امیر قلعه نویی به عنوان سرمربی تیم ملی ایران، حالا مسئولیت بسیار بزرگی چون آماده کردن نسل جدید فوتبال ایران را برعهده دارد.
ورزش سه: جام ملت های آسیا ۲۰۲۳ با یکی از سالخورده ترین تیم های تاریخ فوتبال ایران به پایان رسید و در شرایطی که فاصلهای تا فینالیست شدن نداشتیم، شکست مقابل قطر باعث شد تا از مسیر رسیدن به فینال باز بمانیم. حال اکنون در فاصله ۲ سال تا جام جهانی و ۳ سال تا جام ملت های آسیا هستیم. فاصلهای که جدای از بازی های دوستانه، تیم ملی ایران ۴ بازی در مرحله نخست مقدماتی جام جهانی و ۱۰ بازی در مرحله دوم مقدماتی جام جهانی باقی مانده که این به معنای فرصت موجود برای پرورش نسل جدید فوتبال ایران است. کاری که امیر قلعه نویی به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران مسئول نسل سازی خواهد بود. اکنون با فرض اینکه قانون «ورود ۳۲ سالهها ممنوع» در تیم ملی تصویب شود، نگاهی خواهیم داشت به بازیکنانی که در این مسیر میتوانند به ما کمک کنند.
دروازه بان
علیرضا بیرانوند (۳۱)
شماره یک تیم ملی ایران قطعا با تجربه و توانایی فنی خود، میتواند در این مسیر همراه باشد. البته قانون 31 سالهها میتوان نوشت که مقداری برای دروازهبانها فرق دارد. در سراسر فوتبال جهان گلرهای زیادی بودند که تا 40 سالگی ادامه دادند اما قطعا جوانگرایی را میتوان از چارچوب تیم ملی آغاز کرد.
امیر عابدزاده (۳۰)
عابدزاده که پس از دیدار مقدماتی جام جهانی 2022 مقابل عراق، دچار افت شده این روزها از فرم ایده آل خود فاصله زیادی گرفته ولی باز هم به پیشرفت امیدوار است.
پیام نیازمند (۲۸)
سنگربان نیمکت نشین تیم ملی فوتبال ایران که در تیم سپاهان مشغول بازی است، قطعا میداند که میتواند چهره موثر برای فوتبال کشور باشد.
حسین پورحمیدی (۲۵)
بهترین دروازه بان لیگ بیست و سوم از حیث تعداد کلین شیت و همچنین کسی که در سال های اخیر در جدول کلینشیتها همیشه در سه نام نخست حضور داشته، میتوان به بازگشتش به تیم ملی ایران و حتی پوشیدن شماره یک تیم ملی فوتبال ایران خوش بین باشد.
حسین حسینی (۳۱)
دیگر رقیب پورحمیدی و بیرانوند در میان بهترین دروازهبان های لیگ برتر ایران، کسی است که با استقلال به قهرمانی لیگ برتر رسیده ولی با این اوصاف حضورش در جام جهانی 2022 باعث شد که مقابل ولز و انگلیس بازی کند.
آرشا شکوری (۱۷)
در تمام ارجاعیات گفتههای کارشناسان، به نسل جوان فوتبال ایران که در جام جهانی زیر 17 سال مقابل انگلیس و برزیل، یکه تازی کردند، اشاره میکنند. آرشا اکنون به رهبر نسل جدید فوتبال ایران تبدیل شده ولی اگر قرار باشد در 17 سالگی به تیم ملی برسد، ریسک بزرگ ولی شیرینی است که میتواند به آینده فوتبال ایران کمک کند.
دفاع میانی
مجید حسینی (۲۷)
مدافع سابق استقلال که در ترکیه مشغول بازی است، در جام ملت های آسیا 2019 جوان ترین بازیکن تیم ملی فوتبال ایران بود و در 2023 نیز با 27 سال از بازیکنان جوان ایران به شمار میآمد؛ آن هم در شرایطی که در تیم های دیگر 27 سالهها، به عنوان یک چهره با تجربه و بزرگ تیم محسوب میشوند.
حسین کنعانی (۲۹)
در غیاب شجاع خلیل زاده، دیگر مدافع تیم ملی در جام ملت های آسیا هنوز شرایط بازی در جام ملتهای آسیا و جام جهانی را دارد.
امین حزباوی (۲۰)
هنوز غیبت همبازی اکرم عفیف در السد قطر به عنوان مدافع تیم ملی ایران مورد نقد مردم و کارشناس است. حزباوی میتوانست در بیست سالگی یک چهره تاثیرگذار در جام ملت های آسیا باشد اما از لیست خارج شد تا از همین حالا مردم منتظر دیدن لیست تیم ملی ایران و قطر باشند تا نام او را بار دیگر ببینند.
سامان فلاح (۲۲)
مدافع جوان فوتبال ایران که در دوران اسکوچیچ به تیم ملی ایران دعوت شده بود، میتوان زوج دفاعی محبوب حزباوی در دفاع تیم ملی ایران باشد.
مرتضی پورعلی گنجی (۳۱)
مصدومیت شماره هشت پرسپولیس و تیم ملی ایران، یکی از معضلات دفاعی تیم ملی ایران بود. مرتضی با توجه به تجربه بالای خود میتوانست برای امیر قلعه نویی یک دردسر شیرین را خلق کند اما نبودنش، موجب شد تا به شجاع خلیل زاده و محمدحسین کنعانی زادگان در مراحل حذفی جام ملت های آسیا اعتماد شود.
عارف آقاسی (۲۷)
همبازی شجاع خلیل زاده در تیم تراکتور از مدافعان محبوب نکونام است و درخشش او در سال های اخیر لیگ برتر موجب میشود تا نام او را هم در این لیست ببینیم.
آرمین سهرابیان (۲۸)
مدافع میانی استقلالیها که در گل گهر و سپاهان شاگرد امیر قلعه نویی بود به عنوان یک مدافع خوش آتیه میتواند در اردوهای پیشرو تیم ملی فوتبال ایران را همراهی کند.
ایمان سلیمی (۲۷)
دیگر مدافع استقلال هم به عنوان یک بازیکنی که باید در استقلال به تجربه و کیفیت لازم برسد، قطعا حضورش در تیم ملی ایران هم قابل توجه خواهد بود.
یعقوب براجعه (۱۷)
مدافع میانی تیم زیر 17 سال فوتبال ایران در دیدار مقابل انگلیس و برزیل ستارگان چلسی، منچسترسیتی و فلامنگو را مهار کرده بود. او نقش پررنگی در صعود تیم حسین عبدی داشت و با توانایی بالای دفاعی خود، شرایط را به طوری پیش برد تا همچنان نامش را به عنوان یک چهره شاخص تیم زیر 17 سال به یاد داشته باشیم.
عرفان درویشعلی (۱۷)
کاپیتان تیم زیر 17 سال که در فولاد خوزستان بازی میکند، قابلیت های رهبری خود را نشان داده و میتوان از پتانسیل فنی او استفاده کرد.
دفاع چپ
میلاد محمدی (۳۰)
مدافع کناری تیم ملی ایران که از سال 2019، به نظر کارشناسان دچار افت شده، شرایطش به کلی تغییر کرده است.
امید نورافکن (۲۶)
مصدومیت امید در شروع فصل نکته بسیار مهم از این بازیکن برای فوتبال ایران خواهد بود و شاید اگر در لیگ حضور داشت، او را در لیست تیم ملی میدیدیم. امید این شرایط را دارد از آینده حرفهای او انتظار بیشتری داشته باشیم که بتواند روز به روز درخشانتر ظاهر شود.
حسین گودرزی (۲۲)
یکی از بازیکنان ثابت ترکیب تیم ملی امید در مسابقات امید غرب آسیا، مسابقات مقدماتی قهرمانی زیر۲۳سال آسیا و بازیهای آسیایی هانگژو با مربیگری رضا عنایتی بود و به عنوان یکی از بازیکنان مهم شمس آذر قزوین این شرایط را دارد تا از این تیم راهی تیم ملی شود.
محمد نادری (۲۷)
مدافع کنار تراکتور در دوران ویلموتس به تیم ملی رسید اما اکنون شرایط برای ملی پوش شدنش نیازمند رشد او در نیم فصل خواهد بود.
ابوالفضل جلالی (۲۵)
جلالی در طی سه فصل اخیر استقلال در لیگ برتر درخشان بود و ابوالفضل این شانس را دارد تا به مانند جام جهانی 2022 دوباره در لیست تیم ملی ایران حاضر شود.
محمد مهدی احمدی (۲۳)
محمد مهدی احمدی بازیکن تیم ملی امید ایران که فصل گذشته از نفت مسجد سلیمان جذب پرسپولیس شد و سپس در ادامه فصل به همین تیم قرض داده شده بود، در این فصل به یک نیمکتنشین مطلق در پرسپولیس تبدیل شد اما در فرصتهایی که از یحیی گل محمدی در این تیم گرفت، همیشه درخشان ظاهر شد.
میلاد زکی پور (۲۸)
مدافع چپ آماده و سرحال سپاهان که در استقلال و گل گهر سیرجان زیر نظر امیر قلعه نویی روزهای درخشانی داشته، طی یک سال و نیم گذشته نمایش قابل توجهی در ترکیب طلایی پوشان ارائه داده و حتی نخستین بازی خود را هم در فروردین ماه امسال انجام داد ولی به فهرست نهایی جام ملت ها نرسید ولی حالا این شانس را دارد با تغییر نسل در تیم ملی دوباره به سرمربی محبوب خود برسد و زیر نظر قلعه نویی شانس دعوت به اردوها را پیدا کند.
دفاع راست
صادق محرمی (۲۷)
مصدومیت صادق باعث شد تا رامین رضاییان پس از بازی امارات تبدیل به بازیکن ثابت تیم ملی در جناح راست شود. محرمی در دینامو شرایط خوبی ندارد و به نظر میرسد آخرین فصلش را در تیم دینامو زاگرب پشت سر میگذارد.
دانیال اسماعیلی فر (۳۰)
دیگر مدافع پرسپولیسیها این شانس را دارد تا با جلب نظر امیر قلعه نویی راهی تیم ملی ایران شود.
آریا یوسفی (۲۱)
او که تنها چهره دهه هشتادی فوتبال ایران در جام ملت های آسیا بود، میتوانست در آسیا در ترکیب حضور پیدا کند اما امیر قلعه نویی اعتقادی به استفاده از او نداشت.
صالح حردانی (۲۵)
مدافع آبی پوش فوتبال ایران در لیگ بیست و سوم روندی سینوسی داشته اما قطعا او هم شرایط ملی پوش شدن را دارد.
هافبک دفاعی
میلاد سرلک (۲۸)
هافبک مرکزی سرخها به تازگی سرباز شده، در لیست کافای تیم ملی ایران حضور داشت اما با توجه به کنار گذاشته شدنش از لیست امیر قلعه نویی سرباز شد.
روزبه چشمی (۳۰)
هافبک دفاعی استقلال که با گلزنی در بازی مقابل ولز در جام جهانی تبدیل به یک چهره محبوب در تیم ملی ایران شده برای حضور در آمریکا و عربستان میتوان روی تجربه بالای او حساب ویژهای باز کرد.
محمد قربانی (۲۲)
ژوزه مورایس با فرصت دادن به جوانان آکادمی سپاهان میتواند نقش به سزایی در تاریخ فوتبال ایران داشته باشد. قربانی به عنوان یک بازیکن جوان در سپاهان عملکرد قابل قبولی داشته و دور نیست که جایگاه ثابتش در این تیم را حفظ کند.
سعید عزت الهی (۲۷)
هافبک میانی فوتبال ایران که در 2019 غایب بود، در جام 2023 عملکرد بسیار درخشانی داشت و حتی او را برخی از کارشناسان بهترین بازیکن فوتبال ایران میدانستند. سعید با حفظ این فرم در جام جهانی 2026 به اوج پختگی میرسد تا در این تیم درخشان باشد.
هافبک مرکزی
علی کریمی (۲۹)
هافبک مرکزی سابق استقلال و سپاهان، در کایسری اسپور فرم خوبی از خود به نمایش گذاشته و کریمی میتواند بار دیگر لباس تیم ملی ایران را به تن کند.
مهدی مهدی پور (۲۹)
یکی از بازیکنان خلاق این فصل از لیگ برتر فوتبال ایران، امید دارد به عنوان یک بازیکن اثرگذار در لیگ نظر مثبت قلعه نویی را جلب کند.
محمد خدابنده لو (۲۴)
او که از همین حالا نامش در حوالی باشگاه پرسپولیس به گوش میرسد، عملکردش در طی 2 فصل اخیر لیگ برتر موجب شده تا توجهات کارشناسان را به خود معطوف کند.
جواد حسین نژاد (۲۰)
او هم به مانند امین حزباوی، با خروجش از لیست تیم ملی برای جام ملت های آسیا شرایطی پیدا کرد که تا از همین حالا به دنبال پیشرفت و ارتقا باشد تا از اردوی بعدی تیم ملی ایران، چهرهای ثابت برای فوتبال ایران باشد.
محمدحسین اسلامی (۲۲)
هافبک ذوبیها که در هانگژو به عنوان بازیکن تیم جوانان حضور داشت، در آبان ۱۴۰۱ توسط کارلوس کیروش و در اسفند همان سال توسط امیر قلعهنویی به تیم ملی فوتبال بزرگسالان ایران برای بازیهای تدارکاتی دعوت شد ولی فرصت بازی برای تیم ملی فوتبال بزرگسالان ایران را بهدست نیاورد. با این حال اسلامی مشتاق است تا بار دیگر با دعوت کادرفنی تیم ملی ایران روبرو شد.
امیرمحمد رزاق نیا (۱۷)
امیرمحمد رزاقنیا هافبک شماره ۸ تیم زیر 17 سال فوتبال ایران در نیمه اول دیدار مقابل کالدونیا موفق به ثبت دبل شد و در دیگر دیدارها نیز به عنوان یک بازیکن خلاق در تیم ملی ایران، بسیار درخشان بود.
هافبک تهاجمی
سامان قدوس (۳۰)
قدوس در جام ملت های آسیا تبدیل به چهره مهم شاگردان قلعه نویی شده بود و به وضوح تیم های رقیب متوجه اثرگذاری او شده بودند. سامان در سال های پیشرو قطعا به تیم ملی فوتبال ایران کمک بیشتری میکند.
امیرحسین حسین زاده (۲۳)
حسین زاده از آغاز فصل که شاگرد پاکو خمس شد، شرایط را به سود خود تغییر داده تا بتواند در نیم فصل دوم اثرگذاری بیشتری داشته باشد و حتی در لیست قلعه نویی برای مقدماتی قرار بگیرد.
محمد عمری (۲۳)
او هم به مانند میلاد سرلک این روزها راهی ملوان شده تا دوران سربازی خود را پشت سر بگذارد.
یاسین سلمانی (۲۱)
مصدومیت سلمانی از میانه های لیگ بیست و سوم به پرسپولیس ضربه سنگینی زد و سلمانی که در دوران اسکوچیچ هم در اردوی تیم ملی ایران حضور پیدا کرده بود، حال امید دارد تا پس از دوران نقاهت بار دیگر در جمع بازیکنان تیم ملی ایران به عنوان یک چهره دهه هشتادی حاضر شود.
اسماعیل قلی زاده (۱۷)
این نوجوان هفده ساله در مسابقات جام جهانی زیر 17 سال به عنوان بهترین بازیکن تیم معرفی شد و این روزها با نظر مستقیم ژوزه مورایس در تمرین بزرگسالان سپاهان حضور دارد تا بتواند در ادامه فصل به طلایی پوشان کمک کند.
یادگار رستمی (۲۰)
یکی از استعدادهای کشف شده توسط آکادمی کیا، این روزها در بیست سالگی در لیگ لهستان بازی میکند و پس از اینکه با پوگون در کنفرانس اروپا هم حاضر شد، حالا به صورت قرضی راهی لودز لهستان شده است.
وینگر راست
مهدی قایدی (۲۵)
مرد بوشهری فوتبال ایران در جام ملت های آسیا 2023 یکی از بهترین بازیکنان جام ملت های آسیا بود و زمانی که در بازی های مرحله حذفی نیمکت نشین شد، کارشناسان نسبت به خروج او از ترکیب بسیار متعجب بودند. اکنون فرصتی است تا مهدی قایدی به عنوان یکی از ستاره های خوش آتیه فوتبال ایران اثرگذار باشد.
محمد محبی (۲۵)
محبی در روز نیمکت نشینی مهدی قایدی مقابل ژاپن، گلی خاطره انگیز به ثمر رساند تا در خاطرات جام ملت های آسیا 2023 نقش داشته باشد. محبی که این روزها در روسیه مشغول بازی است، میداند که در آینده فوتبال ایران اثرگذار باشد.
مهدی ترابی (۲۹)
یکی از دیگر علامت سوال های تیم ملی ایران، غیبت مهدی ترابی در ترکیب تیم ملی ایران بود. ترابی با توجه به تکنیک و قابلیت تهاجمی خود در دیدار مقابل تیم های عربی که بستهتر بازی میکنند، به مانند برگ برنده تیم ملی بود اما امیر قلعه نویی در قطر اعتقادی به او نداشت.
رضا شکاری (۲۵)
رضا شکاری در جمع بازیکنان مورایس، پس از مصدومیتش توانست خود را بازیابی کند و حالا در ادامه نیم فصل دوم حضور او در ترکیب طلایی پوشان اتفاقی مهم برای او خواهد بود.
علیرضا کوشکی (۲۳)
علیرضا کوشکی در فولاد خوزستان دچار افت فاحشی شد و حالا در گل گهر با پوشیدن شماره ده نتوانست انتظارات را برآورده کند اما قطعا کوشکی برای پوشیدن پیراهن تیم ملی ایران انگیزه زیادی دارد.
مهدی هاشم نژاد (۲۲)
او در بازی تیم ملی ایران پیش از جام جهانی 2022 قطر مقابل نیکاراگوئه یک بازی ملی انجام داد و حالا در بین بازیکنان تراکتور به عنوان یک عنصر تهاجمی قطعا اثرگذار خواهد بود.
وینگر چپ
علیرضا جهانبخش (۳۰)
کاپیتان تیم ملی ایران با پنالتی های خود و ضربه ناراحت کنندهاش در دقیقه 90+13 که به تیرک عمودی قطر بوسه زد و برگشت، یک سکانس تلخ برای فوتبال ایران بود اما خودش این انگیزه را دارد تا بتواند این تصویر را از ذهن هواداران فوتبال ایران، در ادامه دوران ملی پوش بودنش پاک کند.
الهیار صیادمنش (۲۲)
الهیار که جام جهانی 2022 را به دلیل مصدومیت از دست داده بود و مشکلاتش با کادرفنی هال سیتی موجب شد تا از ترکیب این تیم فاصله بگیرد، حالا در بازار نقل و انتقالات ژانویه به وسترلو بلژیک پیوسته است.
علی قلی زاده (۲۷)
قلی زاده در طول شش بازی جام ملت های آسیا تنها 112 دقیقه بازی کرد و برای پر کردن جای علیرضا جهانبخش بسیار شرایط سختی داشت. قلی زاده پس از مصدومیت از ناحیه رباط صلیبی در شروع فصل، در تلاش برای بازگشت پرقدرت به مستطیل سبز بود و حالا تمریناتش را به صورت جدی دنبال میکند.
ماهان صادقی (۱۷)
ماهان صادقی که در مقدماتی جام جهانی جوانان نیز حضور داشت، در بازی مقابل شهرراز در جام حذفی با نظر مهدی تارتار به میدان رفت تا وارد چرخه تیم بزرگسالان ملوان شود. او از آکادمی ملوان رشد کرده و حالا در تیم جوانان ملوان هم عضویت دارد، اما در پروژه جوانگرایی سرمربی ملوانیها به تیم بزرگسالان رسیده است.
مهاجم
سردار آزمون (۲۹)
سردار در قطر توانست عنوان دومین گلزن تاریخ ایران را تصاحب کند و با 51 گل ملی از کریم باقری گذر کرد. سردار در بازگشت به رم، امیدوار است بتواند برای دروسی شاگرد خوبی باشد و شرایط خوبی را زیر نظر او در این تیم تجربه کند.
رضا اسدی (۲۸)
دومین گلزن برتر لیگ برتر ایران، از فصل گذشته یکی از گلزن ترین بازیکنان فوتبال ایران بوده و هواداران انتظار داشتند، دقایق بیشتری در دوحه به میدان برود که این اتفاق صورت نگرفت.
مهدی طارمی (۳۱)
مهدی که از فصل بعد او را با پیراهن آبی و سیاه اینتر میلان تماشا خواهیم کرد، حضورش در فوتبال ایتالیا باعث میشود تا انتظارات از او بالاتر رود و حتی طارمی را در کنار سردار آزمون برای رقابت در جام ملت های آسیا 2027 عربستان، آمادهتر از همیشه بخواهیم.
علی علیپور (۲۸)
علیپور در پرتغال نتوانست روزهای درخشانی را که در پرسپولیس داشت را تکرار کند و اکنون امید دارد تا در بازگشت به ایران، اثرگذاری خود را به نمایش بگذارد.
شهریار مغانلو (۲۹)
شهریار تحت عنوان آقای گل فوتبال ایران در سپاهان روزهای پر فراز و نشیبی داشت ولی در قطر، نتوانست از سردار آزمون و مهدی طارمی برای حضور در ترکیب تیم ملی سبقت بگیرد.
شهاب زاهدی (۲۸)
شهاب پرسپولیسیها پیش تر به عنوان یک لژیونر در لیگ اوکراین پیراهن تیم ملی ایران را به تن کرده ولی از زمان حضورش در فوتبال ایران عملکردی که بخواهد او را ملی پوش کند نداشته که پرسپولیس و شهاب میتوانند این مسیر را ادامه دهند.
مهدی عبدی (۲۵)
مهاجم پرسپولیس که به صورت قرضی در تراکتور بازی میکند، آگاه است که برای حضور در جمع ملی پوشان باید عملکردش را تقویت کند ولی دور نیست روزی که او هم پیراهن سفید تیم ایران تن کند.
محمد آزادی (۲۴)
زمانی که در آلومینیوم اراک برای این تیم گلزنی میکرد، رسانهها او را به عنوان یک پدیده برای تیم ملی ایران عنوان میکردند اما دعوت نشدنش و انتقال او به نساجی قعرنشین، به نظر آزادی را از اردوی تیم ملی دور کرده است.
کسری طاهری (۱۷)
کسری طاهری متولد ۱۳۸۵ ، مهاجم با استعداد از دیار یاسوج که در حال حاضر بازیکن تیم فوتبال نوجوانان فولاد مبارکه سپاهان و بازیکن تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران است که در جام جهانی زیر هفده سال مقابل برزیل نیز گلی خاطره انگیز به یاد گذاشت.
کاوه ظهیرالاسلام (۲۱)
مهاجم سنت ترویدن بلژیک که اصالتی ایرانی-آمریکایی دارد، در این تابستان راهی بلژیک شده و در 13 بازی، 5 گل برای این تیم ثبت کرده است.
دنیس اکرت (۲۷)
دنیس در سال های اخیر به عنوان یک بازیکن آلمانی-اسپانیایی که تابعیت ایرانی دارد، در سلتا و اینگولشتات به میدان رفته و حالا در یونیون سن ژیلوای بلژیک در 16 بازی 8 بار گلزنی کرده تا چهره اثرگذار صدرنشین بلژیک باشد.
پاسخ ها