تبلیغات رنگ و وارنگ، فروشگاه های بزرگ و کوچک، حال خراب و افسردگی، همه و همه دلایلی است که برخی افراد را وادار به خرید کردن می کند.
همشهری: تبلیغات رنگ و وارنگ، فروشگاه های بزرگ و کوچک، حال خراب و افسردگی، همه و همه دلایلی است که برخی افراد را وادار به خرید کردن می کند.
حتما شنیده اید که بعضی ها می گویند که با خرید کردن حالشان خوب می شود و به صورت افراطی هر روز مشغول خرید کردن هستند و به نظر می رسد که از این کار لذت می برند.
اما ماجرا چیزی فراتر از لذت بردن از خرید کردن است و عده ای به صورت وسواسگونه به این کار معتاد می شوند. اعتیاد به خرید کردن یا اونیومانیا یکی از انواع اعتیادهای اجتماعی است که شامل خرید اجباری به عنوان راهی برای احساس خوب و اجتناب از احساسات منفی مانند اضطراب و افسردگی می شود و به طور قابل توجهی میتواند به زندگی افراد از جمله روابط و رفاه مالی آنها آسیب برساند.
اغلب کسانی که با این اختلال دستوپنجه نرم میکنند، هنگام خرید احساس هیجان یا لذت دارند. این احساسات میتواند بهطور موقت احساس استرس، اضطراب یا کسالت را از بین ببرد و تسکین موقتیِ این احساسات منفی همان عاملی است که باعث ایجاد اعتیاد میشود.
مهمترین نشانههای اعتیاد به خرید کردن هم اینهاست:
همیشه مشغول خرید بودن
خرید اقلام غیرضروری
ناتوانی در برابر وسوسه خریدکردن
احساس سرخوشی پس از خرید
افزایش مشکلات مالی ناشی از خرید بیش از حد
احساس گناه یا عذاب وجدان بعد از خریدکردن
افزایش خریدهای آنی با مبالغ بالا
پنهانکردن خریدها یا دروغ گفتن درباره آنها
خریدکردن برای پرکردن خلأهای ناشی از تنهایی یا غم و اندوه
اگر احساس کردید شما هم این نشانه ها را دارید، بهتر است قبل از اینکه پولهایتان تمام شود یا احساسات منفی سراغتان بیاید، شما سراغ یک روانشناس بروید تا از شر این اعتیاد خلاص شده و سلامت روانتان را به دست بیاورید.
پاسخ ها