سردار آزمون، مهاجم ایرانی باشگاه لورکوزن آلمان، این روزها از سوی عدهای مورد شماتت قرار گرفته که در آخرین گفتوگوی تلویزیونیاش بحث را جنسیتی کرده و اظهاراتی داشته که به مذاق دختران ایرانی خوش نیامده است
روزنامه شرق: سردار آزمون، مهاجم ایرانی باشگاه لورکوزن آلمان، این روزها از سوی عدهای مورد شماتت قرار گرفته که در آخرین گفتوگوی تلویزیونیاش بحث را جنسیتی کرده و اظهاراتی داشته که به مذاق دختران ایرانی خوش نیامده است. ماجرا مربوط به زمانی است که او به شوخی به بینی علیرضا بیرانوند گیر میدهد و میگوید: «مگه من دخترم که دماغم رو عمل کنم؟ به علی (بیرانوند دروازهبان تیم ملی) هم میگویم اگر تو هم دماغت را عمل کنی اسمت میشه زهرا». او در همین گفتوگو کنایهای به مصوبه جدید ثبتاحوال زد که مقرر شده اسامی لشکری و نظامی را تغییر دهند. «مثل اینکه اسم سردار هم ممنوع شده و لابد اسم من هم باید بشود سارا». این جملات در چند روز اخیر در فضای مجازی بازتاب داشته و عدهای سردار را به دلیل جملاتی که ضد زنان به کار برده مورد نقد قرار دادهاند. اگرچه بخشی از دلخوری بهوجودآمده در این بخش درست است ولی آنهایی که فعالیتهای سردار آزمون را دنبال میکنند، به خوبی میدانند او یکی از سلبریتیهای ایران است که بهصورت عملی حامی حقوق زنان است و در این مورد شبیه به بسیاری، فقط شعار سر نمیدهد. سردار آزمون شاید ناخواسته و بیشتر از روی فضایی توأم با طنز وارد مبحث مذکور شده وگرنه کیست که نداند او حداقل در دو سه سال گذشته حسابی هوای زنان را خاصه در امر ورزش داشته است. سردار آزمون یکی از اولین چهرههای فوتبالی ایران است که رسما به عنوان مالک یک باشگاه والیبال زنان، در ورزش ایران کار کرده است. او قبل از اینکه وارد این عرصه شود، ورزش اسبدوانی را بهطور حرفهای نه بهعنوان یک سوارکار بلکه به عنوان یک مالک دنبال کرده است. سریک، اسب مورد علاقه سردار در رقابتهای بینالمللی حضور دارد و اتفاقا سوارکار آن هم یک خانم است. سردار هم با توجه به علاقهای که به اسبش، سریک، داشت، تصمیم گرفت تیمی در والیبال زنان با همان اسم تأسیس کند. او تمام اصول باشگاهداری را به طور اصولی دنبال کرد و به همراه پدر، مادر و همسرش، تیمی یکدست و مدعی ساخت. مدل باشگاهداری سردار آزمون برگرفته از اروپاییها بود و علاوه بر فراهمکردن امکانات لازم برای تیمش، سعی در پرداخت دستمزد مناسب و البته پاداشهای درخور توجه داشت. سردار گفته بود میخواهد کاری کند تا دختران گنبدی به چیزی که استحقاقش را دارند، برسند. تجربه او موفقیتآمیز بود و سردار بههمراه دخترانش به فینال سوپرلیگ زنان ایران هم رسید. اتفاقات بازی فینال و چیزی که آزمون اسمش را ناداوری گذاشت، باعث شد دست تیمش از عنوان قهرمانی کوتاه بماند. آن اتفاق باعث شد سردار آزمون ابراز ناراحتی و اعلام کند قصد ندارد دیگر در عرصه والیبال تیمداری کند. خبری ناراحتکننده برای دختران والیبال ایران که امیدوار بودند با ادامه چنین روندی، این لیگ حسابی سروسامان بگیرد و در ردهای بالاتر، والیبال زنان ایران پیشرفتی بیشتر کند. سردار آزمون ناامیدانه از لیگ والیبال زنان ایران کنار کشید ولی آن مورد باعث نشد تا حمایت سردار از ورزش زنان ایران از بین برود. چند ماه بعد از آن ماجرا، انتشار یک استوری از فرزانه فصیحی، قهرمان دوومیدانی زنان ایران، مشخص کرد که سردار آزمون در این زمینه هم حمایتهایی داشته است. فصیحی بعد از قهرمانی در رقابتهای داخل سالن قهرمانی آسیا که اتفاقا حواشی زیادی هم برایش به همراه داشت، با انتشار یک استوری، تشکر ویژهای از سردار آزمون، ستاره و مهاجم تیم ملی ایران کرد و نوشت که «کلی تشکر به کلی آدم بدهکارم، اول از همه به مردم ایران و بعد از آن به سردار آزمون که چراغخاموش، هوای خیلیها رو داره، دم شما گرم».
برای روشنشدن این بحث که هنوز حمایتهای سردار از دختران و ورزش زنان ایران ادامه دارد، کافی است به مرور اخباری پرداخت که هفته گذشته درباره سردار آزمون و فعالیتش در عرصه دوچرخهسواری منتشر شد؛ او تصمیم گرفت یک مسابقه دوچرخهسواری برای زنان ایرانی برگزار کند و جایزه ۱۵۰ میلیون تومانی آن را بر عهده بگیرد. جوایزی که سردار تصمیم گرفت آن را بین نفرات اول تا نهم هر ماده تقسیم کند. این مسابقه در سه ماده اسکرچ، کایرین و دور حذفی و در دو رده جوانان و بزرگسالان برگزار شد که سردار در مراسم اهدای جوایز تمامی ردهها حضور داشت و با نفرات برتر عکسی به یادگار هم گرفت. سردار بعد از اتمام همان رقابتها از این گفت که زنان ایرانی لیاقت دیدهشدن را دارند. «بشخصه خیلی علاقه دارم از ورزش بانوان حمایت کنم و عمل هم کردم. کسانی که میتوانند از ورزش بانوان مخصوصا ورزشهایی که دیده نمیشوند اما لیاقت این را دارند که دیده شوند، حمایت کنند. این باعث میشود که پیشرفت را در این رشتهها ببینیم و من مطمئنم دوچرخهسواری در آینده پیشرفت بسیاری خواهد داشت». سردار در پاسخ به این پرسش که فکر میکند حضورش زمینهای شود تا ورزشکاران شاخص یا دیگر فوتبالیستها هم ترغیب شوند تا به ورزش بانوان کمک کنند، هم گفت: «قطعا اما این تصمیم فردی است. هر انسانی با هر جایگاهی که دارد، میتواند به جامعه ورزش بانوان کمک کند. بانوان ما لیاقت و استعداد دیدهشدن را دارند».
آزمون پیش از این هم نقش پررنگی در داستان حضور زنان در ورزشگاه داشته و همواره با استوری و پستهای حمایتی نشان داده از این ماجرا غافل نمانده است. آزمون پیشتر در اتفاقی که برای زنان تماشاگر فوتبال در مشهد رخ داد و با اسپری فلفل مانع از ورود آنها به ورزشگاه شدند، واکنش تندی داشت و با انتشار تصویری از دستنوشته یک هوادار، از فیفا خواسته بود به این مسئله ورود کند. البته که او یکی از چهرههایی بود که در جریان اعتراضات نیمه دوم سال گذشته هم بارها بر رعایت حقوق زنان ایرانی تأکید کرده بود. سردار آزمون حتی یک بار با انتشار پستی آتشین به سیم آخر زد و از این گفت که اگر با این پست از تیم ملی کنار گذاشته شود، فدای یک تار موی زنان ایرانی. موردی که باعث شد حرف و حدیث بسیاری درباره حضور یا عدم حضور او در جام جهانی مطرح شود و شایعات خطخوردنش به گوش برسد؛ امری که البته کارلوس کیروش، سرمربی وقت تیم ملی ایران آن را تکذیب کرد و سردار هم نهایتا برای تیم ملی ایران در قطر به میدان رفت و بازی کرد.
پاسخ ها