازار شد و به ترتیب شاهد رشد 35 درصدی و 500 میلیارد واحدی ارزش بازار در سال 2019 و 2021 بودیم. با این حال، برخی از کارشناسان دنیای کریپتوکارنسی با اذعان بر وجود همبستگی میان این رویدادها، آن را تحت رابطه علیت مورد بررسی قرار ندادهاند.
در واقع درباره این که آیا انتشار تتر مستقیماً بر روی رشد بازار ارز دیجیتال تاثیر میگذارد یا خیر، اختلاف نظر وجود دارد؛ چینالیسیس (Chainalysis)، کمپانی تجزیه و تحلیل دادههای بلاکچین، در این باره ادعا کرده است که رویداد انتشار و عرضه تترهای جدید به بازار به شدت بر روی روندهای بازار ارز دیجیتال تاثیر میگذارد ولی در این که آیا واقعا رابطه علیتی میان انتشار تتر جدید و شکلگیری روند صعودی جدید در بازار وجود دارد یا خیر، عاجر مانده است. به نظر کارشناسان صرافی کیف پول من، انتشار تتر از چند جهت میتواند بازار بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتالی را تحت تاثیر خود قرار دهد و روشهای تاثیرگذاری تتر بر کریپتو به شرح زیر هستند:
• نقدینگی و پذیرش: تتر با تسهیل تجارت ارزهای فیات و رمزارزها، سطح پذیرش و نقدینگی را در اکوسیستم ارزهای دیجیتالی افزایش داده است.
• پارکینگ موقتی برای حفظ ارزش: در طول نوسانات شدید بازار، معاملهگران ممکن است به طور موقت داراییهای دیجیتالی خود را به تتر که دارای ارزش پایداری است، تبدیل کنند. این استراتژی در میان تریدرها به پارک کردن شهرت یافته و پارک کردن پول به طور کلی میتواند تاثیرات مستقیمی بر روی حرکت کلی بازار و همچنین حجم معاملات آن بر جای بگذارد.
انتشار تتر همواره نقش شمشیر دو لبه را در دنیای رمزارزها ایفا کرده است؛ در واقع انتشار توکنهای جدید USDT میتواند باعت افزایش نقدینگی بازار و ایجاد احساسات مثبت در میان معاملهگران گردد؛ اما از طرفی وجود برخی ابهامات درباره ذخایر تتر موجب شده تا برخی از کارشناسان نگاه شکاکانهای به این استیبل کوین داشته باشند. به هر حال در وضعیت فعلی، تتر به ستون محکمی تبدیل شده که خیمه کریپتوکارنسی را سرپا نگه داشته است و همبستگی قابل توجهی میان انتشار تتر و افزایش قیمت رمزارزها وجود دارد. لازم به ذکر است که مطالب گفته شده در فوق همگی برداشتی از مقالاتی بود که در صرافی کیف پول من پیرامون انتشار تتر و ارتباط آن با رشد بازار رمزارزها منتشر شده است. اگر به دنبال خرید و فروش ارز دیجیتال ، آموزش اصطلاحات دنیای کریپتو یا حتی دسترسی سریع به اخبار دنیای رمزارزها هستید، توصیه میکنیم که حتماً سری به وبسایت صرافی کیف پول من به آدرس www.kifpool.me بزنید.
پاسخ ها