چه مهارتها و حوزههایی در طراحی گرافیک وجود دارند که مناسب خانمها هستند؟ خب، تمامی این پرسشها، پاسخ دارند و طی چند دقیقه آینده، پاسخهای مناسب و درست آنها در دستان شما قرار میگیرند، با این شرط که ادامه نوشته را به دقت مطالعه کنید.
اگر سری به کلاسهای طراحی گرافیک و دورههای آموزش فتوشاپ و سایر دورههای مشابه بزنیم، احتمالا با تعداد قابل توجهی از بانوانی مواجه میشویم که در حال یادگیری مهارتهای مربوط به دنیای گرافیک هستند. اما وضعیت بازار کار این رشته در سال ۲۰۲۴ به چه شکل است؟ چه مهارتهایی را برای فعالیت در رشته طراحی باید بهدست بیاورید؟ و البته مهمتر از همه: چه مهارتها و حوزههایی در طراحی گرافیک وجود دارند که مناسب خانمها هستند؟ خب، تمامی این پرسشها، پاسخ دارند و طی چند دقیقه آینده، پاسخهای مناسب و درست آنها در دستان شما قرار میگیرند، با این شرط که ادامه نوشته را به دقت مطالعه کنید.
حال که تبلیغات و برندینگ پیشرفت زیادی کردهاند، بسیاری به دنبال این هستند تا با داشتن طراحی گرافیکی بهتر، برای خود نقطه تمایزی ایجاد کنند. از این رو، امروزه شاهد این هستیم که شرکتها برای گرافیک سایت خود، اپلیکیشن، تبلیغات فیزیکی، تبلیغات دیجیتالی و... هزینه زیادی میکنند. در واقع، امروزه داشتن ظاهری کاربرپسند و جذاب، بسیار مهم شده است و از این رو، میتوان پیشبینی کرد که حداقل برای مدتی، سطح تقاضا در این بازار مناسب باشد و بازار کار گرافیک برای خانم ها هم از وضعیت مساعدی برخوردار باشد.
برخی از مهارتهای مهم در این بازار، در ادامه فهرست شدهاند. البته این موارد تنها مهارتهای لازم نیستند، بلکه صرفا فهرستی از چند مورد از موارد مهم هستند. به هر حال، این موارد شامل:
حال که با وضعیت کلی بازار کار گرافیک برای خانم ها آشنا شدیم، بهتر است وارد مشاغلی شویم که در این حوزه قرار دارند و برای خانمها نیز مناسب هستند.
با وجود این که سایتهای زیادی برای طراحی لوگو به شکل رایگان در دسترس هستند، اما هنوز هم میتوانید افرادی را پیدا کنید که به دنبال یک لوگو خاص و باکیفیت میگردند و حاضرند تا مبالغ قابل توجهی را برای ساخت و طراحی لوگو پرداخت کنند. برای طراحی لوگو، لازم است دورههایی مثل آموزش فتوشاپ و ایلوستریتور را بگذرانید تا بتوانید یک لوگوی مناسب را طراحی کنید. دیدن لوگوهای معروف متعدد و داشتن دانش روانشاسی رنگ، میتواند در طراحی یک لوگوی خوب به شما کمک کند.
داشتن یک کارت ویزیت زیبا و مناسب، میتواند تاثیر بسیار خوبی روی برندسازی یک کسبوکار داشته باشد. اگر قادر باشید که یک کارت ویزیت جذاب طراحی کنید، احتمال اینکه بتوانید مسئول انجام باقی خدمات آن کسبوکار بشوید هم وجود دارد، خدماتی مثل طراحی بروشور، لوگو، ساخت پستهای شبکه اجتماعی و... .
برای انجام این کار، نیاز است که اسکچ یا همان طراحی روی کاغذ را بیاموزید و سپس طراحی شخصیت در ایلوستریتور را فرا بگیرید. کار کردن نزد طراحان لباس و دیدن طرحهای نوآورانه و زیبا، میتواند فرآیند یادگیری شما را تسریع کند.
یکی از حوزههایی که در چندین سال اخیر، بسیار رونق پیدا کرده است و خواهان بسیاری دارد، همین طراحی پست برای شبکههای اجتماعی است. چندان فرقی نمیکند که شبکه مورد نظر اینستاگرام باشد، یا فیسبوک یا سایر شبکهها، مهم شرکت در یک دوره یا کارگاه آموزش فتوشاپ خوب (یا بعضی از نرمافزارهای موبایل) و کسب مهارت در کار با نرمافزارهای ادیت است. بعد از یادگیری کار با نرمافزار و دیدن طرحهای مختلف، کافی است ابعاد استاندارد طراحی پست و استوری در هر یک از پلتفرمها را بدانید (که با یک سرچ ساده بهدست میآید) و پس از آن، کار شما راحت خواهد بود. فرقی نمیکند که پست مورد نظر عکس باشد یا ویدئو، تک اسلایدی باشد یا چند اسلایدی و یا اصلا استوری، از آنجایی که شما مبانی کار را میدانید و به منابع طراحی (مثل عکسها و آیکونها) دسترسی دارید، میتوانید تمامی این موارد را به خوبی طراحی کرده و درآمد داشته باشید.
این روزها دیگر زدن یک سایت و تاسیس یک پیچ اینستاگرام، کار چندانی ندارد و مهم، رویکردی است که در قبال سایت یا صفحه اجتماعی خود در پیش میگیرید. اگر به فکر تاسیس سایت هستید، باید با اصول طراحی سایت، تولید محتوا و سئو آشنا شوید و یا اینکه این موارد را به افراد دیگری بسپارید. اگر هم دنبال ایجاد یک پیج پرمخاطب هستید، باید کار با ابزارهای سوشال مدیا و الگوریتمهای مربوط به آن را فرا بگیرید. اما فایده تولید محتوا در این زمینه چیست؟ خب، یکی از موارد اضافه شدن شهرت و اعتبار است. داشتن یک سایت یا پیج با مطالب آموزشی فراوان و تعداد معقولی از دنبالکنندگان، به شما به عنوان یک فرد حرفهای اعتبار میدهد. از طرف دیگر، میتوانید پس از مدتی تولید محتوای رایگان، هم خدمات خود (مثل طراحی لوگو و بنر) و هم محصولات خود (مثل دوره آموزش فتوشاپ) را به فروش برسانید.
درباره تعداد از راههای درآمدی صحبت کردیم، اما شعاع دایره راههای درآمد از طراحی گرافیک، محدود به این موارد نیست. مسیرها و تخصصهای دیگری نیز در زمینه گرافیک دیزاین وجود دارند، مثل: طراحی آیکن و کاراکتر، طراحی جلد، طراحی فونت، طراحی تمپلیت، ایجاد طرحهای 3 بعدی، ساخت موشن گرافیک، انجام خدمات چاپ روی لباس و طراحی کارت پستال. همگی این موارد، نیاز به مهارتهای نرم و مهارتهای فنی رایج مثل داشتن مهارت کار با نرمافزارها، رنگشناسی، تایپوگرافی و... دارند. اگر به هر یک از این موارد علاقه دارید، میتوانید تحقیقات بیشتری انجام دهید تا با قواعد و جزئیات هر حوزه بیشتر آشنا شوید و این گونه کمکم تخصص خود را ارتقا میدهید.
مطالعه منابع مختلف مثل کتابهای تخصصی و مجلات و سایتهای معتبر به گسترش دانش شما کمک میکند. همچنین، شرکت در دورههای آفلاین و آنلاین، باعث میشود تا با بهروزترین مطالب و مباحث دنیای گرافیک آشنا شوید. از سمت دیگر، توصیه میکنیم که به شکل روزانه، به تمرین و تکرار پروژههای مختلف بپردازید تا هر آنچه که به شکل تئوری یاد میگیرد را تجربه کنید. ضمنا اگر در اوایل کار خود هستید احتمالا شرکت در دورههای کارآموزی به شما کمک خواهد کرد تا اصول و فنون طراحی را از یک فرد باتجربه فرا بگیرید و اگر پس از کارآموزی یا پس از شرکت در دورههای مختلف، مدرک و گواهینامه هم به شما تعلق بگیرد که چه بهتر، زیرا بدین طریق اعتبار و برند خود را قویتر خواهید کرد.
پاسخ ها