به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی اخبار ،ابوالفتح صانعی رئیس انجمن واردکنندگان تجهیزات پزشکی در نشست مطبوعاتی این انجمن اظهار کرد: روند ثبت سفارش و واردات تجهیزات پزشکی بدین ترتیب است که وزارت بهداشت در صورت نیاز بازار و درمانگاههای کشور اجازه واردات به شرکتهای واردکننده را میدهد در غیر این صورت امکان ثبت سفارش وجود ندارد و هرگونه فعالیتی غیر قانونی است.
وی افزود: بانک مرکزی از زمانی که به شرکتهای واردکننده ارز تخصیص میدهد، ۶ ماه فرصت قائل میشود تا کالا وارد گمرکات کشور شود که در این خصوص با مشکلاتی مواجه شده ایم.
رئیس انجمن واردکنندگان تجهیزات پزشکی بیان کرد: ۲ سال گذشته شرکتهای واردکننده تجهیزات پزشکی به درخواست وزارت بهداشت اقدام به واردات کالا به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار کردند و از آن زمان شمارش معکوس بانک مرکزی آغاز شد.
صانعی ادامه داد: به دلیل شرایط تحریمی،شرکتهای واردکننده برای ثبت سفارش و پرداخت ارز کالاهای تجهیزات پزشکی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند زیرا دور زدن تحریمها و انجام تبادلات ارزی و بانکی بیش از ۶ ماه به طول می کشد.
وی تصریح کرد: در همین راستا برای واردات این حجم از تجهیزات پزشکی حدود ۹ ماه زمان نیاز است و به همین دلیل بانک مرکزی شرکتهای واردکننده را جزء لیست سیاه ارز بگیران قرار داده و ادعا می کند که یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از ارز ها تخصیص یافته گم شده است.
صانعی افزود: از بانک مرکزی تقاضا داریم تا بازه زمانی درخواست تا رفع تعهدات ارزی را افزایش دهد.
رئیس انجمن واردکنندگان تجهیزات پزشکی ابراز کرد: از طرفی هم پس از ورود کالا به گمرکات کشور، ارتباط وزارت بهداشت و گمرک که طی سامانهای به نام تیتک هماهنگی دارند با اختلال مواجه شد و بانک مرکزی اتهام باز پس ندادن ارز را به گردن شرکتهای واردکننده انداخت.
صانعی تصریح کرد: نهایتا با تحقیقات صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت منابع مصرفی کالاهای واردشده مشخص و پس از یک سال این اتهامات به تازگی از روی شرکتها برداشته شد، اما بانک مرکزی این موضوع را تا کنون عمومی نکرده است.
رئیس انجمن واردکنندگان تجهیزات پزشکی عنوان کرد: با وجود برداشت اتهامات از شرکتهای واردکننده، اما همچنان تحقیقات نهاد نظارتی ادامه دارد.
وی در رابطه با طلب شرکتهای واردکننده از بانک مرکزی اظهار کرد: در سال ۹۶ و ۹۷ بر اساس نوسانات ارزی پیش آمده و ارائه ارز دولتی در بانک مرکزی اختلافاتی میان وزارت بهداشت، شرکتهای واردکننده و بانک مرکزی به وجود آمد و نهایتا بانک مرکزی ۲۷۸ میلیون دلار از مجموع ارزهای تخصیص یافته را به شرکتها واریز نکرد.
رئیس انجمن واردکنندگان تجهیزات پزشکی افزود: بانک مرکزی این ۲۷۸ میلیون دلار ارز که تخصیص نداده را قبول دارد، اما معتقد است وزارت بهداشت باید از سهمیه سالانه خود در بانک مرکزی این مبالغ پرداخت کند.
در حال تکمیل...
پاسخ ها