به گزارش گروه وبگردی اخبار ،خامه قسمتی از شیر است که حاوی چربی بالایی است و به وسیله روشهای خامه گیری از شیر جدا میشود. در روش سنتی از رویه بستن شیر خامه تهیه میشود.
خامه صبحانه به روش سنتی به دو روش تهیه میشود.
روش اول: ابتدا شیر در یک ظرف کم عمق بریزید و آن را گرم کنید و بعد آن را به حال خود رها کنید و بعد از ۲۴ تا ۳۶ خامه را از سطح شیر بردارید.
روش دوم: شیر را به کمک یخ در ظرفهای بزرگی خنک کنید، بعد از ۱۲ ساعت خامه آن را میگیرند. این روش ناقص هستند، زیرا حدود ۲ تا ۳ گرم (بعضی مواقع تا ۱۰ گرم) چربی در هر لیتر شیر باقی میماند.
شیر: به مقدار لازم
برای تهیه خامه صبحانه ابتدا شیر محلی را درون قابلمهای مناسب بریزید.
قابلمه را روی حرارت با شعله ملایم قرار دهید تا شیر به دمای جوش برسد و بعد از اینکه شیر جوشید اجازه بدهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر هم با شعله ملایم بماند. در مرحله بعدی طرز تهیه خامه صبحانه بعد از این مدت زمان قابلمه شیر را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا شیر به خوبی خنک شود و روی آن بسته شود.
سپس سرشیر را به آرامی از روی شیر بردارید.
سرشیر را درون ظرفی مناسب بریزید.
ظرف حاوی سرشیر را به مدت چند ساعت داخل یخچال قرار بدهید سپس آن را از یخچال بیرون آورده و با کمک همزن با دور کند یا چنگال سرشیر را هم بزنید تا فرم بگیرد و سفت شود.
به محض اینکه خامه به غلظت مناسب رسید و فرم گرفت هم زدن آن را پایان دهید اگر هم زدن را ادامه بدهید خامه تبدیل به کره محلی میشود.
منبع: عصرایران
پاسخ ها