به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از سنندج ، رضا رحمانی عصر شنبه در حاشیه بازدید از مرز سیرانبند بانه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه توجە ویژە بە تجارت در مرزها داریم و سیاست دولت کمک بە بهبود معیشت و زندگی مرزنشینان است، اظهار داشت: عمده دلیل این سفر ما به استان کردستان، بازگشایی این سه بازارچه و رونمایی از سایت ثبت آماری کالاها در این بازارچهها است.
او با بیان اینکه پیشتر روال این بود که کالاها در این بازارچهها باید ثبت سفارش میشدند، افزود: مسوولان استان و فعالان منطقه گزارش دادند که ثبت سفارش در بازارچهها امکانپذیر نیست و پیشنهاد ثبت آماری برای رفع ئمشکلات ارائه دادند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: از طرف وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و کشور این پیشنهاد مطرح شد که مورد استقبال دولت قرار گرفت و شخص رییس جمهوری هم از آن حمایت کردند.
رحمانی با اشاره به اینکه مصوبه قبلی اصلاح شد و از امروز به طور پایلوت در سیرانبند فعالیت شروع میشود، اضافه کرد: همزمان بازارچههای مرزی مله خورد سروآباد و خانم شیخان مریوان نیز بازگشایی میشود ضمن اینکه خروج تجمیعی برخی اقلام هم مجاز اعلام شده است.
او با بیان اینکه تمهیدات و تسهیلات دیگری هم در خصوص واردات از این طریق اتخاذ شده که به نفع مردم منطقه و کشور است، یادآور شد: قرار بود امروز یک محموله کالا از بازارچه سیرانبند ترخیص شود که بخاطر وضعیت نامساعد جوی این امکان فراهم نشد.
رحمانی به وجود روحیه تسهیلگری در استان نیز اشاره کرد و گفت: در شرایط جنگ اقتصادی موجود کشور نیازمند روحیه همکاری و تسهیلگری بیشتری است.
او با بیان اینکه از امروز رسما بازارچههای موقت غیر رسمی در چهار استان از جمله کردستان آغاز بکار میکنند، افزود: در شرایط جدید به جای ثبت سفارش ثبت آماری صورت میگیرد و واردات ۱۰۰ قلم کالا به صورت تجمیعی امکان پذیر خواهد بود و همه دستگاههای مرتبط با این موضوع ساز و کارهای لازم و امکانات مورد نیاز را فراهم کردند که این امر میتواند تاثیر زیادی در بهبود معیشت مرزنشینان داشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در شرایط فعلی ما نگاه ویژهای به توسعه تجارت در مرزها داریم و صادرات پیشران اقتصاد ما و موتور محرکه تولید ملی به شمار میرود، ادامه داد: تجارت در مرز فرصتی است تا ما بتوانیم برخی از اقلام مورد نیاز کشور را از این طریق تامین کنیم.
او با اشاره به اینکه بانه سرزمین فرصتهای اقتصادی است، تاکید کرد: منطقه ویژه اقتصادی بانه فرصت و امکانی برای سرمایه گذاران و تولید کنندگان است و ما تلاش میکنیم با تزریق اعتبارات مناسب آن را برای فعالیتهای اقتصادی و تولیدی در آینده نزدیک آماده کنیم.
رحمانی در ادامه به کاهش ۳۱ درصدی کالاهای مصرفی در آغاز سال نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تصمیم گرفته شد تا سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی کم و کالای تولید و ساخت کشور جایگزین شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت روز شنبه از تهران به فرودگاه تبریز و از آنجا به صورت زمینی به شهرستان سقز در استان کردستان سفر کرده است.
پاسخ ها