🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۵۰ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

از هذیان گویی شاپور بختیار و حکم جهاد امام (ره) تا استعفای انقلابی شهردار تهران در ۱۴ بهمن ۵۷ چه گذشت؟

۱۴ بهمن ۵۷ «بختیار» گفت: اگر آیت‌الله خمینی (ره) بخواهد در شهر قم دولت پیشنهادی خود را به‌وجود‌آورد به او اجازه خواهم داد.

به گزارش گروه وبگردی اخبار ، امام(ره) در مدرسه علوی بود و هر روز با مبارزان قدیمی انقلاب و مردم دیدار داشت و مردم صف می‌کشیدند دورتادور مدرسه. آن‌سوی‌دیگر انقلاب ایران، بختیار بود و ارتش؛ اولی پُررویی می‌کرد و می‌گفت من دولت قانونی هستم و دومی هم که فقط دستش به تفنگ بود.

البته روزنامه‌های خارجی از قول امرای ارتش نوشته بودند: «اگر آیت‌الله خمینی(ره) برخلاف قانون اساسی اقدامی کند؛ آن‌ها دست به اقدام خواهند زد.» یعنی این‌طوری بود وضعیت! امام(ره) چه فرمود؟ قبلا در روز ورودشان به ایران گفته بودند که دولت بختیار غیرقانونی است و ارتش باید به مردم بپیوندد و این‌بار جوابی دادند که دیگر تکلیف همه روشن باشد: «رژیم شاه از اول جنبه قانونی نداشت. ما این دولت را نمی‌توانیم بپذیریم. ملت ایران رأی بر سقوط سلطنت داده است. بنابراین ما نه مجلس را قبول داریم، نه حکومت را قانونی می‌دانیم. باید دولت کنار برود... من اعلام می‌کنم که دولت فعلی غاصب و غیرقانونی است و اگر زیادتر از این لجاجت کند، مسئول خواهد بود... من باید نصیحت کنم که دولت غاصب کاری نکند که ما مجبور شویم مردم را به جهاد دعوت کنیم.»

امام(ره) درخواست مکرر بختیار برای ملاقات را هم نپذیرفتند و فرمودند: «ملاقات را نمی‌پذیرم، مگر آن‌که استعفاء بدهد و کنار برود.»

امام(ره) با تهدید به اعلام حکم جهاد، در حساس‌ترین روزها قدرت انقلابی و اسلامی مردم را به رخ کشید

شاه دربه‌در چه گفت؟

۱۴ بهمن بختیار هذیان‌های دیگری هم می‌گفت در این حد که حاضر است نقش امام خمینی(ره) را فقط در مسائل مذهبی و اجتماعی بپذیرد و از وزرای طرفدار ایشان استفاده کند. جالب این‌که این‌وسط، پهلوی دوم دربه‌در هم با نشریه «فیگارو» مصاحبه کرد و گفت: «در تهران یک شورای سلطنت وجود دارد و ارتشی که مراقب نظم است. بیش از این چه می‌توانم توقع داشته باشم؟»

دیدارهای هرروز و هرساعتی امام(ره) با گروه‌های مختلف مردم در مدرسه علوی

آن روز اتفاقات دیگری هم افتاد؛ در تهران تظاهرات برپا بود و پرچم انقلاب را همه‌جا برمی‌افراشتند مردم و دانشجویان و دانش‌آموزان. علاوه ‌بر ‌آن معلوم شد ۳۵ هزار آمریکایی خاک ایران را ترک کرده‌اند و باقی هم دارند به سرعت شرشان را کم می‌کنند. ۴۰ نماینده مجلس شورای ملی هم اعلام کردند که می‌خواهند استعفاء بدهند. دیگر این‌که معلوم شد کارکنان بسیاری از ادارات و نهادها در سراسر ایران، مدیران را به محل کارشان راه ‌نمی‌دهند. همان ‌روز شورای انقلاب که امام(ره) اعضایش را از قبل تعیین کرده بود، جلسه‌ای تشکیل داد و «مهدی بازرگان» به‌عنوان نخست‌وزیر دولت موقت معرفی شد.

«سیدجواد شهرستانی» نخستین مدیر بلندپایه بود که استعفایش را به امام(ره) تقدیم کرد

استعفای انقلابی

اتفاق جالب ۱۴ بهمن را «سیدجواد شهرستانی»، شهردار تهران رقم زد. آمد پیش امام(ره) و استعفاء کرد و گفت: «اگر ایشان صلاح بداند به‌عنوان شهردار منصوب امام خمینی(ره) سر کارش باز خواهد گشت.» بختیار این را که شنید، کک افتاد به تنبانش و شروع کرد بد و بیراه گفتن به شهرستانی و تهدید ‌کردن کارمندان دولت که مبادا آنان نیز چنین کاری انجام دهند. دولت دستور داد به جای شهرستانی، یک شهردار جدید منصوب شود.

شهرستانی نخستین مدیر بلندپایه بود که استعفایش را به امام(ره) تقدیم کرد و چند روز بعد هم نامه‌ای سرگشاده به بختیار نوشت و گفت که می‌دانسته کارش باعث کینه‌توزی می‌شود و گفت شهردار تهران، منصوب دولت نیست و دولت و نخست‌وزیر نمی‌توانند به انجمن شهر دستور تعیین جانشین برای شهردار را بدهند. همین ماجرا نشان می‌دهد وضعیت چگونه بود و بختیار و امرای ارتش و طرفداران سلطنت چه نکته مهمی را نفهمیده‌اند؛ این‌که دل‌ها رفته است و مردم تصمیم جدیدی برای زندگی و برای مملکتشان گرفته‌اند و دیگر کسی نمی‌تواند با قوانین پوسیده و با ادعا و با زور و تهدید، واقعیت را بپوشاند یا تغییر دهد؛ نفهمیده بودند که طاغوت، رفتنی است و اسلام آمده در این مملکت.

مبارزه ادامه دارد؛ امام(ره) برای مردم و جهانیان پیام ایستادگی و آزادگی می‌فرستد

امروز در تاریخ مناسبت‌های دیگری هم هست

امروز ۱۴ بهمن مصادف با ۲ فوریه میلادی و ۱۹ جمادی‌الثانی هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبت‌های دیگری هم دارد.

ـ رحلت «شیخ عبدالله مازندرانی» از مبارزان نهضت مشروطه در سال ۱۳۳۰ قمری
ـ رحلت عالم بزرگوار آیت‌الله «سید حسن موسوی بجنوردی» در سال ۱۳۹۵ قمری
ـ زادروز «پیر بومارشه» نویسنده مشهور فرانسوی در سال ۱۷۳۲ میلادی
ـ درگذشت «برتراند راسل» نویسنده و فیلسوف انگلیسی در سال ۱۹۷۰ میلادی
ـ درگذشت «عباس زریاب خویی» مورخ و نویسنده ایرانی در سال ۱۳۷۳ شمسی

فارس به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مطالب دیگری هم دارد که می‌توانید با کلیک روی کلیدواژه فجر ۴۲ آن را در صفحات مختلف دنبال کنید.

منبع: فارس

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋