🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۵۰ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

امینی: شیوه اداره کشور آزمون و خطاست باید الگوی حکمرانی فعلی پوست اندازی شود

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب ۱۳ بهمن ماه با موضوع اقتصاد ایران راه پیموده شده و مسیر پیش رو برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی اخبار ، اقتصاد ایران راه پیموده شده و مسیر پیش رو امشب ۱۳ بهمن ماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور مجید شاکری کارشناس مسائل اقتصادی، سید جواد امینی عضو هیات علمی دانشگاه و علی مروی مدیر اندیشکده حکمرانی شریف بررسی شد.

سید جواد امینی کارشناس اقتصادی در ابتدا با اشاره به اینکه باید بتوانیم اقتصاد را مردمی کنیم گفت: برای واگذاری امور به مردم نیاز به اعتماد داریم لذا باید در برخی از امور سطح تصدی‌گری دولت کاهش پیدا کند و در سطح بالاتری باید ذهنیت‌ها و رهیافت‌ها را اصلاح کنیم.

او خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت‌های راهبردی جامعه و تجربیاتی که در طول۴۰ سال گذشته به دست آورده ایم مشخص شده است که هر کجا کار را به مردم سپرده ایم نتایج آن را به خوبی ملا حظه کرده‌ایم.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به چالش‌های پیش روی اقتصاد ایران افزود: متاسفانه با یکسری از مشکلات به لحاظ ساختاری، درونی و مدیریتی مواجه هستیم لذا باید در صدد اصلاح آن‌ها برایم تا بتوانیم به نتایج درستی دست پیدا کنیم.

امینی مدیر اندیشکده حکمرانی شریف با اشاره به اینکه نیاز به خودسازی در سطح الگو‌های حکمرانی داریم گفت: تزریق نفت به اقتصاد ایران مسکن است و آثار درد را از طریق تزریق نفت می‌توان از بین برد، درد مریضی را نشان می‌دهد لذا باید به فکر معالجه آن از ریشه باشیم.

او با اشاره به اینکه ما از اشتباهات گذشته درس نمی‌گیریم ادامه داد: شیوه اداره کشور آزمون و خطاست و متاسفانه از اشتباهات درس نمی‌گیریم، تا بتوایم به نتیجه درستی برسیم.

مدیر اندیشکده حکمرانی شریف با اشاره به اینکه باید از واقعیت‌ها بازخورد بگیریم و الگوی حکمرانی فعلی را پوست اندازی کنیم افزود: تجربه سال‌های اخیر نشان داده است که کنترل درونی و اتکا بر تقوا و سلیم النفس بودن افراد تصمیم‌گیر دیگر در مسائل پاسخگو نیست لذا باید از حکمرانی مبتنی بر تقوای افراد و اعتماد فردی به سمت حکمرانی اعتمادساز حرکت کنیم.

امینی با اشاره به اینکه از زمان پیروزی انقلاب، مردم مطابق آرمان‌های انقلاب به خوبی نشان دادند که می‌توانند در اداره حاکمیت شرکت کنند عنوان کرد: در الگوی حکمرانی فعلی نتوانستیم ساز و کار‌های ریسک تصمیمات کلیدی را میان بازیگران مختلف توزیع کنیم به طوری که منافع حاصل از آن را بتوانند همه بازیگران مختلف مشاهده کنند.

او با اشاره به اینکه تصمیمات کلیدی باید با چابکی هرچه بیشتر گرفته شود گفت: متاسفانه تصمیمات کلیدی به سرعت اتخاذ نمی‌شود.

او ادامه داد: اولین ویژگی الگوی حکمرانی فعلی مبتنی بر کنترل درونی افراد است در صورتی که باید اعتمادسازی در اجتماع صورت بگیرد، ویژگی دوم مربوط به این موضوع می‌شود که در این الگوی حکمرانی با بحران تصمیم گیری مواجه هستیم به طوری که تصمیمات کلیدی گرفته نمی‌شود و تصمیمات به قدری به تعویق می‌افتد که دیگر بایستی کاری شود، اقتصاد سیاسی و ملاحظات بازیگران مهم، بدنه حاکمیت را به جایی می‌برند که یکی از بدترین گزینه‌های روی میز را مانند طرح افزایش قیمت بنزین انتخاب می‌کنند.

مدیر اندیشکده حکمرانی شریف با اشاره به اینکه در طرح افزایش قیمت بنزین چند راهکار بر روی میز بود که هم وضع مردم را خیلی بهتر می‌کرد و هم کسری بودجه دولت را جبران می‌کرد گفت: این طرح به لحاظ اجتماعی برای جامعه هزینه داشت و هم اهداف اقتصادی در آن محقق نشد، این اصلاح را در سالیان مختلف نگرفتیم تا این که به یکباره این تصمیم گرفته شد و به جامعه شک وارد شد.

مروی با اشاره به اینکه متاسفانه در الگوی حکمرانی فعلی، ساز و کار‌ها و نهاد‌هایی را طراحی نکردیم که ریسک تصمیمات کلیدی را بین بازیگران مختلف توزیع کنند افزود: اجزای مختلف حاکمیت در جا‌هایی که قرار است تصمیمات کلیدی گرفته شود باید با هم همکاری داشته باشند اینگونه نباشد که در مورد تصمیم حامل‌های انرژی دولت توپ را به زمین مجلس و مجلس هم نیز توپ را به زمین دولت بیندازد.

او با اشاره به عملکرد اقتصاد کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه با ازدحام شدید قوانین در اقتصاد مواجه هستیم که زمینه را برای تفسیر و امضا‌های طلایی باز می‌کند، چرا در مجلس قانون گذاری خوبی را مشاهده نمی‌کنیم، مجلس ما دو کارکرد دارد، برخی از نمایندگان دوست دارند تا در دوره‌های بعدی هم رای بیاورند لذا تا جایی که ممکن است برای مناطق خود امتیاز می‌گیرند و نفع شان در این است که برای حضور دوباره در صحنه نمایندگی امتیازاتی را برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند، آن‌ها از طرف دیگر اختیار قانون گذاری را در سطح ملی دارند، قوانین ملی برسرنوشت ۸۰ میلیون انسان اثر گذار است، از سوی دیگر اختیارات نظارتی بر عهده این نهاد گذاشته شده است مانند نظارت بر وزرا، نظارتی که قرار است تسهیل‌کننده عملکرد قوه مجریه باشد.

در حال تکمیل .. 

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋