به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی اخبار ، نشست كميته پدافند غيرعامل کشور با حضور سردار دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و دکتر ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، مهدی جمالی نژاد رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور،حسين قاسمي، مديركل امور مرزی و پدافند غيرعامل وزارت کشور و جمعی از مدیران و مسئولان وزارت کشور و سازمان پدافند غیرعامل کشور با موضوع بررسی راهكارهاي ارتقاي پدافند غيرعامل برگزار شد.
در این جلسه سردار دکتر غلامرضا جلالی با بیان اینکه وزارت کشور از نظر تلاش و فعالیت در حوزه پدافند غیرعامل و ایجاد هماهنگی در استانها رتبه برتر را کسب نموده است، تصریح کرد: کار در نهادهای بینبخشی، سختیهای خاص خود را دارد زیرا نیازمند تعامل و هماهنگی با سایردستگاهها و بکارگیری همه ظرفیتهای ملی است تا به نتیجه مطلوب برسیم.
وی با بیان اینکه تمرکز اقدامات سازمان پدافندغیرعامل روی تهدیدات انسانساخت است و این تهدیدات از فناوری به شدت تاثیر میپذیرند، گفت: هر فناوری که تغییر میکند هم عرصههای فرصت و خدمترسانی ایجاد میشود و هم تهدیداتی را در ذات خود به همراه دارد، از همین رو مواجه با فناوری پیچیده میشود. در واقع وقتی با فناوریهای نو در زیرساختها رو به رو هستیم با ترکیب و اختلاطی از تهدید و فرصت مواجهیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه تهدیدات در حال حرکت به سمت تهدیدات ترکیبی است، تصریح کرد: در این شرایط، مدل نوینی از جنگ را شاهد خواهیم بود که در آن تاکید و تمرکز دشمن بر مولفههای قدرت خود متناظر با نقاط ضعف ماست. به یک معنا هر کجا دشمن از ما قویتر باشد آنجا محلی است که برای ضربهزدن انتخاب میکند.
سردار دکتر جلالی با بیان اینکه هرجا بتوانیم به چنین تهدیداتی پاسخ بدهیم بازدارندگی ایجاد میشود، تصریح کرد: یکی از مدلهای جدید تهدیدات ترکیبی، ترکیب حوزه رسانه با تهدیدات است.
وی با اشاره به اینکه کارکرد اصلی وزارت کشور، اداره مردم در تمامی شرایط است، متذکر شد: از همین رو به اعتقاد من باید در وزارت کشور در مورد نگاه کنونی که در موضوعات پدافند غیرعامل صرفا به تجهیزات و سازهها توجه دارد بازنگری صورت گیرد و موضوعات مردممحور و رسانه مورد تاکید و توجه بیشتری باشد.
سردار دکتر جلالی همچنین از پیشنهاد ایجاد یک الگوی یکپارچه امنیت، دفاع و پدافند غیرعامل در مناطق حساس کشور استقبال کرد و گفت: این یکپارچهسازی سبب می شود تا هزینه ها کاهش پیدا کرده و هماهنگیها بین دستگاه ها ارتقا یابد.
ذوالفقاری: وزارت کشور مسئولیت سنگینی در حوزه پدافند غیر عامل دارد
حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی و رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت کشور نیز در این نشست گفت: پدافند غیرعامل روزبهروز از اهمیت بیشتری برخوردار میشود و علیرغم اینکه، در چند سال گذشته بیشتر در بحثهای نظری بوده است، اما امروز در بعضی زمینهها اتفاقاتی میافتد که این اهمیت و توجه عملی و علمی به مسئله پدافند غیرعامل را در جامعه و سازمانها و نهادهای کشور کاملا روشن میکند.
براساس گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، وی افزود: وزارت کشور در ارتباط با پدافند غیرعامل دو وظیفه دارد. یک بخش اینکه، وزارت کشور، باید در این زمینه چه کار کند و یک وظیفه و شأن دیگر آنکه، به لحاظ جایگاهی که دارد و نقشی که استانداران و فرمانداران در مناطق کشور دارند، چه مأموریتهای را میتواند دنبال کند.
معاون امنیتی وزارت کشور در ادامه گفت: متأسفانه یکی از مشکلات مهم در ساختار کشور که در حوزه تصمیمگیری و تصمیمسازی با آن مواجه هستیم، مسئله موازیکاری است. بخشهای مختلف اجرایی در کشور اشرافی به حوزههای وظایفی یکدیگر ندارند. هر بخشی به صورت جزیرهای و جدا از هم عمل میکند.
ذوالفقاری با اظهار اینکه در چنین ساختار تصمیمگیری، انرژیها هدر میرود و به جای همافزایی، شاهد پراکندهکاری و موازیکاری میشویم، گفت: باید شرایط را به سمتی ببریم که همه نهادها در ارتباط توأمان با هم و به صورت شبکهای عمل تا نتیجه مورد نظر حاصل شود.
وی در همین راستا گفت: باید به سمت نزدیکی فکری حرکت کنیم و سازمانها و نهادهای تصمیمگیر را به سمت هدفی واحد معطوف کنیم.
معاون وزیر کشور با اشاره به مدل اربعین به عنوان مدلی موفق در عرصه مدیریتی و خدماترسانی موفق به مردم و زائرین، گفت: در اربعین فضایی ایجاد کردیم که از همه ظرفیتهای موجود استفاده کنیم. از منظری این تدبیر را در ستاد اربعین به کار بردیم که به جای ظرفیتسازی جدید از ظرفیتهای موجود و ممکن بهترین و بیشترین استفاده را ببریم.
حسين قاسمي، مديركل امور مرزي و پدافند غيرعامل كشور نیز در ادامه این نشست با بيان اينكه وزارت كشور نقش حساسي در امنيت و آسايش عمومي كشور دارد؛ گفت: وزارت كشور به عنوان نهادي كه متولي امنيت داخلي در كشور است، نقش كليدي در پدافند غيرعامل كشور دارد و از منظري عامل هماهنگي بين همه دستگاههاي اجرايی در كشور در حوزه پدافند غيرعامل است.
مديركل امور مرزي وزارت کشور با اظهار اينكه ايران از حیث چهار فاكتور موقعيت منطقه اي، منابع انرژي، منابع معدني و منابع انساني از مزيت ويژه اي در سطح جهاني برخوردار است؛ گفت: به سبب همين امتيازات ويژه كشورمان در معرض انواعي از تهديدات قرار دارد و بايستي براي حراست از امنيت كشورمان متناسب با تهديدات عمل كنيم.
مديركل امور مرزي وزارت کشور در ادامه گفت: تهديدات منطقهاي و جهاني عليه كشورمان بر زيرساخت هاي حياتي و حساس امري واضح و مبرهن است و براي همين ضرورت توجه به اين تهديدات و پيشگيري از عملياتي شدن آن احساس مي شود.
قاسمي با بيان اينكه در عصر جديد براي مصون ماندن از اين تهديدات نمي توان صرفا متكي به سلاح هاي جنگي و ابزار سخت قدرت شد؛ گفت: امروزه نيازمند بهره گيري از ظرفيت هاي پدافند غيرعامل براي مقابله با دشمن هستيم.
مديركل پدافند غيرعامل وزارت كشور در ادامه سخنانش به مساله دفاع پرداخت و گفت: دفاع يك مفهوم يكپارچه است كه شامل دو بخش دفاع عامل و غيرعامل است. دفاع عامل به هرگونه طرحريزي و اقدامات دفاعي كه مستلزم بكارگيري سلاح و تجهيزات جنگي باشد؛ گفته مي شود. در برابر آن، دفاع غيرعامل به هرگونه برنامه ريزي كه موجب كاهش آسيب پذيريهای زیرساختها، سامانه ها و اماکن و تاسیسات ارزشمند در مقابل تهديدات نظامی دشمن و باعث افزايش پايداري و تداوم فعاليت هاي مورد نیاز مردم گرديده و مستلزم بكارگيري تسلیحات نيست، اطلاق مي شود.
مديركل پدافند غيرعامل وزارت كشور در ادامه به تشريح دفاع غيرعامل پرداخت و اشاره كرد: تهديد شناسي عنصر محوري پدافند غيرعامل است. قصد اصلي دشمن در نسل چهارم جنگ ها، نابودي زيرساختهاي حياتي و حساس در كشور هدف است تا مقاومت مردم كاهش يافته تا سريعتر تسليم شوند. براي همين هدف اصلي پدافند غيرعامل استمرار فعاليت هاي زيربنايي، تامين نيازهاي حياتي از قبيل آب، برق و سوخت براي مقابله با دشمن و افزايش تاب آوري مردم است.
مديركل امور مرزي پس از تبيين اهداف اصلي پدافند غيرعامل به ذكر فوايد اين روش دفاع پرداخت و گفت: پدافند غيرعامل پايدارترين و ارزان ترين روش دفاع است اهدافي صلح طلبانه را دنبال مي كند.
قاسمي در ادامه به مستندات و ضوابط حاكم بر پدافند غيرعامل در كشور اشاره كرد و گفت: در طي دهه اخير موضوع پدافند غيرعامل در صدر دستور كار نظام قرار دارد و در اين خصوص در برنامه چهارم توسعه، سياست هاي كلي پدافند غيرعامل، برنامه ششم توسعه، قانون بودجه سال ۹۸ به جد بر توجه به مقوله دفاع غيرعامل تاكيد شده است.
مديركل امور مرزي در پايان به نقش و جايگاه وزارت كشور در حوزه پدافند غيرعامل پرداخت و گفت: يكي از وظايف اصلي و ذاتي وزارت كشور تامين امنيت داخلي و مقابله با بحران ها است. در اين راستا اگر مجموعه اقدامات متصور در تعريف دفاع عامل را از وظايف نيروهاي مسلح تلقي كنيم، مباحث مربوط به «كاهش آسيب پذيريها، تداوم فعاليت هاي ضروري، ارتقاء پايداري ملي و تسهيل مديريت بحران» كه در تعريف جامع پدافند غيرعامل آمده است از جمله موضوعات مورد توجه وزارت كشور است كه همواره در راس برنامه ريزي ها و اقدامات قرار دارد.
قاسمي با تاكيد بر نقش بين بخشي وزارت كشور و ظرفيت اين مجموعه در استان ها و شهرستانها، خواستار توجهات بيشتر به نقش و كاركرد وزارت كشور در حوزه پدافند غيرعامل شد.
پاسخ ها