غذایی عربی- لبنانی که هم میتوان گرم و هم سرد با نان پیتا( تافتون) به عنوان پیش غذا سرو کرد.
برای آماده کردن مواد ساخت و پخت عدس بل حمود تقریبا ۵۵ دقیقه زمان نیاز دارید.
آماده سازی مواد: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۴۵ دقیقه
مواد لازم:
مخصوص ۸ تا ۱۰ نفر
۶۵۰ گرم عدس سیاه، معادل ۳ فنجان( بهترین جایگزین برای آن عذس سبز فرانسویست)
۱ لیتر آب
۲ عدد سیبزمینی، پوست کنده، خردشده
۲ قاشق سوپخوری آرد
۶ حبه سیر، له شده
¼ فنجان گشنیز، خردشده
¼ فنجان آب لیمو
کمی نمک
کمی فلفل
طرز تهیه:
عدسها را با آب به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بگذارید تا بپزند. سیبزمینیها را بیافزائید و اجازه دهید ۱۵ دقیقهی دیگر با هم بپزند، هر از گاهی مواد را هم بزنید تا عدسها نرم شوند.
سیر و گشنیز را با ۱ قاشق سوپخوری روغن زیتون سرخ نمائید تا نرم شوند. سپس به عدس را بیافزائید.
آرد را در ۲ قاشق سوپخوری آب حل کنید و به عدس اضافه نمائید.
اجازه دهید همه مواد به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند، هر از گاهی آنها را هم بزنید تا نسوزند و نچسبند. پیش از سرو آب لیمو را به آن بیافزائید.
این غذا را هم میتوان گرم و هم سرد با نان پیتا( تافتون) به عنوان پیش غذا سرو نمود.
مجبوس یا مکبوس یک غذای عربی است که مخلوطی از پلو با ادویه های مختلف بهمراه مرغ می باشد. با درست کردن این غذا طعم و مزه ای متفاوت را تجربه می کنید.
برای تهیه مجبوس یا مکبوس نیازمند این مواد هستید:
مواد لازم:
6 لیوان/ برنج
1/2 لیوان/ لپه
1 قاشق مرباخوری/ زعفران
1/4 لیوان/ گلاب
2 کیلو/ مرغ
1 عدد اندازه بزرگ/ پیاز
6 -8 عدد/ میخک
2 شاخه/ دارچین
10 عدد/ هل
2 عدد/ لیمو عمانی
4 -5 عدد/ برگ بو
1/2 قاشق مرباخوری/ زردچوبه
1/2 1 قاشق مرباخوری/ نمک
1/2 لیوان/ روغن ذرت
مخلوط پیاز:
2 قاشق غذا خوری/ روغن مایع
2 عدد اندازه بزرگ/ پیاز خرد شده
2 قاشق مرباخوری/ ادویه مخلوط
1 قاشق مرباخوری/ پودر لیمو عمانی
1/4 لیوان/ کشمش
1/2 قاشق مرباخوری/ نمک
الدقوس:
4 عدد اندازه بزرگ/ گوجه فرنگی
2 حبه/ سیر
1/2 لیوان/ آب
1 قاشق مرباخوری/ نمک
1/4 قاشق مرباخوری/ فلفل سیاه
1/2 قاشق مرباخوری/ فلفل قرمز تند
2 قاشق غذاخوری/ رب گوجه
طرز تهیه:
1- برنج را در آب نمک ولرم برای یک ساعت یا بیشتر بخوابانید.
2- لپه را در آب بخیسانید. زعفران را در یک لیوان کوچک با گلاب مخلوط کنید و کنار بگذارید.
3- مرغ را در قابلمه ای بزرگ گذاشته آب، پیاز، میخک، هل، لیمو عمانی، برگ بو، زردچوبه و نمک را روی آن بریزید. در قابلمه را ببندید و بگذارید برای 40-45 دقیقه روی حرارت متوسط بپزد.
4- مرغ را از آب جدا کرده، آب آن را صاف کنید.
5- لپه را در یک قابلمه ی کوچک روی حرارت متوسط بپزید ولی نگذارید خیلی نرم شود.
6- در یک تابه ی پهن پیاز را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. کشمش، لپه، ادویه، لیمو عمانی، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و هم بزنید.
7- در یک تابه ی پهن دیگر، مرغ را در روغن داغ سرخ کنید.
8- روغن سرخ کردن مرغ را در یک قابلمه ی بزرگ ریخته، آن را خوب داغ کنید. برنج را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید. آب مرغ را به برنج اضافه کنید طوری که ارتفاع آن بالای برنج 2 سانتی متر باشد. اگر کم بود کمی آب اضافه کنید. برنج را روی حرارت زیاد بگذارید تا آب را به خود بگیرد.
9- برنج را به شکل هرم درآورید و چند عدد سوراخ روی سطح آن ایجاد کنید. مخلوط زعفران و گلاب را در این سوراخ ها بریزید. مخلوط پیاز را روی یک طرف برنج بریزید. در قابلمه را محکم ببندید و آن را روی حرارت خیلی کم برای تقریباً یک ساعت قرار دهید تا برنج کاملاً پخته شود.
10- گوجه فرنگی را در آب داغ برای چند دقیقه بگذارید. پوست آن را بکنید.
11- در مخلوط کن گوجه فرنگی، سیر و آب را با هم مخلوط کنید.
12- در یک قابلمه ی کوچک مخلوط را بریزید و به آن فلفل سیاه، فلفل قرمز و رب گوجه اضافه کرده، روی حرارت کم برای 20-25 دقیقه بگذارید تا سس غلیظ شود.
13- مخلوط پیاز را جدا کنید. برنج را هم بزنید تا زعفران در آن پخش شود. برنج را در ظرف سرو بکشید و روی آن مرغ را بچینید. مخلوط پیاز را روی مرغ و برنج بریزید. و در کنار آن دقوس را سرو کنید.
سوسیس بندری از جمله غذاهای ساده و سریع نونی و بسیار پرطرفدار است که معمولا افراد آن را از بیرون از منزل به صورت ساندویچ تهیه میکنند. ساندویچ سوسیس بندری با اصالت جنوبی معمولا ساندویچی تند و تیز است و برای درست کردن آن لازم است حتما فوت و فن و ادویههای مخصوص آن را در اختیار داشته باشید.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در کشورهایی مثل ایتالیا هم سوسیس بندری یک غذای پرطرفدار است و با نام خوراک سوسیس و فلفل مشهور است. طرز تهیه اصلی سوسیس بندری به روش خانگی و به سبک رستوران و ساندویچیهای مشهور را بخوانید.
مواد لازم برای ۶ نفر
طرز تهیه
طرز پخت سوسیس بندری واقعا ساده است. ابتدا پیازها را خلالی و یکدست خرد کنید که موقع سرخ کردن نسوزند. وقتی پیازها سبک و سرخ شدند رب گوجه فرنگی و ادویهجات را اضافه کنید تا طلایی شوند و طعم خامی آنها گرفته شود. مراقب باشید رب و ادویهها نسوزند. وقتی روغن به رنگ نارنجی درآمد شعله گاز را خاموش کنید. حالا سوسیسهای به صورت اُریب یا حلقهای خرد شده را جداگانه سرخ کنید.
میتوانید برای درست کردن این غذا از سوسیس خانگی استفاده کنید. طرز تهیه سوسیس خانگی با گوشت یا مرغ را در اینجا بخوانید. وقتی سوسیسها کمی سرخ شدند (سوسیس برای خوراک سوسیس بندری نباید خیلی سرخ شود، یک تفت ساده کافی است چوت باید نرم باشد) به سس آماده شده با رب و پیاز و ادویه اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله ½ لیوان فرانسوی دستهدار آب جوشیده ولرم به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. درب ظرف را بگذارید تا روی شعله ملایم گاز سوسیس بندری خوب جا بیفتد.
فوت و فن طرز تهیه اصلی سوسیس بندری
اگر طعم سیب زمینی را در سوسیس بندری میپسندید سیب زمینیها را حبه قندی خرد و جداگانه سرخ کنید و همراه با سوسیسهای سرخ شده به سس اضافه کنید و اجازه دهید سوسیس بندری خوب جا بیفتد. اگر هم سوسیس بندری بدون سیب زمینی دوست دارید به همین روش گفته شده در طرز تهیه عمل کنید.
طرز تهیه اصلی سوسیس بندری خانگی مجلسی به سبک رستورانی به همین ترتیبی است که گفته شد. اما اگر طعم قارچ و پنیر پیتزا را هم میپسندید قارچها را جداگانه تفت دهید و همراه با سوسیس سرخ شده به سس اضافه کنید. پنیر پیتزا را هم در مرحله درست کردن ساندویچ و در حالی که مایه سوسیس بندری داغ است روی محتویات ساندویچ بریزید تا آب شود. این طرز تهیه سوسیس بندری با قارچ و پنیر پیتزا است.
اگر میخواهید ساندویچ سوسیس بندری را مثل بیرون درست کنید یک عدد فلفل دلمهای سبز یا قرمز را هم خیلی ریز یا در صورت دلخواه به صورت خلالی خرد کنید و در مرحله تفت دادن پیازها و وقتی پیازها تا حدودی سرخ شدند به آن اضافه کنید.
برای ادویه سوسیس بندری یک قاشق چایخوری ادویه کاری هم میتوانید به ادویه این غذا اضافه کنید.
سوسیس بندری اصلی تند و تیز است. اما میزان تندی سوسیس بندری به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
هر چه مقدار پیاز سرخ شده در سوسیس بندری بیشتر باشد طعم آن لذیذتر میشود.
آشنایی باغذاهای لبنانی
گردآوری : الکوثر/ مجله کورش
پاسخ ها