به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از بیرجند ، واحد صنعتی مهراس کویر تولید کننده لولههای برقی و فاضلاب در شرق کشور است که توانسته در کنار تامین ۷۰ درصد نیاز کشور، برای کشور ارزآوری هم داشته باشد.
راهی این کارخانه در شهرک صنعتی بیرجند شدیم، صدای تولید در اینجا به گوش میرسید، گویا این صدای گوش نواز در این کارخانه بزرگ در ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته پایانی نداشت.
سال ۸۶ شروع به کار کردند و هم اکنون با بیش از ده خط تولید در حال کار هستند.
یوسفی مدیرعامل کارخانه گفت: کارگران در ۳ شیفت کاری مشغول تولیدند، در هر شیفت نیز ۶ نفر در حال کارند و خطهای تولید اینجا خاموش نمیشوند.
یکی از کارگران کارخانه گفت: از سال ۹۵ در خط کیفیت تولید مشغول به کار شده ام و از کار خود راضی هستم. بیشتر نیروهای اینجا جوان هستند و با مشغول شدن در کارخانه توانسته اند تشکیل زندگی دهند.
هر سال یک برنامه توسعه/توقف ممنوع
مدیران و مهندسان کارخانه به یک یا دو طرح اکتفا نمیکنند و به دنبال پیشرفتهای بیشتری هستند، در این کارخانه هرساله یک خط تولید جدید ایجاد و افراد بیشتری مشغول به کار میشوند.
یکی دیگر از کارگران کارخانه گفت: با برنامههای توسعهای که صورت میگیرد سال به سال نیروها بیشتر میشوند و افراد بیشتری بر سرکار میآیند. امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.
مهندسان واحد پژوهش و فناوری این کارخانه با تلاشی دانش بنیان توانسته اند برای نخستین بار در کشور موفق به تولید لولههای برقی با قابلیت خم پذیری شوند.
یوسفی مدیر عامل کارخانه به مزیتهای این لولهها اشاره و بیان میکند: خوشبختانه توانسته ایم در طرح توسعه لولههای یو. پی. وی. سی به این فناوری دست یابیم؛ لولههایی که حالا به راحتی خم میشوند و کار را برای نصابهای لولههای برقی در طرحهای ساختمانی و صنعت طیور آسان کرده است. چرا که در این روش اتصالات لوله را حذف و در هزینهها صرفه جویی کرده ایم.
بعد از گذشت ۲۴ ساعت از تولید محصولات، لولهها راهی واحد سنجش کیفیت میشوند. در این قسمت میزان شکنندگی و خم پذیری لولهها بر اساس استانداردهای تعیین شده آزمایش و پس از تایید نهایی روانه بازار میشوند.
محصولات کارخانه آماده ارسال
تولیداتشان مشتری پسند است نه تنها در جای جای ایران توانسته اند برای خودشان بازار فروشی پیداکنند، بلکه راهی هم برای راهی شدن تولیداتشان به کشور عراق پیدا کرده اند.
مدیرعامل کارخانه عنوان کرد: توانسته ایم بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور را تامین کنیم و در کنار آن سالانه بیش از یک میلیارد تومان هم از فروش محصولاتمان در عراق ارز آوری داشته باشیم. لولههای یو. پی. وی. سی این کارخانه در کشور حرف اول را میزنند و به استانهایی از جمله اصفهان، مشهد، خراسان شمالی، قم و تهران ارسال محصول داریم.
راننده تریلری که برای بارگیری لولههای برقی و فاضلاب به کارخانه آمده بود گفت: امروز ۹ تن لوله یو. پی. وی. سی به مقصد تهران بارگیری میکنم و فردا بعدازظهر تهران هستم و لولهها را تحویل میدهم.
کارگر بخش انبار کارخانه هم میگوید: هر ماه به استانهای دیگر ارسال محصول داریم و یک رقیب سرسخت برای خارجیها هستیم؛ خدارو شکر بازار فروش خوبی در کشور داریم و این لولههای استاندارد در تاسیسات ساختمانی پروژههای بزرگ کیش، قشم و اصفهان استفاده میشود.
چند ماهی است که خط تولید لولههای فاضلاب به خطهای تولید این کارخانه اضافه شده، اما با نیروی بسیار کم در حال کار است و حتی تعدادی ازاین خط ها خاموش است.
مدیر عامل کارخانه بیان کرد: راه اندازی این خط تولید، نیازمند حمایت مسئولان است چرا که توان تهیه مواد اولیه این محصول را نداریم و سازمان صنعت، معدن و تجارت باید به کمک ما بیاید تا بتوانیم این خط را راه اندازی کنیم. با راه اندازی خط جدید حداقل ۱۰ نفر دیگر مشغول به کارمی شوند و خواهیم توانست بخشی از نیاز کشور به لولههای فاضلاب را تامین کنیم.
تولید بیشتر، خروج ارز کمتر
سالانه ۹ هزار و ۶۰۰ تن انواع لوله و اتصالات از بزرگترین واحد صنعتی لولههای یو. پی. وی. سی شرق کشور در بیرجند روانه بازارهای داخلی میشود. مدیران، مهندسان و کارگران کارخانه نشان داده اند با تکیه بر توان داخلی میتوان محصولاتی باکیفیت و قابل رقابت با نمونههای خارجی تولید کرد که جایگزین نمونههای مشابه وارداتی شود.
حرکت رو به رشدی که با حمایتهای بیشتر مسئولان از تولیدکنندگان داخلی میتواند جهشی چند برابری در تولید ایجاد کند؛ جهشی که توسعه اقتصادی را به همراه دارد و رونق صادرات آن هم میتواند زمینه ساز ارزآوری بیشتر برای کشور باشد.
تامین ۷۰ درصد نیاز کشور در کنار ارز آوری یک میلیارد تومانی محصولات کارخانه، خود گویای اراده و همت تولیدکنندگان برای رشد و شکوفایی اقتصاد داخلی است.
گزارش از زهرا رضوانیان
پاسخ ها