به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی اخبار ، روزنامه انگلیسی Daily Mail گزارش داد که ویروس کرونا با جهشی که ساختار پروتئین S را تغییر میدهد میتواند از پاسخ ایمنی در شخصی که قبلاً دارای کووید ۱۹ بوده است، فرار کند.
دانشمندان از آفریقای جنوبی دریافتند که ۴۸ درصد از نمونههای خون افرادی که در گذشته به ویروس کرونا مبتلا شده بودند، هیچ گونه پاسخ ایمنی به گونه ویروس کرونا نشان نمیدهد.
خانم پنی مور، پروفسور، رئیس این مطالعه، گفت:کسانی که از ویروس کرونا بهبود یافته اند، احتمال ابتلای مجدد شان کمتر است و افراد مبتلا شده سه ماه قبل یا بیشتر در صورت آلوده شدن به نسخه جدیدتر کووید ۱۹، ممکن است مصونیت طبیعی کاملی نداشته باشد.
بر اساس گزارش لو فیگارو، یک گونه ویروس کرونا جدید «برزیلی» باعث انفجار عفونت در شهر مانائوس شده است که قبلاً در جریان موج اول از این بیماری رنج برده بود. پیش از این اعتقاد بر این بود که ساکنان آن شهر نزدیک به «مصونیت گله ای» هستند. به عقیده نویسندگان گزارش، گونه «برزیلی»مسریترین نوع تاکنون است و به ایمنی حاصله از اولین موج ویروس کرونا مقاوم است.
سرعتی که گونه «انگلیس» تثبیت و در آن کشور گسترش یافته است نشان میدهد که آلودگی آن ۵۰-۷۰ درصد بیشتر از ویروس کلاسیک است. دلایل بیولوژیکی هنوز کاملاً روشن نیست، اما مشخص است که برای آلوده شدن فرد به آن، تعداد ویروس کمتری لازم است.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) گزارش داد که تا به امروز، ویروس کرونا «انگلیس» حداقل در ۶۰ کشور شناسایی شده است (در ۱۲ ژانویه تعداد آنها ۵۰ کشور بود). گزارش هفتگی WHO میگوید که گونه «آفریقای جنوب» نسبت به نسخه «بریتانیایی» عفونیتر است، اما با سرعت کمتری گسترش مییابد. تا به امروز، گونه «آفریقای جنوبی» ویروس کرونا در ۲۳ کشور شناسایی شده است که سه تا بیشتر از آن است که در ۱۲ ژانویه شناسایی شده است.
گونه جدیدی که در انگلیس یافت شد با سرعت بالایی در حال شیوع است. گزارش منتشر شده توسط روزنامه فرانسوی لو فبگارو میگوید که در فرانسه روزانه ۲۰ هزار مورد ابتلای جدید ثبت میشود. این کمتر از نوامبر سال گذشته است. این کار برای تعیین اثربخشی قانون منع عبور و مرور پس از ساعت ۶ بعدازظهر هنوز خیلی زود است، اما انتظارات متخصصان اپیدمیولوژیک چندان دلگرم کننده نیست.
خانم ویتوریا کولیزا، مدیر انستیتوی تحقیقات بهداشتی و پزشکی ملی فرانسه، گفت: اگر ظهور گونه های جدید ویروس کرونا نبود، وضعیت در چند هفته آینده تثبیت میشد.
آیا ماسک علیه گونههای جدید ویروس کرونا موثر است؟
شورای عالی بهداشت عمومی (HCSP) فرانسه توصیه میکند از برخی ماسکهای پارچهای از جمله ماسکهای خانگی استفاده نکنید، زیرا آنها به اندازه کافی در پیشگیری از عفونت ویروس کرونا موثر نیستند.
دیدیه لوبلتیر، رئیس گروه کاری Covid-۱۹ HCSP، گفت: با شیوع ویروسهای جدید کرونا و عفونت در اروپا، سوالی در مورد ماسکهایی وجود دارد که باید برای محافظت در برابر ویروس استفاده شود.
مقامات فرانسوی به جای ماسکهای تنفسی رده ۲ یا ماسکهای خانگی، استفاده از ماسکهای پارچهای قابل استفاده مجدد رده ۱ را به عنوان اقدام محافظتی توصیه کردند.
انجمن استانداردسازی فرانسه (AFNOR) گزارش داد که ماسکهای رده اول ۹۰ درصد ذرات را فیلتر میکنند، در حالی که رده ۲ فقط ۷۰ درصد ذرات را فیلتر میکنند. لوبلتیرهمچنین گفت: در ماه دسامبر، حداقل فاصله اجتماعی را به روز کردیم و آنرا تا دو متر افزایش دادیم. هدف از توصیههای جدید این است که تصمیم گیرندگان، سیاست بهداشتی را به درستی انتخاب کنند.
خبرهای خوب
بلومبرگ گزارش داد که پروفسور سلیم عبدالکریم رئیس مشاوران دولت آفریقایجنوبی در زمینه کرونا گفت که گونه جدید ویروس کرونا میزان مرگ و میرهای کووید ۱۹ را افزایش نداده است.
نتایج تستهای آزمایشگاهی نشان داد که واکسن ویروس کرونا، تولید شده توسط Pfizer Inc و BioNTech، در برابر گونه «انگلیس»موثر است.
طبق گزارش دویچه وله آلمان، هیچ چیزی نشان نمیدهد که گونه های جدید در برابر واکسنهای مدرن مقاومت بیشتری داشته باشند.
حتی اگر معلوم شود که آنتی بادیها به خوبی به این جهش پاسخ نمیدهند، باز هم میتوانند سایر اجزای ویروسهای جهش یافته را تحت تأثیر قرار دهند. یک مقام انستیتو پاستور در پاریس گفت: حتی اگر از اثربخشی آنها کاسته شود، آنها همچنان قادر به خنثی سازی ویروس خواهند بود.
پاسخ ها