به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از البرز ، ویروس بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی سرما دوست است بنابراین طبیعی است که آبزی پروران در ماههای سرد سال نگران بروز و شیوع این بیماری در مزارع پروش ماهی قزل آلا باشند.
برای پیشگیری از بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی پرورش ماهیان قزل آلا صاحبان مزارع باید با رعایت نکات بهداشتی به چند نکته زیر توجه داشته باشند.
۱. نسبت به بازدیدکنندگان مزرعه، دقت و کنترل کافی را به منظور رعایت اصول بهداشتی داشته باشند.
۲. از دسترسی مرغان ماهیخوار به استخرهای مزرعه جلوگیری کنند.
۳. مراقب باشید آبزیان با غذایتر حاوی ماهی، تغذیه نشوند.
۴. توجه داشته باشید که اخذ گواهینامه ی بهداشتی دامپزشکی برای وارد کردن بچه ماهی و تخم چشم زده به مزرعه ضروری است.
۵. برای هر استخر ماهی و تانک بچه ماهی از لوازم کار شماره گذاری شده ی مجزا (اعم از ساچوک، سطل، ...) استفاده کنند.
۶. در تمام گلوگاههای داخل مزرعه (اعم از ورودی دستشویی، ورودی محل استقرار استخرها، وروی اطاق استراحت کارگران، ...)، حمام پا بگذارند.
۷. مرتب دستها و چکمهها را با آب گرم و صابون بشویند.
۸. از ترددهای بیمورد افراد در اطراف استخرها جلوگیری کنند.
۹. اطراف مزرعه را حداقل با فنس مناسب محصور کنند.
۱۰. به هیچ کس اجازه ندهند بدون استفاده از دستکش و پاکش یک بار مصرف مناسب، به مزرعه وارد شود.
۱۱. در تغذیه ی ماهیان از غذای با کیفیت و پروبیوتیکهای محرک سیستم ایمنی استفاده کنند.
۱۲. ماهیان تلف شده را با ساچوکهای مجزا و ضدعفونی شده مرتب از استخرها خارج کنند. ضدعفونی ساچوکها پیش از استفاده و پس از آن ضروری است.
۱۳. ماهیان تلف شده را مرتب بسوزانند و یا همراه با آهک زنده، در چاله دفن کنند.
پاسخ ها