امروزه روشهای جایگزینی در دسترس قرار گرفته اند که توانستهاند نتایج بسیار دقیقی را در اختیار دانشمندان و توسعه دهندگان محصولات آرایشی بهداشتی قرار دهند.
به عقیده دانشمندان بسیاری از تستهای حیوانی جنبه علمی نداشته و نتایج دقیقی را ارائه نمیدهند. همچنین آزمایش حیوانی یک روش خشونتآمیز و غیرانسانی محسوب شده و تولیدکنندگان برتر محصولات آرایشی و بهداشتی از آن خودداری میکنند. امروزه روشهای جایگزینی در دسترس قرار گرفتهاند که توانستهاند نتایج بسیار دقیقی را در اختیار دانشمندان و توسعهدهندگان محصولات آرایشی بهداشتی قرار دهند. روشهای کاشت سلولی، تست بافت انسانی و مدلهای کامپیوتری تنها بخشی از این روشهای نوین و کارآمد محسوب میشوند. به لطف این روشها دیگر لزومی برای انجام روشهای غیرانسانی وجود ندارد.
مطالعات حیوانی از قدمت بسیار بالایی برخوردار بوده و آغاز آن به 3 قرن پیش از میلاد مسیح بازمیگردد. این آزمایشات در قرن نوزدهم و بیستم رواج بسیار زیادی را تجربه کرده و حتی به یک رویه قانونی مبدل شد؛ با این حال، با توسعه علم مسئله بدرفتاری با حیوانات مطرح شد و این مسئله موجبات پیدایش روشهای جایگزین را فراهم آورد. در نهایت برخی از این روشهای جایگزین به میزانی توسعه یافتند که توانستند نتایج دقیقتری از آزمایشات حیوانی را در اختیار قرار دهند.
برخی از دلایل کنار گذاشتن این تستها واضح و کاملا قابل درک هستند. به طور مثال، غیرانسانی بودن این روشها را میتوان یک دلیل موجه دانست. موجوداتی که تحت این تستها قرار میگیرند، پس از اعمال تست آزار دیده و آلوده یا کشته میشوند. نگهداری این موجودات و حتی از بین بردنشان نیز خطر آلودگی محیط زیست را به همراه دارد. علاوه بر این، دانشجویان و فعالین این آزمایشگاهها متحمل آسیبهای روحی میشوند؛ چراکه، این ارتباط خشونتآمیز برای هر دو طرف مخرب است. به همین سبب توسعهدهندگان مطرح ایران و سایر کشورها، این روشها را محکوم کرده و تبعات آنها را جدی میگیرند.
به محصولات آرایشی و بهداشتی که از روشهای مدرن جهت تأمین ایمنی محصولات خود استفاده کرده و در طی روند آزمایشات خود به حیوانات آسیب نمیرسانند، کرولتی فری گفته میشود. برندهایی که از این عنوان برخوردار هستند، انجام آزمایشات حیوانی را غیراخلاقی تلقی کرده و روشهای بهمراتب دقیقتری را دنبال میکنند.
هماکنون فعالین مطرح صنایع دارویی و بهداشتی نظیر هلدینگ سیلانه سبز، از روشهای جایگزین تستهای حیوانی حمایت میکنند. این فعالین روشها و آزمایشات بهمراتب مؤثرتری را دنبال میکنند، که برخی از آنها عبارتند از:
میتوان گفت که تمامی سلولهای انسان در محیطهای آزمایشگاهی قابل رشد هستند. این روش که به organs-on-chips نیز شهرت دارد عمدتا برای آزمایشات ایمنی شیمیایی، تولید دارو و واکسن کاربرد دارد.
به لطف پیشرفت کامپیوترها و ارتقای توانایی مدلسازی و مشابهسازی بدن انسان، امکان مطالعه و انجام آزمایشهای مجازی نیز فراهم آمد. این آزمایشها بر اساس اطلاعات از پیش ثبت شده و دادههای ریاضی به انجام تست پرداخته و نتایج دقیقی را در اختیار قرار میدهند.
پیشرفت سریع فناوری موجبات توسعه سیستمهای اسکن پیشرفته، تکنیکهای ضبط، microdosing و سایر موارد مشابه را فراهم آورده و در نتیجه باعث شد تا امکان انجام تستهای ایمن انسانی نیز فراهم شود. این روش تست به طور گسترده برای صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی قابل انجام بوده و نتایج بسیار دقیقی را ارائه میسازد.
هلدینگ سیلانه سبز به عنوان یکی از عرضهکنندگان مطرح محصولات آرایشی و بهداشتی، مفتخر به تأییدیه انجمن پوست و جذام است. این هلدینگ با بهرهمندی از تیم توسعه مجرب و با دستیابی به پیشرفتهترین تجهیزات آزمایشگاهی، بدون اعمال تستها و آزمایشهای خشونتآمیز و به وسیله روشهای کارآمدتر کیفیت محصولات خود را موردسنجش قرار میدهد. محصولات این هلدینگ از تمامی استانداردهای کیفی و بهداشتی بهرهمند بوده و توانستهاند رضایت مصرفکنندگان را بهترین شکل کسب کنند. اطلاعات تکمیلی محصولات سیلانه سبز را میتوانید در صفحه اصلی وبسایت این هلدینگ مشاهده کنید.
تستهای حیوانی که در قرنهای نوزدهم و بیستم رواج بسیار زیادی را تجربه کرده بودند، در قرن بیستم و یکم رفتهرفته جایگاه خود را به روشهای جایگزین دادند. تا جایی که هماکنون در بسیاری از کشورها برای انجام آزمایشات حیوانی میبایست مراحل قانونی متعددی دنبال شود. هماکنون فعالیت مطرح محصولات دارویی، محصولات آرایشی و محصولات بهداشتی از روشهای تست جایگزین کارآمد (نظیر کاشت سلولی، تست کامپیوتری، مطالعات بر روی داوطلبان و ...) بهرهبرداری کرده و از کیفیت و ایمنی محصولات خود اطمینان حاصل میکنند.
پاسخ ها