به گزارش گروه استانهای اخبار از اهواز ، داریوش بهارلویی مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به افزایش چشمگیر ورودی آب به سدهای استان، گفت: بیش از نیم میلیارد مترمکعب سیلاب از حوضههای بالادست خوزستان وارد سدهای این استان شده، اما حجم کافی در مخازن سدها برای مهار این سیلابها وجود دارد.
او افزود: در پی بارندگیهای شدید در حوضههای آبریز منتهی به خوزستان از دیروز، ورودی آب به سدهای دز، کارون و کرخه افزایش چشمگیری داشته است.
بهارلویی اظهار داشت: حداکثر دبی ساعتی ورودی به سد دز ۴ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه، در سد کرخه ۲ هزار و ۱۰۰ مترمکعب در ثانیه، در سد کارون ۴، یک هزار و ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه و در سد مارون ۱۱۲ مترمکعب درثانیه بوده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه بیش از نیم میلیارد مترمکعب سیلاب وارد سدهای خوزستان شده، تصریح کرد: در ۸ ساعت گذشته متوسط ورودی به سد دز ۳ هزار و ۴۰۰ مترمکعب درثانیه، سد کرخه ۲ هزار و ۱۰۰ مترمکعب درثانیه، سد کارون۴، ۴ هزار و ۲۰۰ مترمکعب در ثانیه و سد مارون ۸۰ مترمکعب درثانیه بوده است.
مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان افزود: در حال حاضر حجم کلی ذخیره آب در سدهای کرخه ۳.۳ میلیارد مترمکعب، دز ۱.۵ میلیارد مترمکعب، مجموعه سدهای حوضه کارون ۳.۲ میلیارد مترمکعب و سد مارون ۴۲۲ میلیون مترمکعب است.
او اذعان داشت: خروجی سدها هنوز تغییری نداشته و هم اکنون خروجی سد دز ۲۴۰ مترمکعب در ثانیه، مارون ۱۰ مترمکعب در ثانیه و گتوند (کارون) ۲۰۰ مترمکعب درثانیه و سد کرخه ۳۵۰ مترمکعب در ثانیه است که خروجی سد کرخه امروز به ۴۰۰ مترمکعب افزایش مییابد.
داریوش بهارلویی بیان کرد: رواناب ورودی به سد کرخه کمتر از پیشبینیها بوده، اما با تثبیت ورودیها در سه روز آینده میتوان برآورد دقیقتری داشت.
او همچنین با بیان اینکه سدهای استان ۸.۳ میلیارد مترمکعب حجم خالی دارند، تاکید کرد: سدهای خوزستان آمادگی مهار سیلابهای ورودی را دارند و جای نگرانی از این بابت وجود ندارد.
بهارلویی درباره تصاویر منتشر شده از وقوع سیلاب در استانهای بالادست خوزستان، اظهار داشت: این سیلابها در پیش بینیها لحاظ شده و مخازن سدهای استان میتوانند آنها را کنترل کنند.
او تصریح کرد: سدهای خوزستان نسبت به مدت مشابه پارسال در شرایط بهتری هستند، در هفتم اسفند پارسال حجم خالی سدهای استان ۳.۷ میلیارد مترمکعب بوده که ۴۵کمتر از نصف حجم خالی فعلی در سدهاست.
این مقام مسئول ادامه داد: پس از سیلاب، خروجی سدها در حد تاب آوری رودخانهها افزایش مییابد تا آمادگی برای بارشهای آینده و سیلابهای بهاره در آنها ایجاد شود.
بهارلویی گفت: احتمال آبگرفتگی در خوزستان بسیار کم است، زیرا میزان خروجی سدها بر اساس تاب آوری رودخانهها تنظیم شده، تاب آوری رودخانه کرخه ۴۰۰ مترمکعب در ثانیه و دز ۷۰۰ تا یک هزار مترمکعب درثانیه است.
بر اساس این گزارش، هواشناسی خوزستان با پیش بینی بارندگی از دوشنبه تا چهارشنبه، نسبت به سیل و طغیان رودخانهها هشدار داده است. اداره کل مدیریت بحران خوزستان نیز از روز یکشنبه گذشته در استان حالت آماده باش اعلام کرده است.
پاسخ ها