به گزارش گروه استان های اخبار ازقم ، سید رضا موسوی مشکینی مدیرکل حفاظت محیط زیست قم گفت: تالابها دارای کارکردها و اهمیت فوق العاده اکولوژیکی برای چرخه حیات بر روی کره زمین و مقابله با آلودگیهای زیست محیطی هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به میزبانی تالابهای استان از هزاران قطعه پرنده مهاجر در سال، تصریح کرد: تالابهای قم به ویژه تالاب مره و دریاچه نمک، نقش بسیار مهمی در مسأله گرد و غبار در مرکز کشور داشته و اگر بر اثر غفلت و بیتوجهی کاملاً خشک شوند، ۲۵ درصد از جمعیت کشور با این بحران جدی مواجه خواهند شد.
موسوی مشکینی با اشاره به وجود شش تالاب ارزشمند حوض سلطان، مره، بهشت معصومه، کوه نمک، غدیر اسب و دریاچه نمک در استان قم، این خطه را یکی از استانهای تالابی کشور دانست و افزود: حدود ۱۰ درصد از وسعت استان قم را تالابها تشکیل میدهند، اما با وجود بارندگیهای یکی دو سال گذشته، این تالابها همچنان در معرض خشکسالی قرار دارند.
او بر ضرورت برنامهریزی و اقدامات اساسی برای احیا و بهبود وضعیت تالابهای استان قم تأکید کرد و گفت: تخصیص حقابههای زیست محیطی و جلوگیری از برداشت بی رویه آب برای احیای تالابها و رودخانههای قم، مشکلاتی نیست که با تعارفات حل شود و همه دستگاههای اجرایی باید برای آن مشارکت و هماهنگی داشته باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم نسبت به آینده دریاچه نمک با وجود برخی طرحهای صنعتی بدون کارشناسی و تعیین اثرات زیست محیطی اظهار نگرانی کرد و گفت: برای دستیابی به توسعه و پیشرفت پایدار در استان قم باید توان اکولوژیکی این منطقه مورد توجه قرار گرفته و هرچه بیشتر بر روی صنعت گردشگری و صنایع سبز با فناوریهای نوین سرمایه گذاری انجام شود.
پاسخ ها